Derin, Karanlık Spagetti all’Assassina – Haberler

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Puglia’nın başkenti Bari, İtalya, Adriyatik kıyısında yer almaktadır. Arkadaşım ve meslektaşım Steven Raichlen yakın zamanda şehrin en meşhur makarna yemeklerinden biri olan Spaghetti all’assassina’yı (üstte) denemek için oradaydı. Tercüme edildiğinde bu, bir suikastçının spagetti’si, öldürücü spagetti anlamına gelir: sos neredeyse buharlaşana, neredeyse kömürleşmeye başlayana kadar pişirilen baharatlı, yanık, koyu kahverengi erişte şeritleri.

Restoran meraklıları, yemeğin tarihini, Osteria al Sorso Preferito’dan şef Enzo Francavilla’nın muhtemelen yanlışlıkla kırmızı soslu spagetti’nin bir kısmını yaktığı ve yine de ilave kırmızı biber gevreği ile servis ettiği 1967 yılına kadar izliyor. Bu bir vuruştu. Restoranda hâlâ spagetti all’assassina servis ediliyor ve bu yemek şehirdeki menülerin vazgeçilmezi haline geldi.

Steven, şef Celso Laforgia’nın spagetti all’assassina’yı hazırladığı Urban L’Assassineria Urbana’da doydu. Steven’ın söylediği spagetti all’assassina, “parlak abanoz kadar koyu”, sarımsak tozu kokulu ve kırmızı biber gevreğiyle ateşli. Bununla birlikte, Anna Francese Gass’ın Haberler Cooking tarifi, taze sarımsakla yaparak ve makarnayı agresif bir şekilde yanmış halden daha yanık bir şeye dönüştürerek Francavilla’nın orijinaline yaklaşıyor. Umarım bu hafta sonu denersiniz.

Önerilen tarif

Spagetti all’Assassina

Tarifi görüntüle →

Ama sadece bu değil! Yossy Arefi’nin kalabalığı tatmin edecek dev bir tabakta balkabağı krepi için şık ve yeni bir tarifi var; kolayca 12 lezzetli kareye bölünen ve tuzlu tereyağı ve ılık akçaağaç şurubu ile servis edilen hafif, yumuşak ve hafif aromalı bir dilim. (Sevgili tava söz konusu olduğunda, arkadaşım Melissa Clark her zaman elinizin altında en az iki tane bulundurun diyor. Balkabaklı kreplerinize bir tabak fırın pastırması eşlik etmesi buna bir örnektir.)

Cumartesi gecesi akşam yemeği için spagetti yakmıyorsanız, şef Cal Peternell’den öğrendiğim bu kızarmış tavuk butları tarifini düşünün. Ben şahsen bunu bol miktarda tereyağlı maydanozlu erişte veya sadece patates kızartmasıyla seviyorum.

Pazar günü, ton balıklı çıtır sandviçlerden oluşan bir öğle yemeği ve kanepede uzun bir şekerlemenin ardından, akşam yemeğinde dana eti ile karabiber kızartmasına ne dersiniz?

Haberler Cooking’de sizi bekleyen binlerce tarif var (örneğin, çok sayıda mevsimlik balkabağı tarifleri dahil). Bunları bulmanın ve oluşturmanın kolay olduğunu düşünüyoruz, ancak bunları okumak için bir aboneliğe ihtiyacınız olacak. Abonelikler çalışmalarımızı destekliyor ve devam etmesini sağlıyor. Henüz kaydolmadıysanız bugün kaydolmayı düşünür müsünüz? Teşekkürler.

Teknolojimizden memnun değilseniz, yardım için Cookcare@Haber adresine yazın, birisi size geri dönüş yapsın. Ya da bana yazarsın. Teknik söz konusu olduğunda umutsuzum ama bir darbe alabilirim. Foodeditor@Haber adresindeyim ve her mektuba yanıt veremesem de aldığım her mektubu okuyorum.

Bunun alabalık rillette veya tofu escabeche ile hiçbir ilgisi yok, ancak yakın zamanda Guy Ritchie’nin The Covenant filmini yayınladım, çoğunlukla filmde Afgan bir tercümanı oynayan aktör Dar Salim’i izlediğim için. Kullandığınız her uygulamanın şartlar ve koşullar sözleşmesini okuyun. seçme.

Mary Costello’nun New Yorker’da yeni bir kısa öyküsü var: “The Choc-Ice Woman.”

İşte Eddie Huffman, Our State dergisinden Kuzey Carolina ahır dansları ve tıkanma geleneği hakkında.

Nihayet Paul Simon’ın doğum günü. 82 yaşında. Apaçık çocuğu neden inkar edesiniz ki? Pazar günü görüşmek üzere, iyi eğlenceler.