Bu kolay vejetaryen makarna tarifi mısırı harika bir şekilde kullanıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Makarna salatasını bu kadar tartışmalı bir yemek yapan şey nedir? Bunun nedeni, piyasadaki pek çok kötü versiyonun (şişe sosla kaplanmış ve yumuşak sebzelerle tatlandırılmış sırılsıklam eriştelerin) iyi versiyonları hayal etmeyi zorlaştırması mı? Ya da belki de yemek 1980’lerde zirveye ulaştığından beri, tüm kategori nemli bir öğleden sonra perma kadar göz alıcı görünüyordu.

Bu önyargı göz önüne alındığında, yapımı çok kolay olmasına, son derece portatif olmasına ve bir o kadar da sıcak olmasına rağmen, oda sıcaklığında veya doğrudan fırından çıkarılmış olmasına rağmen, bu önyargı göz önüne alındığında, cavatelli, mısır, domates ve kırmızı soğandan oluşan bu yemeğe makarna salatası demeyeceğim. buzdolabı.

Bununla birlikte, bununla ilgili en lezzetli şey, ne kadar az pişirmenin gerekli olduğudur. Makarnanız (cavatelli veya diğer küçük, çatallanması kolay) pişerken, sarımsağı ve ezilmiş kırmızı biberi biraz iyi zeytinyağında kısaca ısıtabilir ve biber pulları kızarana ve çiğ kenarlar pişene kadar pişmesine izin verebilirsiniz. Her şeyi servis kasesine dökmeden önce allium’u ekleyin. Tavanız için bu kadar.

Mısıra gelince, çekirdekleri doğrudan kaynar suya eklemeyi seviyorum, böylece yumuşarlar ve makarna hoş bir al dente olur. Taze mısır en iyi sonucu verir ve şu anda bol miktarda bulunur. Ama bunu kışın donmuş mısırla yaptım ve neredeyse aynı derecede işe yarıyor ve daha hızlı.

Bu uyarlanabilir tarifte mevsimi geçmiş domatesler bile mutlu bir yuva bulacaktır. Elbette olgun yaz domatesleri size en tatlı tadı ve en sulu, en pürüzsüz dokuyu verir. Ancak yıl boyu kullanılan üzüm domatesleri (doğranmış ve soğan ve aromatiklerle birkaç dakika marine edilmeye bırakılmış) Ocak ortasında, soğuğu yenmek için yazlık bir şeyler canınız çektiğinde işe yarar.

Bir tutam sütlü ricotta yumuşak bir dokunuş katar, domatesleri zenginleştirir ve sarımsağı tamamlar. Ancak daha hafif ve parlak bir akşam yemeği için bunu dışarıda bırakabilirsiniz.

Ancak tazeliği gerçekten elementleri bir araya getiren şifalı otları eksik etmeyin. Naneyi özellikle serin mentol notası nedeniyle seviyorum, ancak fesleğen, kişniş, dereotu, frenk soğanı ve hatta roka gibi yumuşak, hoş kokulu bitkilerin herhangi bir kombinasyonu, mısır ve domatesin tatlılığını arttırmak için doğru miktarda ısıya sahiptir.

Tam orada durabilirsin ve ben de genellikle öyle yaparım. Ancak 1980’ler geldiğinde, birkaç dilimlenmiş, güneşte kurutulmuş domates veya zeytin 2023’te hala harika çalışıyor.