Sonbaharın ilk haftasonuna büyük lezzetler

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Bu hafta sonu her zamanki cumartesi sabahı waffle ve domuz pastırmasının ötesinde pişirmek istediğim birkaç şey var.

Bunlardan biri, arkadaşım ve meslektaşım Alexa Weibel’in Carolina Doriti’nin yeni yemek kitabı Dünyanın Tuzu: Bir Yunan Mutfağının Sırları ve Hikayeleri’nden uyarladığı harika yeni tarif. Karides saganaki (yukarıda) içindir; bu ad, geleneksel olarak hazırlanıp servis edildiği küçük, iki kulplu kızartma tavasından gelmektedir. Zeytin, uzo ve beyaz peynirle süslenmiş hassas bir domates sosuyla kaplanmış yarım kilo karides mi? Evet lütfen. Bunu ekmek ve bir bardak Assyrtiko ile istiyorum.

Karides saganaki

Tarifi görüntüle →

Bir diğeri ise yeni favori yemeğim çizburger quesadilla. Bunun için bir tarifim yok. Reçetesiz tarif diyoruz biz buna. İyi tuzlanmış, yağsız kıyma ve doğranmış soğanla bir tür köfte durumu hazırlıyorum, etin bir mutfak kazıyıcıyla kaldırmadan önce iyice kızarmasını sağlıyorum: doğrayın, doğrayın, doğrayın. Sonra bu karışımı tavadaki unlu tortillaya kaydırıyorum, peyniri ekliyorum – burada Amerikan tarzını seviyorum ama dilimlerdeki tüm plastiği çıkardığınızdan emin olun – üstüne başka bir tortilla koyun ve çevirin, çevirin, çevirin. Kıyılmış marul, doğranmış domates ve biraz acı sos, mayonez ve ketçapla servis yapın. Rica ederim.

Ayrıca bu hafta sonu biraz sığır eti, gelecek hafta sonu konserve sığır eti ve lahana, ertesi gün İrlanda tacos’u ve ertesi sabah da konserve sığır eti istiyorum. Sığır etinizi bir kez mısırlayın ve mağazadan satın alınan, pişirmeye hazır versiyonunu bir daha asla satın almayacaksınız. Zaten tükürüğüm akıyor.

Daha fazla hafta sonu yemeği: Gilgeori tostu, tuzlu-tatlı Kore yumurtalı sandviçi; nohut ve yer fıstığı ile kabak püresi; Bloody Mary domates salatası.

Üstelik Pazar günü Pittsburgh Steelers’ınızın Paradise, Nevada’daki 3333 Al Davis Way’de Las Vegas Raiders’la oynamasını izlerken? Eric Kim’in Haber Magazine için yaptığı Yapışkan Harissa Tavuk Kanatlarını deneyin. Kanatlar harissa ezmesi, soya sosu, balzamik sirke ve bal ile hazırlanıyor. Bu harika bir karışım.

Haberler Cooking’de binlerce ve binlerce tarif daha sizi bekliyor. Sınırlı bir süre için artık bu tarifleri ücretsiz olarak görüntüleyebilirsiniz. Ücretsiz denemenizi başlatmak için Haber Cooking uygulamasını indirmeniz yeterli. Eğer iOS kullanıyorsanız uygulamayı buradan indirebilirsiniz. Android kullanıcısıysanız bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Teknolojimizle ilgili sorun yaşarsanız yardımcı olmak için buradayız. Bize Cookingcare@Haber adresine bir e-posta yazmanız yeterli. Birisi sizinle iletişime geçecek. Ya da merhaba demek, bir şeyden şikayet etmek ya da bana ne pişirdiğini söylemek istersen bana yazabilirsin: foodeditor@Haber. Her mektuba cevap veremiyorum. Ama bulabildiğim her şeyi okudum.

Eh, bu, lor ve peynir altı suyu açısından gidebileceğiniz kadarıyla ilgili, ancak Top Boy’un son sezonunun Netflix’te yayınlanması, diziyi yukarıdan izlemenizi söylemek için benim bahanem. Boy Summerhouse.” Dövüşçünüzü seçin: Sully veya Dushane. Tartışmak!

Walter Isaacson’un mercurial teknoloji milyarderinin biyografisi olan “Elon Musk” hakkında çok, çok, çok fazla konuşma yapıldı (işte Jennifer Szalai’nin incelemesi). Adamı tüm karmaşık, sorunlu öteki dünyasıyla yakından görmek için bile olsa, kitabın kendisi okumaya değer.

İşte Bitter Southerner’dan Wyatt Williams “Lucinda Williams and the Idea of Louisiana”: Ghosts and Beautiful Lyrics.

Son olarak Bob Dylan’ın “You Belong to Me” şarkısının cover’ı olan bu yeni Cat Power parçasını Londra’daki Royal Albert Hall’da canlı dinleyin. Yemek yaparken dinleyin, pazar günü görüşürüz.