Bu hafta sonu ne pişirilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Bryan Washington, bu hafta Haberler Magazine’de muzlu ekmeğe bir aşk mektubu yazdı ve bununla birlikte bu hafta sonu hepimizin yapması gerektiğini düşündüğüm, yeni ve güzel bir miso cevizli muzlu ekmek tarifi (yukarıda).

Basit, bağışlayıcı ve esnek bir kılavuzdur. Bir şey sizi rahatsız ediyorsa, senaryoyu değiştirin: daha fazla miso ekleyin veya daha az ekleyin, biraz daha az veya daha fazla şeker ekleyin, fazladan fındık ekleyin veya hiç kuruyemiş eklemeyin. Bryan, “Muzlu ekmek kendinizi iyi hissetmenizi sağlar,” diye yazdı, “ve oraya ulaşmanın sonsuz yolu var. Bu küresel olduğu kadar geniş kapsamlı bir arzu ve bu çok rahatlatıcı bir düşünce.”

Mutfağınızın harika kokacağından bahsetmiyorum bile.

Akşam yemeği için, somundan önce, Ham El-Waylly’nin balkabağı, yuca ve günümüzün Musa cinsi yeşil plantain vurgusuna selam vererek, çorba kıvamında bir Andean tavuk yahnisi olan Locro de Gallina tarifine göz atın.

Ya da tamamen farklı bir yöne gidin ve Hetty McKinnon’ın Zencefilli Sarımsaklı Teriyaki Soslu Çıtır Tofu ve Brokoli’sini deneyin. Kızartmak yerine bir sac tavada yüksek ateşte kızartılır ve teriyaki sos sosu altında çıtır kalır. Ben bunu pilavla severim ama bir kase makarnanın üzerine de servis edilirse güzel olur.

Ayrıca Şef JJ Johnson’ın Deniz Mahsüllü Bamya tarifini de seviyorum, ancak muhtemelen ıstakoz kuyruklarıyla yapmayacağım. Bunun yerine, karides ve deniz tarağının ağırlığını artıracağım ve bir tutam yengeçle tamamlayacağım. Hafta Sonu Lüksü!

Bu hafta sonu pişirilecek diğer şeyler: ayran krepleri (ekstra lezzet için ıslak malzemelere biraz ekşi maya karıştırıyorum); ızgara kimchi peyniri; büyük bir fıçı haşlanmış tavuk; ve karamelize elmalı kral kek.

Haberler Cooking’te daha binlerce tarif sizi bekliyor. (Daha fazla ilham almak için TikTok, Instagram ve YouTube kanallarımıza bakın.) Keşfe çıkın ve ne bulduğunuzu görün.

Ancak tarifleri okumak için üyelik gerekiyor. Abonelikler işimizi destekler ve devam etmesine izin verir. Henüz yapmadıysanız, umarım bugün abone olmayı düşünürsünüz. Çok teşekkürler.

Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız veya teknolojimizi kabul etmiyorsanız, lütfen yardım için yazın. Cookcare@Haber adresindeyiz. Birisi sizinle temasa geçecektir. Siz de ok veya elma göndermek isterseniz bana yazabilirsiniz: foodeditor@Haber. Herkese cevap veremem ama aldığım her mektubu okurum.

Kek ve pastırmadan çok uzak ama Han Ong’un The New Yorker’daki yeni kısa öyküsü “Hammer Attack” okumanız gerekenlerden biri.

Hazır başlamışken, Adam Reiner’ın New York Halk Kütüphanesi’nde bulunan dünyanın en büyük menü yığınında kaybolmayı konu alan Taste’ini okuyabilirsiniz.

Gallery PPOW’daki Anton van Dalen sergisini görmek için Manhattan’a gidemeseniz bile, eserlere telefonunuzdan veya dizüstü bilgisayarınızdan göz atabilirsiniz. Olağanüstüsün.

Son olarak, işte PJ Harvey, “This Is Love.” Muzlu ekmeğinizi pişirirken bunu dinleyin, pazar günü görüşürüz.