Manhattan’ı tatlandıran fırıncı William Greenberg Jr. 97 yaşında öldü

Leila

Global Mod
Global Mod
Bay Greenberg, oğlu Adam’a ek olarak başka bir oğlu Seth ve dört torun tarafından hayatta kaldı. Carol Greenberg 2017’de vefat etti.

Fırınlar bir aile işletmesiydi. Carol satış ve kalite kontrolde çalıştı ve çocuklar 10. yaş günlerinden önce okuldan sonra katlanan kek, tart ve bisküvi kutuları ve hafta sonları beş kuruşa beş kutu çalışmaya başladı. Performansları etkileyiciydi: Bir öğleden sonra, çocuklar her biri 1.000’e kadar kutu yaratabildiler.

Adam liseden sonra şirketten ayrıldı, ancak Seth kaldı, satışta çalıştı ve sonunda babasının yeteneğinden yoksun olduğunu söylese de pastaları süsledi. “Ben sadece bir teknisyenim,” dedi. “Sanatçıydı.”

1992’de Seth, annesi ve babası tam zamanlı olarak orada çalışmaya devam etse de işi doğrudan satın aldı. Yaşlı Bay Greenberg onlarca yıldır haftanın altı günü -genellikle Cuma günleri gece yarısına kadar- çalışıyordu ve çalışmaya devam etti. Seth Greenberg şirketi 1995 yılında sattı ve aile, yeni sahiplerle ilişkiler bozulana kadar iki yıl daha kaldı.

Ancak aile nihayet vedalaşmadan önce, Ağustos 1996’da Başkan Bill Clinton’ın 50. doğum günü için pasta yapmaları için bir telefon aldılar. 432 yumurta, 96 pound tereyağı, 98 pound şeker ve 100 pound un gerektiren, 15 pound ahududu reçeli ve 15 pound koyu renkli şekerleme ile kaplanmış ve hazırlanması iki tam gün sürecek bir devdi. (Doğum günü etkinliği bir bağış toplama etkinliğiydi ve Greenberg’ler, 4.000 $’a satılacak olan eserlerini bağışladılar.)

Pastanın altı o kadar büyüktü ki kapıdan sığamadı, bu da son dakika manevraları gerektirdi, ancak daha büyük bir sorun vardı: Partiden bir gün önce, Columbia Business School’da MBA okuyan Seth. , bir sınavı vardı, yerel bir haber olayı haline gelen bir zamanlama çakışması.

Seth, Haberler’a “Başkanlık pastası çocuk oyuncağı değildir” başlıklı bir makalede “Beyaz Saray’ın bir mesaj gönderip göndermeyeceğini sordum” dedi. (Gazete tarifi de yayınladı.) “Bunu bir nevi akladılar.” Demokratik Ulusal Komite’nin yardım etmek için gönüllü olduğunu söyledi.