40 yaşındaki Max Hardy öldü; Şef liderliğindeki mutfağın Detroit'e getirilmesine yardımcı oldu

Leila

Global Mod
Global Mod
Memleketi Detroit'te şef liderliğindeki ancak erişilebilir mutfağın yeni bir düzeyinin yaratılmasına yardımcı olan ve genç nesil siyahi mutfak yıldızları arasında en umut verici biri olarak kabul edilen Max Hardy, Pazartesi günü öldü. 40 yaşındaydı.

Gazetecisi David E. Rudolph ölümü duyurdu ancak sebebini veya yerini belirtmedi. Bay Hardy'nin hafta sonuna kadar sağlığının iyi olduğunu söyledi.

Detroit'te doğmuş olmasına rağmen Bay Hardy ve ailesi, genç yaşta Güney Florida'ya taşındı. Yetişmekte olan bir şef olarak, bölgenin Latin Amerika etkilerinin yanı sıra annesinin Bahama mirasından da yararlandı; kurutulmuş domuz kaburga, kızarmış plantain ve Jamaika'nın ulusal yemeği ackee ve tuzlu balık gibi yemeklerde ustalaştı. Bu etkileri, karides ve irmik, kızarmış balık ve Hoppin' John gibi Güney Carolina Lowcountry mutfağına olan derin sevgisiyle birleştirdi.

On yılı aşkın bir süre basketbol yıldızı Amar'e Stoudemire'ın kişisel şefi olarak çalıştıktan ve ardından New York mutfaklarında çalıştıktan sonra 2017'de Detroit'e dönerek River Bistro, Coop Caribbean Fusion ve Jed's Detroit gibi bir dizi yüksek profilli restoran açtı. pizza ve -Wings mağazası.

Sürekli ve bir girişimci enerjisiyle çalıştı. Yemek pişirme kıyafetleri ve kuru baharatlardan oluşan kendi koleksiyonu vardı. Şirketin Morningstar Farms markasından bitki bazlı ürünleri kendisi gibi restoranlara getirmek için Kellogg's ile ortaklık kurdu. Ayrıca Food Network'ün “Chopped” ve “Barbekü Brawl” gibi programlarında düzenli olarak yer aldı.

Yakın zamana kadar Detroit, fast food ve zincirler dışında çok az seçeneğin bulunduğu bir yemek çölüydü. Ancak 2010'larda Bay Hardy gibi genç şefler şehrin imajını değiştirmeye başladı.

Kâr amacı gütmeyen Detroit Gıda Akademisi'nin şefi ve genel müdürü Kiki Bokungu Louya, “Çok önde gelen bir NBA oyuncusunun kişisel şefi olarak bir üne sahipti, ancak şehre çok az egoyla geri döndüğünü gördüm” dedi. “Şantiyede işi kimin yaptığını öğrenmeye gerçekten istekliydi.”

Özellikle gençler arasında gıda güvensizliği ve sağlıklı beslenme konusunda farkındalık yaratan, kâr amacı gütmeyen One Chef Can 86 Hunger adlı kendi organizasyonunu kurdu. 2019'daki hükümetin kapanması sırasında, izinli federal çalışanlara ücretsiz öğle yemeği teklif etti; Pandemi sırasında savunmasız Detroit sakinlerini beslemek için hazır yemek mutfakları açtı.

2021'de The Detroit Free Press'e “Bir mutfağa girip 500 veya 1000 kişiye yemek hazırlayabilirsem, bu bana güç verir ve beni restoran rutininden çıkarır” dedi. “Aslında benim için huzur bu.” Birkaç yüz kişiye yemek pişirip bir şeylerin karşılığını vermek. Ve ruhu besliyor. Bunu yapmak gerçekten çok güzel bir duygu.”

2017 yılında Haber, Bay Hardy'yi yalnızca mutfaktaki becerilerinden dolayı değil, aynı zamanda mutfaktaki becerilerinden dolayı “Amerika'da Yemekleri Değiştiren 16 Siyah Şef”ten biri olarak adlandırdı (Bayan Louya da diğerlerinden biriydi). bunu yapın Sınırları zorlamak Başarılı bir gurme şefi yapan şey nedir?

Times'a “Detroit'te büyüdüğüm için şeflerin ve restoranların bu kadar abartılı olduğunu görmemiştim” dedi. “Food City değil, Motor City'di. Artık George Washington'un kişisel şefi olan köle Herkül'ün tariflerini kullanarak bir akşam yemeği icat edebilir, kendi restoranımı açabilir ve toplumdaki çocuklara ders verebilirim. Bir şef olarak mükemmelliğe ulaşmaya çalışmanın çok daha fazla yolu var.”

Maxcel Hardy III, 5 Aralık 1983'te Detroit'te doğdu ve çocukken Tampa, Florida'ya taşındı. İlk aşkı basketboldu ama lisede geçirdiği bir sakatlık, ciddi bir kariyer hayalini sona erdirdi.

Lisesi yakın zamanda bir mutfak sanatları programı açmıştı ve kısa süre sonra kendisini müdürün yönetimi altında buldu. Okuldan sonra Ruby Tuesday'de çalıştı ve son yılında burs kazanarak eğitimine Kuzey Miami'deki Johnson & Wales Üniversitesi'nde devam etti.

21 yaşındayken Miami bölgesindeki bir golf kulübünde yönetici şef olarak çalıştı ve birkaç yıl içinde kendi lüks catering şirketini kurdu. 2009'dan 2014'e kadar Bay Stoudemire'ın tam zamanlı kişisel şefiydi ve o yıllarda öncelikli olarak Knicks'te oynamıştı. İkili, 2014 yılında “Amar'e ile Yemek Yapmak” adlı bir yemek kitabı yayınladı.

Hayatta kalanlar arasında annesi ve iki kızı da var.

Bay Hardy'nin Detroit'teki ilk restoranı River Bistro birkaç yıl sonra kapandı, ancak o zamana kadar iki tane daha açmıştı. Öldüğünde balık konusunda uzmanlaştığı üçüncü bir çalışma üzerinde çalışıyordu.

Bay Hardy, 2022'de Eater Detroit web sitesine şunları söyledi: “Amacım, harika yemekler sunarken toplumu meşgul etmek için her zaman şehir merkezinde restoranlar açmaktır.” “Daha geniş bir banliyö bölgesinde açmanın daha kolay olabileceğini düşünüyorum.”, bu tipik bir durum ve yalnızca bana hizmet eder.

“Gıda her şeyin merkezinde yer alıyor ve ben ihtiyaç sahibi toplulukları desteklemeye yardımcı olacak restoranlar yaratmak istiyorum. Ayrıca memleketinizde başarılı restoranlar açabileceğinizi göstermeye çalışıyorum.”