Bu hafta sonu ne pişirilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Julia Moskin ve ben birlikte yemek yedik, birlikte yemek yaptık, birlikte cümleler kurduk ve tüm yetişkin hayatımız boyunca bir gazetecilik hayatının büyük kaprislerine hayret ettik. Onun zevkine ve muhakemesine ve her zaman tariflerine güveniyorum.

Bu yüzden, bu hafta The Times’a yaptığı son baskına dalacağım için gerçekten heyecanlıyım: sığır yahnisinin incelenmesi ve dünyanın dört bir yanındaki şeflerin onun lezzetini nasıl yorumladığı. Onun tavsiyesine uymak ve topladığı tarifleri denemek için nasıl bir yemek pişirme hafta sonu olabilir?

İşte eşsiz yemek yazarı ve eski Times yemek eleştirmeni Mimi Sheraton tarafından yaratılan klasik Yahudi-Amerikan rostosunun (yukarıda) bir versiyonu. Ayrıca, pandeminin başlarında Covid-19’dan ölen New Yorklu şef Floyd Cardoz’un bir personel yemeğinde Filipinli bir kare-kare denedikten sonra evinde yaptığı, yer fıstığı ve hamsi ile kızarmış kısa kaburgadan oluşan harika bir güveç var: “Birçok tatlar,” diye yazdı Julia, “farklı ama bölünmez, tek bir kapta.”

Belki de Julia’nın şef Pati Jinich’ten öğrendiği köstebek de olla’yı deneyin, sosu koyulaştıran kavrulmuş kurutulmuş biber püresi olmasaydı neredeyse bir sığır çorbası olurdu. Veya şef Anita Jaisinghani’nin Nihari’si: kuzey Hindistan ve Pakistan’da kahvaltıda popüler olan, bol baharatlı, kolajen açısından zengin bir öküz kuyruğu yahnisi. (“Jaisinghani, Julia onunla röportaj yaptığında, vejeteryan olmamamın tek nedeni Nihari,” dedi.)

Ancak bu gece balık orucu tariflerimizden birine ihtiyacınız olabilir. Ya da Cheddar ve Sıcak Bacon Vinaigrette ile bu Brokoli Salatası gibi nispeten hızlı, kolay ve lezzetli bir şey.

Yarın güveç yapıp pazar günü yiyebilirsin., tatların gerçekten karışmasına izin vermek için buzdolabında bir gün yaşlanmadan fayda sağlamayan çok az güveç olduğu için. Cumartesi gecesi yemeği için tartiflette mi? Peynirli Tavuk Parmesan Köfte? Ya da bir milyon dolar gibi göründüğü ama yapması gerçekten kolay olduğu için iddialı görünen Ina Garten’ın St. Jacques midye tarifi? Bu, özellikle tatlı olarak zencefilli kekle servis ettiğinizde imza niteliğinde bir yemektir. Zengin!

Bu hafta sonu Haberler Cooking’te pişirilecek binlerce ve binlerce tarif var. Onları okumak için bir aboneliğe ihtiyacınız var. Abonelikler tüm bu dansı mümkün kılar. Lütfen, henüz yapmadıysanız, bugün abone olur musunuz? Sınırlı bir süre için, tam erişim teklifimiz sırasında Yemek Pişirme dahil The Times’a abone olduğunuzda tasarruf edebilirsiniz. Tariflerimize ve tavsiyelerimize ve ayrıca The Times’ın sunduğu her şeye sınırsız erişim için şimdi kaydolun.

Teknolojiyle ilgili sorunlarınız varsa yazın. Cookcare@Haber adresindeyiz. Birisi sizinle temasa geçecektir. Bir çiçek veya bir ok paylaşmak istersen bana yaz. foodeditor@Haber’dayım. Her mektuba cevap veremem. Ama elime geçenleri okuyorum.

Hikaye bir tür gerilla çiftçiliği üzerine odaklandığından, yemekle yalnızca marjinal olarak ilgili, ancak The Luminaries için Man Booker Ödülü’nü kazanan Eleanor Catton’ın Birnam Wood’unu okumayı deneyebilirsiniz. Yeni Zelanda’da geçen bir Sally Rooney gerilim filmi gibi, kahramanlarından biri Elon Musk benzeri bir kötü adam.

Ayrıca Ivy Pochoda’nın kara kara olan şiddet ve kadınlar üzerine bir meditasyon olan yeni romanı Sing Her Down da felaket.

Son olarak, geçen hafta aşağı Florida Keys’de dolaşarak birkaç gün geçirdim ve bazı mutfak gerçeklerini paylaşmak için buradayım.

İlk olarak, Big Coppitt Key’deki Mobile Station’daki Dion’s’taki kızarmış tavuk örnek teşkil ediyor. İkincisi, birisi size servis ettikleri karidesin Key West Pink olduğunu söylerse, muhtemelen değildir. Kızarmış domuz eti, pirinç ve fasulye için Stock Island’daki El Siboney gidilecek yer. Ve öğle yemeğinde canınız sıkılıyorsa, Route 1’deki Circle K’de kaliteli bir sandviç var: Tam Buğday Ekmeği Üzerinde Kızılcık Tavuk Salatası. Sadece. Bu bilgileri dosyalayın, ben de Pazar günü döneceğim.