Tekrar tekrar geleceğiniz Tek Kap Somonlu Pilav tarifi

Leila

Global Mod
Global Mod
Somon, neredeyse istediğiniz şekilde pişirebileceğiniz pürüzsüz proteinlerden biridir. Cilt çıtır çıtır ve fileto kahverengi olana kadar sıcak ve hızlı kavurun. İpeksi bir kıvama gelene kadar zeytinyağı ile kaplı yavaş ve yavaş kızartın. Veya lezzetle ıslatın ve buharda pişirin, lezzetle dolup taşarken hafifçe pişmesine izin verin. Her şey yolunda: Somon, akışa ayak uydurmayı sever.

Bu Tek Kap Somon Pilav Yemeği için buharda pişirme rotasına gittim çünkü akşam yemeğini masaya getirmenin en kolay yolu ve en lezzetlisi olabilir.

Fikir, bazen sade ve sade, bazen de baharatlar ve sebzelerle yediğimiz evimizin temel gıda maddesi olan hindistancevizi pirinci ile başladı. Buzdolabında açık bir yeşil köri ezmesi konservesi olduğu için pirince biraz ıspanak, yeşil soğan ve bolca kişniş ekledim.

Genellikle, bir tencere pirinç kaynarken, ister bir tepsi tavuk veya sosis ister tavada birkaç kızarmış yumurta olsun, sahip olduğumuz her proteini ayrı ayrı pişiririm.

Ancak somon çok tasasız olduğu için, filetoları doğrudan pirincin üzerine koyup buharda pişirmeyi ve sonrasında yıkanacak en az bulaşıkla en kolayını buldum.

Somonu kalan yeşil köri ile fırçaladım. Pirincin yarısı piştikten sonra balığı tencereye ekledim, kapağını kapattım ve her şey bir anda bitene kadar yavaş yavaş pişmesine izin verdim. Köri ezmesinin canlı lezzet derinliği nedeniyle gerçekte olduğundan çok daha ayrıntılı tadı olan, hafta içi sorunsuz bir akşam yemeğiydi.

Farklı pirinç markalarının suyu farklı şekilde emdiğini, bu nedenle pişirme sürelerinin değişebileceğini unutmayın. Pirinciniz kuru görünüyorsa veya tencerenin dibine yapışmaya başlarsa, daha fazla su eklediğinizden emin olun. Öte yandan, somon pilavdan önce yapılırsa, balığı bir tabağa aktarın, sıcak tutmak için ters çevrilmiş bir kase veya folyo ile örtün ve pirinci pişene kadar pişirmeye devam edin.