Her yerde ilham bulan bir yemek pişirme editörü

Leila

Global Mod
Global Mod
Fleetwood Mac tarafından 1997’de kaydedilen canlı albüm The Dance’in DVD versiyonu ailemin evinin oturma odasında çalınsaydı, harika bir yemekle karşı karşıya olurdum.

Cuma ya da cumartesi günleri, annemle babam akşama genellikle ellerinde bir kadeh şampanyayla, ızgarada kuzu pirzola, ocakta morina ya da fırında tavukla, Christine McVie’nin marakaslarının müzik setinde yankılanmasıyla başlarlardı. .

İster dört kişilik ailemiz için akşam yemeği hazırlıyor olsun, isterse Atlanta’nın banliyö mahallesinde bir parti düzenliyor olsun, her yemek kutlamaya değer bir olay gibi geliyordu. Mutfakta dile getirdikleri coşkuyu küçük yaşta içselleştirdim.

Orada burada yardım etsem de (katkılarım genellikle varenyky veya empanada yapımına ayrılmıştı) yemek pişirmeye olan ilgim, hayatımın çok sonraki dönemlerine kadar ortaya çıkmadı.

Bunun yerine kendimi ailemin ritüellerine, misafirperverliklerine ve yemek pişirmenin ne anlama geldiğine kapılmış buldum: Yemek yapmak biraz eğlenmek için bir fırsattı. Ben onların bugüne kadarki pek çok alışkanlığını taklit etsem de, film müziğine kadar (birkaç isim vermek gerekirse Fleetwood Mac, D-Train, Steely Dan ve Shalamar’ın şarkıları), masama gelen yemekler her zaman onları yansıtmıyor. onların.

Çocukken yediğim akşam yemekleri genellikle et ve üç yemekten oluşuyordu. Bu, proteinin yeşil salata, ızgara veya buharda pişirilmiş sebze ve patates kızartmasıyla birlikte servis edildiği anlamına geliyordu; menüde kırmızı et olduğunda tartışılmaz bir garnitür.

Kendi ev yemeklerim artık ete biraz daha az odaklanıyor ve sebze karışımı üretimde destekleyici bir rolden daha fazlasını oynuyor. Haber’ın haftalık haber bülteni The Veggie’nin birçok okuyucusu için bu durum sıklıkla geçerli. Bülten lezzetli vejetaryen mutfağına adanmıştır – ancak yalnızca vejetaryen okuyucular için değil.

The Veggie’de yer alan tariflerin tümü etsiz olmasına rağmen (ve çoğu vegan veya kolayca uyarlanabilir), ben kuşkusuz bir omnivorum. Ancak bu bakış açısını bir zayıflık olarak görmüyorum. İnsanlarla bulundukları yerde tanışmak için bir fırsat. Sonuçta Amerikalıların yüzde 63’ü daha az kırmızı et yemeye çalışıyor.

Çok çeşitli yiyicilere hitap etmek için, her hafta hem uzun süredir vejetaryenlerin hem de acemi, sebze meraklısı aşçıların sorabileceği soruları yanıtlamaya başlıyorum: Bütün bu kabakları ne yapacağım? Tatil yemeğine hangi makarna salatasını getirmeliyim? Besleyici mayayla nasıl yemek pişiririm? Tüm beceri seviyelerindeki ev aşçılarına uygun lezzetli vejetaryen tarifler de dahil olmak üzere yanıtlar veriyorum.

2020 yılında The Times’ın Yemek ve Yemek Pişirme editör ekibine katkıda bulunan bir editör olarak katıldığımdan beri, bu soruları yanıtlamayı kolaylaştıran tariflerimiz hakkındaki ansiklopedik bilgiyi geliştirmeye çalıştım. (Arkadaşlarımla beynimin üç farklı alana bölündüğünü söyleyerek şakalaşırım: Drake’in diskografisi, The Times’ın Stylebook’u ve NYT Cooking veritabanı.)

Veritabanımızda, unutulmuş hazineleri keşfetmeye hevesli birinin RealReal veya Facebook Marketplace’te arama yapması gibi arama yapıyorum. Ama çoğu zaman çok derine inmem gerekmiyor. Yemek pişirme bölümünün vejetaryen yemek tarifleri çıktısı, haber bülteninin iki yıl önce yayınlanmasından bu yana arttı; Tejal Rao bunu yazdı ve ben de onun editörü oldum (Bayan Rao genel eleştirmen olduktan sonra yazmaya başladım). Şimdi, bir meslektaşımın kulağa lezzetli gelen bir tarif üzerinde çalıştığını duyduğumda, taslağı buluyorum ve yayınlamadan önce evde yapıyorum; editörün şefin ikramına eşdeğer.

Okuyucu hizmeti benim en büyük önceliğim olsa da içeriği güncel tutmak ikinci sırada gelir. The Veggie’yi yazdıktan neredeyse on ay sonra, haber bültenini bir araya getirme konusunda daha az rutinim var ve daha çok utanmadan ilham arayışıyla geçen bir hayatım var. Nora Ephron’dan alıntı yapacak olursak, “Her şey kopyadır”, dolayısıyla ayrılık, minimum çabayla tabakta akşam yemeği dersine dönüşür; bir arkadaşın annesinin cömertliği çekirdekli meyve pişirmeye bir övgüye dönüşür; Sabah insanı olma arzusu pazartesiden pazara kahvaltı menüsü haline geliyor.

Kendi hikayem biraz dayanıksız göründüğünde okuyucularımıza dönüyorum. Aldığım en eğlenceli e-posta yazışmalarından bazıları, abonelerimden çok özel tarif isteklerini benimle paylaşmalarını istediğim Tarif Eşleştirme çağrılarımın sonucudur. Karşılığında ben de bir isteği mükemmel yemekle eşleştiriyorum. (Genç sevgilisini eğlendirmek için “Lezzetli de olabilir, tatlı da olabilir” yazan kadını sık sık düşünürüm.)

Ve her şey başarısız olduğunda, okuyuculara her hafta sebzelerle yemek pişirmenin ne kadar şenlikli olabileceğini göstermek isteyen biri için en güvenilir ilham perisi olan mevsimlere başvurabilirim.

Haftalık tarifler almak için şu adresten The Veggie bültenine kaydolun: Haber/newsletters.