Jollof Rice’ın neşesi (ve dost canlısı kalabalığı)

Leila

Global Mod
Global Mod
Jollof pirinci, pirinç, domates, soğan, bol biber ve baharatla yapılan bir Batı Afrika yemeğidir. Nijeryalılar onu Ganalılardan, onlar da Liberyalılardan farklı hazırlıyorlar. Senegal, Kamerun ve Sierra Leone’den versiyonları var. Kimin üstün olduğu tartışması her zaman hararetli, bazen de son derece ciddidir. Her biri en iyi ve tek jollof pirincidir.

Örneğin: Birkaç yıl önce, Noel civarında meslektaşım Helene Cooper, Haberler’ın Washington bürosu için Jollof Rice’ı hazırladı. Helene Liberya’da doğdu. O yayınladı onların yemeğinin bir resmi o zamanlar Twitter olarak bilinen sosyal medya sitesinde “gerçek ve dürüst Liberyalı Jollof Rice” olarak adlandırılıyor. Hiçbiri ikinci değildir. Rakip saçmalıklarını söyleyen Batı Afrikalı sahtekarlar, oturun.”

Helene’nin jollof pirinci o akşam ilçede heyecan yarattı ama bugün dikkatinizi Yewande Komolafe’nin jollof pirincine (yukarıda) çekmek istiyorum. (Yewande Nijerya’da büyüdü, bu yüzden Helene için değil.) Onunki, tembel bir Pazar öğleden sonra yapmak için mükemmel, kızarmış muz, kızarmış keçi veya tuz, karabiber ve nötre atılmış birkaç tavuk budu ile servis yapmak için mükemmel bir tarif. yağ, daha sonra çıtır olana kadar kavrulur.

Önerilen tarif

Jollof Pirinç

Tarifi görüntüle →

Pazar akşam yemeğini hallettiğimize göre artık haftanın geri kalanına geçebiliriz. …

Pazartesi

Ali Slagle’ın parlak ot sosuyla birlikte otlarla marine edilmiş kızarmış tofu için kolay tarifini seviyorum. Dilimlenmiş kereviz, belki avokado, biraz fındık ve tohum ekleyin? Sanırım yapacağım.

Salı

Yewande’den bir kazanan daha: biberli ve domatesli kızarmış tavuk. Biberler ve bazı soğanlar, şeri sirkesi ve kiraz domateslerle aydınlatılmış ipeksi bir sosa dönüşüyor; kemikli tavuğu mükemmel bir şekilde tamamlıyor, pilavla ve benim evimde fırında ısıtılmış bagetle mükemmel bir şekilde tamamlanıyor.

Çarşamba

Hafta içi akşam yemekleri, Makarna Aglio e Olio’nun bir versiyonu olan Ali’nin Kavrulmuş Sarımsak, Zeytinyağı ve Acı Biberli Gece Yarısı Makarnası’ndan daha iyi veya daha kolay olamaz. Kavrulmuş sarımsak nedeniyle orijinalinden biraz daha karmaşık ama sabahları işten önce The Times okurken ekmek kızartma makinesinde yaparsanız çok da sorun olmuyor. (Malısın!)

Perşembe

Melissa Clark’ın Sebzeli ve Limonlu Çıtır Nohut Yahni tarifi, tuzlu beyaz peynir serpintileri, yumuşak yeşillik şeritleri ve üstüne serpilmiş kızarmış nohutların harika çıtırtısıyla olağanüstü. Perşembe akşamının en güzel yanı: sadece bir kap yeterli.

Bu hafta Haberler Cooking’de binlerce tarif daha sizi bekliyor. Evet, bunları okumak için aboneliğe ihtiyacınız var. Abonelikler çalışmalarımızı destekliyor ve devam etmesini sağlıyor. Henüz yapmadıysanız, bugün kaydolmayı düşüneceğinizi umuyorum. Teşekkür ederim.

Teknolojimizle ilgili zorluk yaşıyorsanız bizimle iletişime geçin: Cookingcare@Haber. Birisi sizinle iletişime geçecek. Ya da bize bir elma ya da solucan vermek isterseniz doğrudan bana yazın: foodeditor@Haber. Herkese cevap veremem. Bir sürü posta var. Ama aldığım her mektubu okuyorum.

Evet, bunun kokan peynirlerle ya da tereyağında cızırdayan soğan sesiyle alakası yok ama son tatilimde edindiğim birkaç kitabı daha sizinle paylaşmak istedim; okumaya değer kitaplar, herkese küçük hediyeler. .

İşte Siri Hustvedt’in 1996 tarihli romanı Lily Dahl’ın Büyüsü: tutkulu, eğlenceli ve gizemli. Bu yıl ayrıca Deepti Kapoor’un çağdaş Hindistan’da geçen destansı lüks gerilim filmi Age of Vice da vizyona girdi. Ayrıca Scot Lehigh’in, yine bu yıl yayınlanan, Maine’deki zor durumdaki bir sahil kasabasında geçen karanlık bir büyüme hikâyesi olan “Just East of Nowhere” adlı eserini de beğendim.

Sonunda Mordecai Richler’in “St. Urbain’s Rider”, 1971’de yayınlandı. Bol olay örgüsü ve komediyle bu on yılın çılgınlığına, aşırılıklarına ve arzularına doğru bir zaman yolculuğu. Bunlardan bir veya birkaçının tadını çıkarın, jollof’unuzu pişirin, haftaya görüşürüz.