Lahana mevsimi geldi – Haberler

Leila

Global Mod
Global Mod
Balkabağı baharatlı latte sezonu, kelepçeleme sezonu, 12 metrelik Home Depot iskelet sezonu – Ekim’in birçok takma adı var. Ama benim evimde pancar çorbası mevsimi.

Büyüdüğümde pancar çorbasından zevkim yılda bir günle sınırlıydı; Noel’de, annem bir ev mutfağında gördüğüm en büyük tencereden bir futbol takımını doyurmaya yetecek kadar porsiyon yapmıştı. Ancak özgür iradeye sahip bir yetişkin olarak artık yıl boyunca bir kase yiyebilirim ve Cadılar Bayramı yaklaşırken ilk kazanımı hazırlamayı alışkanlık haline getirdim.

Yumuşak toprak pancarı, havuç ve patates parçalarıyla tatlandırılan koyu kırmızı et suyu, özellikle ürkütücü mevsim için uygundur. Ama benim için en büyük çekicilik her zaman kalın, yumuşak ama yumuşak olmayan lahana şeritleri olmuştur.

David Tanis’in vejetaryen kırmızı pancar çorbası tarifi, kesinlikle destekleyebileceğim çağdaş bir dokunuş olan lahanayı gerektiriyor. Ancak bunun lahana için bir araç olup olamayacağını merak ediyorsanız yanıt büyük bir “evet” olacaktır.

Kesinlikle desteklediğim tarifi anlatıldığı gibi pişirmeyi tercih edebilirsiniz. Denizde başka birçok lahana çorbası var. Ali Slagle’ın Közlenmiş Lahana ve Mercimek Çorbası’na dikkatinizi çekebilir miyim? Pancar çorbası gibi, tamamen doyurucu sebzelerden ve temel gıdalardan yapılan inanılmaz derecede ucuz bir çorbadır. Et suyu, parmesan kabuğuyla canlandırılmıştır, ancak atlarsanız veya elinizde yoksa zararı olmaz. (Parmesan’ın mutlaka vejetaryen olmadığını unutmayın. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz.)

Ama belki çorbadan bahsetmemden bıktınız. Ekim, geleneksel olarak domuz etinden yapılan bir lahana krepi olan okonomiyaki için de aynı derecede harika bir zamandır. Kay Chun’un yeşil okonomiyaki tarifi etsiz yiyenlerin aklına kazındı: bol miktarda Çin lahanasının yanı sıra ıspanak ve rendelenmiş, preslenmiş kabakla doludur. Yemeği sadece etsiz değil aynı zamanda vejetaryen yapmak için, hondashi tozunu ve balık içeren palamut pullarını çıkarmanız yeterlidir.

Yeşil okonomiyaki

Bu tarife göz atın.

Sadece bir şey!

Yemek temalı bir sanat sergisiyle daha karşınızdayım! Grup sohbetim, sanatçı Lucy Sparrow’un sürükleyici bir enstalasyonu olan “Feltz Bagels”ta pörtlek gözlerle siyah-beyaz keçeli kurabiyeler karşısında çılgına döndü. Bayan Sparrow, Manhattan’ın Doğu Köyü’nde yaklaşık 30.000 parça keçe kullanarak New York’un popüler bir kurumunu – simit dükkanını – yeniden yarattı. Bu görebileceğiniz bir şey.

Sadece 10 dolara keçe sanat eseri satın alabileceğiniz enstalasyonun 31 Ekim’e kadar devam edeceğini hatırlatan okuyucum Judy’ye teşekkürler. Eğer şehirdeyseniz, onu 209 East Third Street’te bulabilirsiniz.