Kokteyl siparişinizde ustalaşmanın sırrı

Leila

Global Mod
Global Mod
“Çifte viski, Tek malt.” Patrick Dempsey’nin Grey’s Anatomy’deki Dr. McDreamy karakterini taklit etmeyi umarak, kendinden emin bir şekilde telaffuz etmek için elimden gelenin en iyisini yaptım. Manhattan’daki bir barda ağabeyinin kimliğiyle 19 yaşında ciyak ciyak ciyak ciyak ciyak bağıran bir çocuk benim için yeterince iyiydi.

“Ne?” Barmen bana bağırdı. Daha yüksek sesle ama çok daha az inançla tekrarladım, “Double Scotch, single malt!” Bana garip bir şekilde baktı, seçtiği altın şişelere döndü ve sordu, “Hangi Scotch?” Tereddüt ettiğimde adama baktı. arkamdan “Devam et” dedi.

Tarif: Rob Roy

Alkollü içki sipariş etmeye yönelik o ilk garip girişim beni birkaç teoriye götürdü: Ya Dr. McDreamy iyi viski veya TV kanalları belirli markaları isimlendiremez.

Nasıl bir menüden sipariş vermeyi biliyorsak, içecek sipariş etmeyi de öğrenmeliyiz. Ve imza kokteylinizi bulmak entelektüel bir çabadır – kendinizin ve tercihlerinizin keşfi – olduğu kadar bir tattır. Daha önce sahip olduğum tüm bardakların ve bir barda endişeyle ısmarladığım tüm zamanların yavaş ama istikrarlı bir şekilde doruk noktası olan “İçeceğim” i bulmam bir ömür sürdü.

Ama içeceğinizi bulmanıza yardımcı olacak sadece deneyim ve güven değil; Bu, bir barmene canınızın ne istediğini, neyi sevip neyi sevmediğinizi söyleyecek bir dile sahip olmakla ilgili. Yemekte olduğu gibi, kokteyllerin de bir yelpazesi var” diyor. Hirsch için “tadabileceğiniz bir dil” kullanmak, insanların bardağın içinde ne olduğunu anlamalarına yardımcı olmak için gerekli bir adımdır. Ayrıca, “bardaklar arasında bağlantı kurmanın harika bir yolu” diyor ve bu bağlantılar, nihayetinde yeni bir içecek keşfetmenize yardımcı olabilir.

“Hangi temel ruhu sevdiğinizi biliyorsanız, klasiklerle yanlış gidemezsiniz.”
Örneğin, ne zaman bir Fernet içkisi içsem, içtiğim diğer Amari’leri -Karadağ, Nonino ve Cynar- hatırlıyorum ve İtalya’nın Crema kentindeki Duomo’nun önünde yazdım. Geçmişime ait bu resim, yaz boyunca Bar Pisellino’da arkadaşlarımla keyif aldığım birçok buz gibi Cynar spritzinin güzel anılarını geri getiriyor. Bu baloncuklar, bir iş arkadaşımla birlikte her hafta Şampanya Salı günü Midtown’da yer altı Flûte’ye gittiğimde şampanya yıllarımda yüzüyor. Sevdiğim bir diğer şarap da Sherry, bana Our/New York’ta içtiğim bir martini, bir votka bar ve birkaç yıldır iş sonrası buluşmam haline gelen bir içki imalathanesini hatırlatıyor (martini şeri sıçramasından “kirliydi”) . O zamanki bar müdürü Rustun Nichols bana en sevdiğim martininin aslında 50/50 martini olduğunu gösterdi, sevdiğimi sandığım ama 20’li yaşlarımın başında boğulmakta zorlandığım Bond’dan ilham alan Vespers’ın bir evrimi. Şimdi 30’larımda, 50/50 oranı kolayca düşüyor.

Yolculuğunuz bir barda başlamak zorunda değildir, ancak bir bar – ve onun arkasındaki kişi – başlamak için harika bir yerdir. Hirsch, Londra’daki Savoy’dayken barmenine eski moda ve cesur Manhattan’ları sevdiğini – kokteyliyle biraz “havaya uçmayı” sevdiğini, ancak biraz daha ilginç bir şey istediğini söyledi. “Ne öneriyorsun?” O sordu.

Bu iyi bir soru. Ve bu, Hirsch’in yeni favori içkisini bulmasına yol açtı: çavdar, konyak, tatlı vermut, Bénédictine ve Peychauds bitterlerinin baş döndürücü bir karışımı olan Vieux Carré.

Hell’s Kitchen’daki rahat bir viski barı olan On the Rocks’ta barmen olan Lamar Curtis, basit başlamayı öneriyor: “Hangi temel ruhu sevdiğinizi biliyorsanız, klasiklerle yanlış gidemezsiniz.”

On the Rocks, 2008’de emekli olduktan sonra sadece yerel bir pub değil, viski severler için küresel bir destinasyon yaratmak isteyen Howard Ostrofsky’ye ait. Birkaç yıl sonra, onu haftada birkaç kez bir köşede otururken görebileceğiniz barı açtı. 10 yılı aşkın bir süre önce Old-Fashioned içmeye başladığım yer burası ve biraz şeker ve bitter eklediğinizde iyi viskiye ne olduğunu öğrendim. Kenarlarda yuvarlatılmıştır. Sonra Manhattans’a geçtim, bu kısa ama güçlü bir aşamaydı ve ilk günahıma geri dönmeme yardımcı oldu: duble Scotch, single malt.

Bazı viski kokteylleri iki ons likör gerektirir, ancak üç ons döküm (bir çift Scotch) tek bir kupayı doldurur. Klasik bir Manhattan’da çavdarı viskiyle değiştirmenin, kokteyli İskoç halk kahramanı Robert Roy MacGregor’dan alan daha kuru, miskli bir Rob Roy’a dönüştürdüğünü fark ettim. Waldorf Astoria’nın içeceği icat ettiği söyleniyor; Geleneksel olarak, standart versiyon (tatlı vermut ile) kokteyl kirazları ile süslenir. “Kuru” (kuru vermut ile) ve “mükemmel” (hem tatlı hem de kuru vermut) varyantları için: vişne yerine limon bükümü. Hangisini isterseniz kullanın, ancak taze portakal kabuğunun esansiyel yağlarının yemeğe limondan daha derin bir zenginlik kattığını buldum.

Zamanla bir şey netleşir: İçeceğinizi bulmak söz konusu olduğunda, şeytan genellikle ayrıntılarda gizlidir.

Tarif: Rob Roy