Patlıcan Gösterisi – Haber

Leila

Global Mod
Global Mod
Patlıcan, tüm uzun, ametist renkli görkemiyle, ev aşçıları için bir gizem olabilir. En azından okuyuculardan aldığım e-postalardan bunu öğrendim, özellikle artık her yerdeler: mağazalar, marketler, bahçeler, CSA kutuları. Bolca patlıcanları var (ve farklı tatlar), akşam yemeği için fikirlerim var. Tarif Çöpçatan: Patlıcan Sürümü’ne hoş geldiniz.

Şüpheciler için bir şey

“Patlıcan nasıl lezzetli yapılır? Ne yaparsak yapalım onu yenmez buluyoruz ama CSA’mız bereketli bir ürün veriyor!” – Amy
Dokusu veya tadı nedeniyle patlıcanları yenmez buluyorsanız, mümkün olduğu kadar çok ürün tüketen ancak onları büyük ölçüde görünmez yapan tarifler istersiniz. Bununla birlikte, yürümeye başlayan yaklaşımı benimseyin ve saklayın. Kay Chun’s Patlıcan ve Fasulye Acılı’da patlıcanlar, acı biberli bir paçavraya dönüşene kadar sarımsak ve domates sosunda kaynatılır. Buğulanmış patlıcanı tatlar ve protein dolu baklagillerle eşleştirmek sağlam bir stratejidir: Kay, kimyon, kişniş, sarımsak, zencefil ve taze acı biber mercimek ve patlıcanın yer aldığı Patlıcan Dal tarifinde bunu tekrar yapıyor.

Hayranlar için bir şey

“Patlıcanı severim ama yapamam. bu sorunu yaşayan tek ben miyim Ocakta pişirdiğimde acı oluyor. Dilimler halinde pişirdiğimde kabuğu çok sert oluyor. Yardım!” – Kay
Mutfak problemleriyle asla yalnız kalmamanız gerçeğinde rahatlık bulun! Acı patlıcanlar genellikle az pişmiş patlıcanlardır. En çok süpermarketlerde bulunan soğanlı yuvarlak patlıcanların (Amerikan patlıcanları da denir) pişmeleri daha uzun sürer ve daha sert bir kabuğa sahip olma eğilimindedir, bu da hazırlanmasını zorlaştırabilir.

Daha küçük, daha genç patlıcanlar veya İtalyan ya da Japon patlıcanları gibi daha ince çeşitler almayı deneyin. (Kalın kabuklu meyveniz varsa, kesinlikle kabuğunu soyabilirsiniz.) Kızartma ve fırınlamanın sonuçlarından bıktıysanız, buharda pişirmeyi deneyin: Yaklaşık 10 dakikada, Hetty Lui McKinnon’ın liang tarifinde patlıcan şeritleri ipeksi oluyor. Ban Qie Zi, sarımsaklı patlıcan, zencefil ve taze soğan. Buharla yumuşayan patlıcan, soya sosu, kara sirke ve acı biber sosu için bir sünger haline gelir.