Akıllı kısayollara sahip beş kolay tarif

Leila

Global Mod
Global Mod
Mattar paneer’i (baharatlı, kremalı domates sosunda geleneksel Hint bezelye ve paneer yemeği) seviyorum, ancak çoğu tarifte blenderden çıkıp sotelenmiş soğanları, domatesleri ve kaju fıstıklarını püre haline getirme zahmetinden hoşlanmıyorum. Ne yazık ki, bu tek adım genellikle yemeği az çaba gerektiren hafta içi akşam yemeği planımdan çıkarmak için yeterliydi.

Bakın, Zainab Shah harika bir kısayol keşfetti. 25 dakikalık mattar paneer tarifinde (menüde peynir yoksa tofu ile de yapabilirsiniz), fındıkları kaju yağı ile değiştiriyor, böylece kadifemsi, hoş kokulu sosu elde etmek için bir blendere ihtiyacınız yok. zencefil, kimyon ve garam masala. NYT Cooking tarifi geliştiricilerimiz çok akıllıdır ve her zaman lezzete giden birçok yolu keşfederler.

Önerilen tarif

Mattar bölmesi

Tarifi görüntüle →

Kay Chun’un XO Soslu Levha Tava Somonu ve Patlıcanı, basit yemek pişirmedeki ustalığın bir başka harika örneğidir. XO sosunu pahalı kurutulmuş karides ve tarakla yapmak yerine, yemeğe somonun zengin tatlılığını dengeleyen okyanus, umami karakterini vermek için bir kutu füme midye kullanıyor. Fazla sosu çırpılmış yumurta, kızarmış pilav veya kavrulmuş sebzeler için saklayın. Eğer hepsini önceden yemezseniz bir ay kadar bozulmadan kalacaktır.

Ya da belki sadece beyaz yiyecekler yiyen çocuklar için bile kolay, hızlı, çocuk dostu bir yemek arıyorsunuz. Bu durumda, Ali Slagle’ın 14.000’den fazla inceleme ve sayısız varyasyona sahip yüzlerce dereceyle kalabalığın favorisi olan Tek Kapta Ricotta ve Limonlu Makarna’sını seçerdim. Bulabildiğiniz en iyi ricotta’yı kullandığınızdan emin olun (kazanmak için tam yağlı süt). Olduğu gibi servis yapın veya daha fazla sebze (bezelye popüler gibi görünüyor), pastırma, kırmızı biber, şifalı otlar veya hatta dün geceki XO sosundan elinizde kalan füme midye ile canlandırın. Bu yemek akışla gider.

Daha hafif ve daha parlak bir şey için Tamar Adler’in Sağlık Çorbası, sağlıklı yeşil sebzelerle doldurulmuş, üstüne tofu, miso ve kurutulmuş shiitake’ler eklenerek harika dünyevi bir derinlik elde edilmiştir.

Ve tatlı olarak (ya da belki kahvaltı ya da her ikisi!), Pantry Crumble Cake’im elinizde bulunan taze, dondurulmuş ya da kurutulmuş meyvelerle pişirilebilir. Esmer şekerli ve yulaf ezmesi soslu hafif bir kek, ev gibi ve uyarlanabilir ve sadece dumanı tüten bir fincan kahve veya çay için yalvarıyor.

Her zaman olduğu gibi, bu akıllı tariflerin tümünü ve daha fazlasını (onbinlerce) okumak için abone olmak isteyeceksiniz. Teknik yardıma ihtiyacınız varsa Cookingcare@Haber adresindeki harika insanlar yardıma hazırdır. Merhaba demek istersen hellomelissa@Haber adresindeyim.

Şimdilik bu kadar, Çarşamba günü görüşürüz.