Çıtır pirinç, lezzetli ton balığı, kolay akşam yemeği

Leila

Global Mod
Global Mod
Merhaba! Bu Mia, Melissa Clark’ın yerine geçiyor. Sabah rutinim basit: kahve için su kaynatın, köpeği gezdirin, pirinci yıkayın ve pişirin. Öğünlerimin çoğunda işin büyük kısmını pilav pişiricim yapıyor, özellikle de sıcak tutma işlevi sayesinde öğle ve akşam yemeklerini ben hazır olduğumda hazır hale getirdiği için. Bu yüzden Ali Slagle’ın Çıtır Pilavlı Baharatlı Ton Balıklı Salatası (üstte) tam tarif kutuma indi. Soya infüzyonlu kremsi ton balığı karışımıyla, ancak ek doku ve sriracha yumrukuyla Eric Kim’in Tuna Mayo Pirinç Kasesini hatırlatıyor. Ali pilavını ocakta pişiriyor ama ben okuyucumuz Sofi’yi seviyorum ve yemek zamanı geldiğinde pirinci bir tavada kıtır kıtır kıtır hale getirmeden önce güvenilir Zojirushi’me güveniyorum. Kendime yıkamak için fazladan bir tava veriyor muyum? Evet. Cevizli derin kavrulmuş pirinç için buna değer mi? Ayrıca evet.

Önerilen tarif

Çıtır pirinçli baharatlı ton balıklı salata

Tarifi görüntüle →

Yemek için: salatalıklı bir şeyler, çünkü salatalık mevsimi! Onları yılın bu zamanında katları halinde satın alıyorum; İlkini hemen yerim, ikincisi Martha Rose Shulman’ın soya, zencefil ve sarımsaklı popüler salatalık salatasına gider. (3.000 incelemeden sonra beş yıldızlı bir ortalamaya sahip.) Bu tarifle hızlı ve kolay oynuyorum – boş bir günüm olduğunda sık sık gochugaru’yu acı biberle değiştiririm ve turşuları dilimlemek yerine ezerim. Ama tadı ne olursa olsun, her zaman pirinç kaselerimle yemek istediğim o canlandırıcı, basit yeşil taraf.

Bir şeyleri kırmaktan (ve zor günler geçirmekten) bahsetmişken, işte Hetty Lui McKinnon’ın Çıtır Patatesli Tacos tarifi. Haşlanmış ve püre haline getirilmiş patatesler peynirle karıştırılır ve tortillaya doldurulur, daha sonra altın-kahverengi, çift karbonhidratlı bir konfor notu için sıcak, yağlanmış bir tavaya bastırılır. Kay Chun’un linguine’i ve taze kırmızı soslu istiridyesi de – kiler temeline dayandığından ve yapımı yarım saat sürdüğü için – rahatlatıcı. Kay, bütün konserve istiridyeleri patlamış kiraz domates, sarımsak ve rahatlatıcı bir parça tereyağı ile kaynatarak hafif, tuzlu bir sosa dönüştürür. Buz gibi bir kadeh beyaz şarap ve Only Murders in the Building’in yeni sezonuyla servis yapın.

Son olarak, şimdiye kadarki en tatlı temel gıda için bir tarif: tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt. Yaban mersinli kremalı buzlu çubuklar ve çalkalamasız zeytinyağı dondurması, Brezilya limonatası ve Tay buzlu çayı gibi her türlü basit tatlı ve içeceğin temelini oluşturur. Tejal Rao’nun hızlı mango kulfi tarifinde, tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt, lüks bir dondurulmuş ikram için krema, misket limonu, kakule ve mango posası ile karıştırılır. Bir okuyucu olan Dee’nin kulfiyi şekillendirmek için kullanılan plastik sargıyla ilgili yararlı bir ipucu var: “Önce yalayarak temizleyin. Lezzetli!”

Bunları ve Haber’tan diğer binlerce harika tarifi okumak için bir aboneliğe ihtiyacınız var. Abone iseniz, teşekkürler! Ve bir abonelik istiyorsanız, buradan satın alabilirsiniz. Teknik sorunlarla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa lütfen pişirmecare@Haber adresinden dost canlısı kişilere e-posta gönderin, çözümle ilgileneceklerdir.

Sam Cuma günü güvertede olacak ve Melissa Ağustos’ta tekrar sizinle olacak! Ve sizi bir pirinç pişiricinin faydaları konusunda ikna ettiysem, işte Wirecutter’ın en iyi pirinç pişiricileri rehberi. Zojirushi modelim on yılı aşkın süredir başarılı; İşi bittiğinde “Twinkle, Twinkle Little Star” şarkısını söylüyor. Sevimli.