Zor bir dönemden geçen biri için rahatlatıcı yiyecek

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünyanız parçalanıyormuş gibi hissettiğinde – ve ağzınıza biraz Oreo doldurmak için kendinizi yataktan mutfağa sürüklemek devasa bir görev gibi gelebilir – bir şey yapmak, satın alıp pişirmenin tamamen imkansız olduğunu hissedebilir. Arkadaşınız veya aile üyeniz korkunç bir sınavdan geçiyorsa, lezzetli bir şeyler yapmak ve onu küçük tatlı bir mesajla kapısına teslim etmek canavarları caydırmayabilir, ancak önümüzdeki zorlu (ve umarım iyileştirici) günler için besin sağlayabilir. Bunlar Haberler Cooking editörlerinin, yazarlarının ve diğerlerinin sevdiklerine yapmayı sevdikleri yemekler.

Değer verdiğim biri kendini kötü hissettiğinde veya zor bir şeyin üstesinden gelmeye çalıştığında ona sıklıkla lazanya yaparım. Çoğu insan bundan hoşlanır. Et yiyenler için Regina Schrambling’in bu tarifi ile Alison Roman’ın bu tarifinin bir karışımını yapıyorum; Sebzelere gelince, Martha Rose Shulman’ı severim. Her durumda, çok sayıda yemek hazırlamak veya daha büyük bir grubu beslemek için yeterince büyüktür, böylece arkadaşımın en az bir şey için endişelenmesine gerek kalmaz. Ayrıca 8 yaşındaki en büyük oğlum da ailemizin bir jesti olan lazanyanın hazırlanmasına yardım etmeyi seviyor. BRET ANDERSON

Moralim bozulduğunda canım peynirli güveç çekiyor. Sevdiğim biri mücadele ederken, Rick A. Martínez’in bu muhteşem enchiladalarından oluşan bir tepsi hazırlamayı seviyorum. Ayrıca güzelce donarlar, böylece bunları gerektiğinde çözülüp yeniden ısıtılabilecek porsiyonlu kaplara bölebilirsiniz. MARGAUX LASKEY

Yemek tarifi: tavuk Enchiladas

İhtiyaç duyduklarında sıcak, taze pişmiş bir kurabiye alabilmeleri için arkadaşlarımın dondurucularına kurabiye hamuru torbalarıyla uğramayı seviyorum. Bu güzel örneği Millie Peartree’den veya seçtiğiniz birinden yapabilirsiniz. Kurabiye hamurunun güzelliği budur: tariflerin çoğu çok iyi donar. KRYSTEN CHAMBROT

Keder açlığı tatmin edebildiği veya beklenmedik anlarda açlığı artırabildiği için, iyi donan ve besleyici hissettiren yiyecekler vermeyi seviyorum. Çekilmiş domuz eti ve lahanayı yarım litrelik kaplarda paketliyorum ve bisküvileri hava geçirmez bir torbada kapatıyorum. Yulaf ezmeli çikolatalı kurabiyeler de bir torba içinde gelir ve ani bir istek duyulduğunda buzunun çözülmesine bile gerek kalmaz, ancak bunları ekmek kızartma makinesinde ısıtmak onlara sıcak bir sıcaklık verir. GENEVİVE KO

Yemek tarifi: Çekilmiş domuz

Bir aile üyesinin veya arkadaşımın mutfağa girecek zamanı olmadığında, buzdolabımı ve kilerimi yağmalayıp, ruhu ısıtmak için yumurta akı ve kök sebzelerden oluşan dev bir güveç olan sancocho’yu yapıyorum. Von Diaz’ın tarifi çalışmak için harika bir temel oluşturuyor. Elinizde ne varsa onu kullanın. Güveç hazır olduktan sonra dondurulabilir ve ocakta tekrar ısıtılabilir. Ekstra bir etki için sevdiklerinize birkaç damla acı sos eklemelerini hatırlatmayı unutmayın. GINA FERNANDEZ

Yemek tarifi: Sancocho

Havamdayken yapmak istediğim son şey temiz ve doğranmış ürünlerdir, bu yüzden Ali Slagle’ın meyve salatası ve Hetty Lui McKinnon’un Güney tarzı tuzlu-tatlı brokoli salatası gibi doyurucu bir doğranmış salata ile ortaya çıkmayı seviyorum. ne kadar uzun süre oturursa o kadar iyi olur. İçimdeki annem, vücutlarına yeşil ve turpgillerden bir şey almalarına yardım ettiğimi bilmekten hoşlanıyor. MARGAUX LASKEY

Yemek tarifi: Brokoli Salatası

Konforlu kek diye bir şey var ve bence Lindsey Shere’in Chez Panisse Desserts’tan bademli keki buna mükemmel bir örnek. Yapması kolay, sevmesi kolay ve belki ertesi gün daha da iyi olur mu? Aynı zamanda narindir ancak portbebeyle metro yolculuğuna veya birinin kucağında inişli çıkışlı bir araba yolculuğuna yetecek kadar yapısal olarak güçlüdür; bu da onu, parçalanma korkusu olmadan sevdiğiniz kişiye kolayca taşıyabileceğiniz anlamına gelir. Melissa Clark’ın uyarlamasındaki meyve ve krema kaplaması onu daha da özel kılacak ama pasta öyle olmayacak sahip olmak giyinmiş ol. Bu haliyle mükemmel. TEJAL RAO

Yemek tarifi: Şeftali ve kremalı bademli kek

Çorbanın doğası gereği rahatlatıcı bir yanı vardır ve yeniden ısıtmak güveçten çok daha kolaydır. Bu öğle veya akşam yemeği olabilir, sade veya pilavlı, süslenmiş veya süslenmemiş, soğuk veya sıcak servis edilebilir. JULIA MOSKIN

Hafta boyunca seçebileceğiniz Julia Moskin’in Tavuk Salatası (yumurta veya ton balıklı salata da harikadır) gibi yüksek proteinli salataları severim. Buzdolabının üzerindeki kaptan doğrudan yiyebileceğiniz gibi, pidenin içine koyarak ya da bir avuç patates cipsiyle sararak da tüketebilirsiniz. MARGAUX LASKEY

Yemek tarifi: Tavuk salatası

Tomurcuklarımın biraz desteğe ihtiyacı olduğunda mochi brownie zamanı gelir. Hetty Lui McKinnon’un tarifi hem veren (altı bileşenden oluşur ve fırını ısıtmak için gereken sürede bir araya gelir) hem de alan (tatlı pirinç unu, keklere benzersiz bir sıçrama ve çiğneme özelliği ve ayrıca çikolata verir) içindir. ). Fındıklarınız varsa veya yoksa bile ekleyin; onlar bu haliyle mükemmel bir toparlayıcıdır. MIA LEIMKÜHLER

Yemek tarifi: Mochi kekleri

Tejal Rao’nun kolay, rahatlatıcı Toor Dal’ından birkaç litrelik kap hazırlamak ve bunları dondurucuya atmak kolaydır – sevdiklerinizin buzunu çözüp rahatlatıcı bir yemeğin tadını çıkarması daha da kolaydır. Onlara hızlı bir şekilde kızartıp yemeğe ekleyebilecekleri tavlama malzemeleri (yağ, köri yaprakları ve diğer bütün baharatlar) getirirseniz bonus puan kazanırsınız. BECKY HUGHES

Yemek tarifi: Sarı mercimek

Vermeye devam eden hediye: Genevieve Ko’nun bu tarifi altı porsiyona kadar çıkıyor, böylece hafta boyunca (aslında herhangi bir öğünde) yenilebilir ve ayrıca porsiyonlara ayrılıp dondurulabilir. Ve bunu yapan kişi için sebzeliğinizdeki her şeye uyum sağlamak hızlı ve kolaydır. MELİSA BIÇAĞI

Yemek tarifi: Yüklü Fırında Frittata

Zor zamanlarda akşam yemeği kaçınılmaz olarak ikinci plana atılır; açık olan tek mağazadan son dakika teslimatı, dünkü buzdolabından soğumuş pizza, tek bir çırpılmış yumurta. Elinizde bir kavanoz Genevieve Ko’nun Chili Crisp’i olması, bir araya getirmeye çalıştığınız herhangi bir yemeğe anında baharat, parlaklık ve doku anlamına gelir, bu yüzden ilk rahatsızlık belirtisinde büyük bir parti pişiriyorum. MIA LEIMKÜHLER

“Ruh için tavuk çorbası”nın bir şey haline gelmesinin bir nedeni var: et suyuyla birlikte bir kase erişte, büyük, sıcak bir kucaklaşmaya eşdeğer yiyecektir. Ayrıca, Ali Slagle’ın tarifi güzelce donuyor, bu nedenle şanslı alıcılar, hala yemek pişirmek istemiyorlarsa, hafta veya ay içinde daha sonra dondurucuda tutabilirler. MELİSA BIÇAĞI

Yemek tarifi: Şehriyeli tavuk çorbası