Bu tek kaptaki orzo tarifi akıllıca bir mısır numarası kullanıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Mısır koçanının çekirdeklerini kesmek için mümkün olan her yolu denediğimi sanıyordum. Kulakları bir tepsiye yerleştirip derin bir kaseye batırdım; Onları yatay tuttum ve dikey tuttum. Hatta hiçbiri kesme tahtası ve bıçaktan daha iyi işe yaramayan bu basit mısır kesme aletlerinden birkaçını bile test ettim. Ancak Samantha Seneviratne’nin Kremalı Tek Kapta Mısır ve Bacon Orzo için yeni tarifini görene kadar kutu rendesini kırmak hiç aklıma gelmedi.

Samantha ikna edici bir şekilde koçanı rendelemenin tüm sütlü posanın salınmasına yardımcı olduğunu, bunun da bir tencere orzo’yu daha kalın ve pastırma, biber salçası ve fesleğenle daha tatlı hale getirdiğini savunuyor. Profesyonel ipucu: Sürtünme sırasında bir önlük giyin.

Önerilen tarif

Mısır ve pastırma ile kremalı tek kap orzo

Tarifi görüntüle →

Elinizde kalan mısır varsa (rendelenmiş veya kulakta kalmışsa), onu Yewande Komolafe’nin leziz karidesli tacosuna saklayabilirsiniz. İhtiyaç duyduklarından değil: Baharatlı, etli karidesin kıyılmış lahana, pico de gallo ve sıcak tortilladaki guacamole kombinasyonu tek başına mükemmeldir (veya belki de Rick Martínez’in kremalı, domuz eti kızartılmış fasulyesinden bir kepçe ile eşleştirilmiştir). Ancak bir avuç sulu mısır tanesi, sezonun son haftalarını kutlayan yemeğe yazlık bir dokunuş katacaktır.

Ya da belki yazdan bıktınız ve çorba sezonunu özlediniz. Ali Slagle’ın narenciyeli mercimeği ve tatlı patates çorbası, tencerede rahatlık sağlar; hafif ama doyurucu bir karışımdır ve pazı çifte görev yapar: yapraklar kokulu et suyuna girer ve çıtır saplar, yemeği süslemek için hafifçe salamura edilir.

Her mevsime hoş geldiniz, tatlı olarak notlarınızdan birinde önerildiği gibi çarkıfelek meyvesi yerine bir zamanlar biraz taze limon suyu ve sırın lezzetiyle yaptığım Genevieve Ko’nun tereyağlı mochi’si olabilir. NYT Cooking okuyucuları sürekli bir ilham kaynağıdır!

Bunları ve Haberler Cooking’in diğer binlerce tarifini almak için abone olmayı unutmayın (ve zaten abone iseniz teşekkür ederiz). Teknik sorunlar için, diningcare@Haber adresine e-posta gönderin; Yardım edebilecek biri var. Merhaba demek istersen hellomelissa@Haber adresindeyim.

En kolay (ve en hızlı) kremalı mısır

Mısırımıza dönersek, birkaç hafta önce en lezzetli kremalı mısırı yapmıştım ve o kadar kolaydı ki bütün yaz bunu yapmadığım için sinirlendim (bu gelecek yıl düzeltilecek). İki büyük mısır başağının çekirdeklerini dilimleyin veya rendeleyin, sütlü posasını kazıyın ve bunları 1/2 bardak veya 1/2 bardak kremayla birlikte bir tencereye koyun. Mısır yumuşayana ve kadifemsi sosta yüzene kadar (yaklaşık 10 dakika) her şeyi kaynamaya bırakın. Tuz, hindistan cevizi, acı sos, otlar, ufalanmış beyaz peynir ve daha fazlasıyla tatlandırın. Daha sonra tavanın üzerinde durmamaya ve her şeyi tek başınıza yemeye çalışın. Düşündüğünden daha zor.