Vejeteryanlar için “biftek” yemeği

Leila

Global Mod
Global Mod
Uzun, gri kıştan sonra, daha çok dışarıda olmak istiyorum. Ve bir şekilde sadece sebze yemek istiyorum, belki de bir tür canlandırıcı olarak.

İkliminiz izin veriyorsa, bu hafif, güneşli menü daha çok gün ışığı alan, rahat ve en iyi açık havada yenen bir yemektir (yine de bu yıl havanın sürprizler için neler hazırladığını herkes tahmin edebilir).

Mevsimlik malzemelerle yapılan salata benim için yılın her mevsiminde vazgeçilmezimdir. Şimdi istediğim, renkli turplar, tatlı çiğ bebek şalgamlar, kavrulmuş şalgamlar, kuşkonmaz uçları, rezene talaşı ve taze otlar ile yeni toplanmış yumuşak yeşilliklerden oluşan bir salata. Taze, daha taze, taze.

Bazı salatalar atılırken, bunun gibi diğerleri bestelenir. Bu narin, çekici ilk yemek için fikir, bir tabakta veya ayrı ayrı tabaklarda ustaca düzenlenmiş, lezzetli bir salata sosu ile gezdirilmiş, tamamlayıcı yapraklı yeşillikler, otlar ve sebzelerden oluşan bir seçkidir. Doğaçlama yapmaktan çekinmeyin: birkaç ıspanak yaprağı, bir avuç çiğ tatlı bezelye veya bakla veya ince dilimlenmiş çiğ enginar, nasturtium, gül veya kadife çiçeği gibi yenilebilir çiçekler gibi güzel eklemeler olabilir.

Ana yemek olarak yıllardır yapmadığım karnabahar “bifteklerini” seçtim. Birkaç yıl önce, karnabahar yemek pişirme dünyasının sevgilisiyken, büyük bir karnabahar bifteği lüks restoranlarda çok revaçtaydı. Düzgün pişirildiğinde sevilmesi kolay bir sebzedir.

Kalın dilimler elde etmek için birkaç orta ila büyük kafaya ihtiyacınız olacak. Çorba haline getirilebilecek veya başka bir yemek için tavada kızartmak için kullanılabilecek malzemeler olacağı konusunda uyarılmalıdır. Ama çok fazla karnabahar yemeyi umursamıyorum. Dilimlerle uğraşmak istemiyorsanız, bu yemeği fırınlanmış çiçeklerle de kolayca yapabilirsiniz.

Hazırlaması kolay bir yemektir. Biftekler, sızma zeytinyağı ile fırçalanır, her iki tarafı da baharatlanır ve ardından kızartılır, üzerine peynir ve galeta unu serpilir ve tekrar fırına verilir. Tabii ki, üzerlerine biraz hamsi koyarsanız, bu vejeteryan değil, ama çok iyi. Bu biftekler şaşırtıcı derecede zengin ve doyurucu. Dikkate alınması gereken bir seçenek, pişmiş karnabahar bifteklerini hafif bir marinara sosuyla servis etmektir, ancak sossuz da lezzetlidirler.

Burada, California’da son zamanlarda şiddetli yağmurlar çilek tarlalarını harap etti ve günlük hasadı engelledi. Neyse ki şimdi güneş parlıyor ve yine bölgeden organik çilekler var.

Tatlı olarak, onları en önemli parça yaptım: Bazılarını dilimledim ve hafifçe şekerledim ve bardaklara döktüm, üzerlerine ricotta kreması – tatlandırılmış, ultra taze ricotta, hafifçe çırpılmış. Sicilya’da cannoli doldurmak veya geleneksel kekleri süslemek için yaygın olarak kullanılır, oldukça muhteşemdir. Muhteşem bir parfe için güzel şeyleri çileklerle katmanlara ayırdım.

Çok hoş bir yemekti, bir bahar uyanışıydı.