Şeftali ve patlıcan mevsimini en iyi şekilde değerlendirecek tarifler

Leila

Global Mod
Global Mod
Merhaba! Dost canlısı mahalleniz Haberler Cooking haber bülteni editörü burada. Melissa Clark yakında dönecek ve bu arada size galerilere olan aşkımdan bahsetmek istiyorum.

Instagram vs. Reality mem’i hiçbir yerde fırıncılık dünyasındaki kadar gerçek değil. Pasta yapmayı ne kadar sevsem de, kekimin veya kurabiyelerimin asla tarifteki resimdeki kadar güzel görünmeyeceğini bilerek kendimi her zaman bir kalp kırıklığı krizine hazırlarım. (Cömertçe yayılmış, çocukken Webdinger’larda yaptığım çarpık tutacaklardan birine benzeyen bir kafes pasta hatırlıyorum.) Galette için durum böyle değil. Asimetrinizi, pürüzlü kenarlarınızı, düzensiz kıvrımlarınızı ve pürüzlü kıvrımlarınızı memnuniyetle karşılarlar. Sulu noktalar ve yanmış kenarlar olduğunda galeriler daha iyi görünür. Galettes, mevsim meyvelerini bir pasta tabakasına ters çevirmenizi ve fırına koymanızı gerektirir. Bu yüzden bir galette kızıyım.

Önerilen tarif

Fıstıklı Frangipane ile Şeftali Biber Galette

Tarifi görüntüle →

Ve şeftali mevsimi olduğu için, Yotam Ottolenghi’nin yeni Pistachio Frangipane’li Peach Chili Galette’sini yapıyorum. Kuşkusuz küçük bir yapım ama hiçbir kısmı zor değil: Hamuru bir mutfak robotunda öğütün; aynı işlemci ile bir fıstıklı kakule ezmesini çırpın; Bitmiş galeriyi guajillo infüzyonlu şeker şurubu ile fırçalayın. Ağustos ayında doğum günlerini kutluyorsanız, bu, harika görünmek için herhangi bir sanatsal yetenek gerektirmeyen tam bir baş döndürücüdür.

Daha fazla şeftali! Yazın çekirdekli meyve kraliçesi Melissa’s Skillet Meatballs’ta şeftali, fesleğen ve misket limonu ile enfes lezzetler. Bu hem okuyucuların hem de yemek pişirme ekibinin favorisi: “Cesur, etkili ve eğlendirecek kadar güzel,” dedi meslektaşım Becky Hughes. “Melissa’nın önerisine göre, genellikle tavadan çıkan köfteleri hindistancevizi pirinci ve büyük bir salata ile servis ederim.” Becky beni asla kandırmadığı için ben de aynısını yapacağım. (Gerçekten iyi New York City otel restoranları ve lezzetli çılgın martiniler için harika önerileri var.)

Aynı zamanda patlıcan mevsimi, yani Hetty Lui McKinnon’ın Patlıcan Dan Dan Vegan Noodles’ını yapıyorum. Hetty bir vejetaryen büyücü ve burada lezzetli, cevizli bir sosa vücut eklemek için yumuşak, karamelize patlıcanlar kullanıyor. Hetty’nin belirttiği gibi, tahin yerine pürüzsüz fıstık veya badem ezmesi kullanabilir ve yumurtalı erişte yerine buğday eriştesi kullanabilirsiniz (yemek artık vegan olmasa da).

Yaz bereketinden bahsetmişken: Süpermarketteki fesleğen bitkim tüm hızıyla devam ediyor. Güzel bir problem ama sanırım dondurucum pesto sınırına ulaştı. Jessica Battilana tarafından hazırlanan ve Samin Nosrat tarafından uyarlanan bu yeşil tanrıça sosu zamanı. Domates tostlarımda salata sosu, sos ve taban tabakası olarak kullanıyorum.

Tatlı için mükemmel bir ekşi viski. Bir ağustos akşamını, çıtırdayan buz küplerinin üzerine bir bardak kahverengi likörle bitirmek her zaman güzel bir yoldur ve üstüne neşeli bir maraschino vişnesi eklendiğinde daha da iyidir.

Bunu ve diğer tüm harika Haberler yemek tariflerimizi okumak için bir aboneliğe ihtiyacınız var. Zaten abone iseniz, teşekkürler! Kaydolmak istiyorsanız, bunu buradan yapabilirsiniz. Herhangi bir teknik sorunla karşılaşırsanız, cookcare@Haber adresindeki iyi insanlar size yardımcı olmak için buradalar.

Okuduğunuz için teşekkürler! (Merhaba Anne.) Çarşamba günü tekrar görüşmek üzere!