Bu yıl ne pişirmeyi seviyorum

Leila

Global Mod
Global Mod
Herkese merhaba ve mutlu yıllar. Bu benim 2023’ün ilk gösterimi ve yemek yapmayı dört gözle bekliyorum. Tatil için uzaktaydım, bu yüzden Ocak ayına tazelenmiş olarak girdim, kendi mutfağımda olmaktan ve bir flört uygulamasındaymışım gibi tarifler arasında gezinmekten memnun oldum. (Ayrıca evde kalmak için yılın en iyi zamanı olan Ocak ayı da var.)

Neye bakıyorum? Birria de res (ve belki daha da önemlisi, quesabirria tacos). Bryan Washington’un yeni Miso Cevizli Muzlu Ekmek tarifi. Fıstıklı halka pasta. çikolatalı sufle. Yotam Ottolenghi’nin Balkabagi ve kırmızı biber turşusu ile fondü pastasını nihayet yaptığım kış mı bu? Veya Tejal Rao’dan kuzu biryani?

Bir de aşağıda özellikle hafta içi akşamları için ve yapılacaklar listemin en üst sıralarında seçtiğim tarifler var. Her zaman sizi tarifler konusunda benim kadar heyecanlandırmaya çalışıyorum – bu yüzden nasıl olduğumu ve önümüzdeki aylarda neler görmek istediğinizi bana bildirin. Ben Dearemily@Haber ve sizden haber almayı dört gözle bekliyorum.

1. Hindistan Cevizli Pilav ile Yeşil Körili Somon

Nefis görünüyor. Melissa Clark’ın yeni tarifindeki hindistancevizi pirincini yeşil soğan, kişniş ve yeşil köri ezmesi ile tatlandırabilirsiniz. Veya anında ve oldukça dramatik bir lezzet artışı için pişirmeden önce somon filetolarına köri ezmesi sürmenin basit numarasını çalabilirsiniz. Ama bunu mutlaka görülmesi gereken bir tencerede ikisinin evliliği yapıyor.

2. Çıtır Biberli Tavuk

Pepperoni Crumbs: New York restoranı Don Angie’den şefler Angie Rito ve Scott Tacinelli’nin harika bir yaratımı ve Ali Slagle’ın hafta içi tavuk yemeğine mükemmel bir katkı. Şnitzel veya katsu ile gelen tuzlu, çıtır çıtır lezzetlerden bazılarını alırsınız, ancak tavuğu yumurta veya una batırma karmaşası olmadan.

Bu tarife göz atın.

3. Kimchi Carbonara

Son birkaç aydır gözüm bu Kore-İtalyan karışımına dikildi: şef Melanie Hye Jin Meyer’den (muhabir Elyse Inamine aracılığıyla) spagetti carbonara’ya zengin, lezzetli ve vejeteryan bir alternatif. Sonunda yapıyorum ve sabırsızlanıyorum.

Bu tarife göz atın.

4. Lahana ve hurma ile domuz pirzolası

Domuz pirzolasını severim ama hurmalara da bayılırım, bu Ali Slagle yemeğini bu kadar cazip kılan da bu. Hurmayı benim kadar sevmiyorsanız, salatayı atlayabilir ve yine de Ali’nin domuz eti pişirme yöntemini kullanarak çok sulu pirzolalar elde edebilirsiniz.

Bu tarife göz atın.