Oldukça mükemmel bir pollo asado

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Eylül benim bulunduğum yerde tuhaftı: İlk başta mantıksız bir şekilde ağustos ayına benziyordu, sonra şiddetli bir şekilde sonbaharın nemine ve kasvetine dönüşüyordu. Mangal sezonunun son dokunuşlarına henüz yaklaşamadığımızı biliyorum ama ateş yakmak bu günlerde biraz ayrılık hissi veriyor. Ödünç alınmış bir zamanda yemek pişiriyormuşum gibi hissediyorum.

Bu yüzden bugün kesinlikle Pollo Asado (yukarıda) olarak anılan Ham El-Waylly’nin tarifi, tüm öğleden sonra marine edilir ve gün batımından bir saat önce yanan kömürlerin yanına konulur ve sıcak tortilla, pirinç ve fasulye ile servis edilir. Acı sos ve limon dilimleri ile servis edilir. Tavuğu dolaylı ısıda pişirmeyi ve esas olarak derisi yukarı bakacak şekilde tütsülemeyi içeren Ham’ın tekniğini seviyorum, böylece yağ ete aktarılır ve deri yanmadan gevrekleşir.

Pollo Asado

Tarifi görüntüle →

(Annatto tohumlarını kilerinizde veya pazarda bulamıyor musunuz? Biraz acıot ezmesi veya baharat ekleyin; Goya kimyon, kişniş ve MSG ile oldukça iyi bir versiyon yapar.)

O zaman tatlı olarak börek mi? Bu mükemmel olurdu.

Pazar günü geride kalırken haftanın geri kalanına bir göz atabiliriz…

Pazartesi

Hetty Lui McKinnon’un tuz ve biber tofu tarifi, tuzla birlikte beyaz biber, şeker, öğütülmüş zencefil ve beş baharat tozuyla baharatlamayı gerektiriyor. Beyaz biberin ısırmasına karşı hoş bir uyuşturma etkisi sağlamak için genellikle bir miktar öğütülmüş Sichuan karabiberi ekliyorum, ancak bu pek gerekli değil. Pirinçle ve benim gibiyseniz kızarmış tatlı plantainlerle servis yapın.

Salı

Lahana Üzerinde Kavrulmuş Miso-Hardal Somonu, balık ve lahananın tatlılığıyla güzel bir şekilde uyum sağlayan tuzlu, keskin soslu klasik bir Ali Slagle reçelidir. Somonun yumuşaklığı ile sebzelerin çıtırlığı arasında geçiş yaptığınızda inanılmaz bir dokusal kontrast da ortaya çıkıyor. Tek tavada lezzet!

Çarşamba

New Orleans dışında muffuletta sandviç yemem ama Kay Chun’un Kıyılmış Muffuletta Salatası tarifini yılda birkaç kez, özellikle de buzdolabında hem provolon hem de soppressata bulunduğunda hafta içi bir kez bozmakta sorun yaşamıyorum. Kay, sonuna nohut ve avokadoyu ekliyor; Bazen onları doğranmış jambon ve İsviçre peyniri ile değiştiriyorum.

Perşembe

Nik Sharma’nın miso sarımsak soslu tavuk göğsü tarifi, taze yeşillikler ve dilimlenmiş havuçlardan oluşan bir salata için mükemmeldir. Biraz tava sosu ve pirinç sirkesi ile bir sos yapın ve gitmeye hazırsınız.

Cuma

Ardından evden çalışmak için mükemmel bir bahane olduğunu düşündüğüm Marcella Hazan’ın bolonez sos tarifiyle hafta sonuna başlayabilirsiniz. Bunu öğle tatilinde yapın ve öğleden sonra boyunca koklayın. Akşam yemeğinde makarnayla servis yapın ve lezzeti deneyimleyin.

Haberler Cooking’de binlerce tarif daha sizi bekliyor, ancak bunları okumak için abone olmanız gerekir. Henüz katılmadıysanız, umarım ekibe katılırsınız. Teknolojimizle ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, okul dansındaki başhemşireleri sevmenize yardımcı olmak için buradayız. Cookingcare@Haber adresine yazmanız yeterli, birisi size geri dönüş yapacaktır. Burada ne yaptığımızı ve nedenini öğrenmek isterseniz buradayım. foodeditor@Haber adresine yazın. Her mektuba cevap veremiyorum. Ama elime geçen herkesi okuyorum.

Ayvalarla ya da yengeçlerle alakası yok ama Joe Kloc’un Harpers’taki “Altın Post” adlı öyküsünü okumalısınız. Bunlar aslında kullanılmış ciltsiz kitaplardır, ancak gerçekte bunlar bir macera ipliğidir.

Bugün Jimmy Carter’ın 99. doğum günü ve kutlamak için Times’ın Wayback Machine’ini 1 Ekim 1924’e ayarladım: O güne ait bir ön sayfa makalesinde “Öğrenciler için kırbaç olarak kullanılan lastik hortumların kaldırılması, Elmsford okullarının aksaması tehlikesini doğurur” yazıyordu.