O Cheesecake’i Yak – Haberler

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Günlerce yanınızdan ayrılmayacak yemeklerden biriydi: tereyağlı buharda pişmiş ıstakoz ve bir tabak bebek patates. Istakozlar hakkında daha fazla konuşmayacağım. Mükemmeldiler ve öyle olmaları gerekirdi. Istakoz satın aldığınızda bunun için ödeme yaparsınız.

Ama dostum, o patatesler. Lezzet dolu, tereyağına batırılmış ve dereotu kokulu, kırışık küçük golf topları, doku ve bir miktar minerallik için üstüne sadece bir tutam deniz tuzu eklenmiş. Tarife bile ihtiyacınız yok: Küçükleri kaynar suya bırakın ve al dente olana kadar pişirin, ardından süzün ve yaklaşık bir dakika kuruması için orta ateşte tencereye geri dönün. Bunları tereyağıyla krema haline getirin, parlaklaşana kadar karıştırın, ardından bir avuç kıyılmış dereotu ve bir tutam tuz ekleyin. Lüks!

Tatlı olarak güzel bir elmalı turta yedik, ama eğer tekrar yapacak olsaydım – ki tekrar yapacağım – meslektaşım ve arkadaşım Tanya Sichynsky’nin Marti’den aldığı tarifi kullanarak bu harika Bask cheesecake’i (yukarıda) kullanmayı tercih ederim. Buckley’nin 2018 yemek kitabı Bask Ülkesi: Bir Foodie’s Paradise’da Mutfak Yolculuğu. Hamurun içine çok fazla hava girmesinden veya sudan su sızmasından korkabileceğiniz New York tarzı bir pastadan daha az çaba gerektiren, gerçekten basit bir pasta. Tavayı veya pastanın üstünü banyo yapmak çatlaklara neden olacaktır, bu nedenle kusurları gizlemek için bir çeşit meyveli sır bulmanız gerekecektir.

Önerilen tarif

Bask peynirli kek

Tarifi görüntüle →

Umarım bu hafta sonu akşam yemeği için yaptığınız her şeyin kaydını tutmayı denersiniz. Istakoz ya da yengeç değilse pastırmalı tacoya ne dersiniz? Bunu kızarmış taze soğandan ve bazen de ananaslı salsadan yaptığım kremayla servis ediyorum ama kırmızı soğan turşusuyla harika bir tat verdiklerini düşünüyorum. Kendiminkini beyaz sirkeyle yapıyorum ve bazen Houston şefi Chris Shepherd’ın örneğini takip ederek şeker yerine biraz Meksika kolası kullanıyorum.

Ya da belki bu vejetaryen köfteyi Tejal Rao’dan hazırlayabilirsiniz? Veya Hetty Lui McKinnon’dan mantarlı ve pırasalı kremalı makarna mı? Yotam Ottolenghi’den Dashi’deki Domates ve Mısırlı Soğutulmuş Soba Noodle’larını seviyorum.

Ardından Pazar günü, Yossey Arefi’nin kahverengi tereyağlı akçaağaç kekleri, kızarmış ve zengin, önümüzdeki sonbahar sezonunun zarif tadı, bir fincan sütlü çay ve kanepede kitap okuyarak dinlendirici bir gün vaadiyle mükemmel. (Şu anda Emily Wilson’ın İlyada’nın yeni çevirisi.) Ve belki akşam yemeği için biraz toor dal.

Haberler Cooking’de sizi bekleyen binlerce tarif var. Bunları bulmanın ve oluşturmanın kolay olduğunu umuyoruz, ancak evet, bunları okumak için bir aboneliğe ihtiyacınız olacak. Abonelikler çalışmalarımızı destekliyor ve devam etmesini sağlıyor. Henüz yapmadıysanız, bugün kaydolmayı düşüneceğinizi umuyorum. Teşekkürler.

Teknolojimizle ilgili sorunlarınız varsa Cookingcare@Haber adresine yazın. Birisi sizinle iletişime geçecek. İsterseniz bana da yazabilirsiniz: foodeditor@Haber. Her mektuba cevap veremiyorum. Ama elime geçen her kitabı okuyorum.

Bunun tereyağlı fasulye veya uzun taneli pirinçle hiçbir ilgisi yok (ve ben bu konuya geç giriyorum), ancak CJ Hauser’in Family of Origin adlı romanı okumaya değer bir kitap.

Bu aynı zamanda Bernard Moitessier’in 1968’de tek başına dünyanın etrafını hiç durmadan dolaşan ilk Altın Küre yelken yarışıyla ilgili anı kitabı “Uzun Yol”da da geçerlidir.

Daha fazla gecikme: “Çernobil”in Max’in üzerine bıraktığı karanlığa hayran kaldım.

Sonunda yeni bir şey: Zach Bryan, Bon Iver ile birlikte “Boys of Faith”. Bunu yüksek sesle dinle, pazar günü görüşürüz.