2023’ün en büyük hitleri ve vejetaryen kararları

Leila

Global Mod
Global Mod
Bir yıl önce yapmayı planladığınız, tatil sonrası coşku ve iyimserlik pusuyla yazılmış şeyler listesi kadar sizi kamçılayan çok az şey vardır. Geçen yıl bu zamanlar bu bültende 2023 için kendi mutfak kararlarımı paylaşmıştım. Restoran öğünlerini sınırlamaya, kahvaltıyı atlamamaya ve her hafta yemek kitabından yeni bir tarif pişirmeye karar verdim. Sizden kendi kararlarınızı benimle paylaşmanızı istedim ve “bir yıl içinde ne durumda olduğumuzu göreceğiz” dedim.

Puan tutmayı seviyorum ve bu büyük hedeflerde üçte iki olduğumu söyleyebilirim, çünkü dışarıda yemek yiyorum ve teslimatı çok daha az sipariş ediyorum ve çoğu zaman öğle yemeğinden önce iyi yemek yiyorum.

Görünüşe göre sende de var! En sevdiğiniz Veggie haber bülteni tariflerinden bazıları, Yossy Arefi’nin Bircher Granola’sı, Ali Slagle’ın New Mexico Kahvaltı Burritoları ve geçen haftaki Melissa Clark’ın Ispanak ve Gruyere Kahvaltı Güveci dahil olmak üzere kahvaltı tarifleri oldu.

Ve aynı sıklıkta, Kay Chun’un mantarlı piccata’sı ve Martha Rose Shulman’ın risotto benzeri mantarlı farro’su gibi daha lüks, restoran düzeyindeki yemeklere yöneldiniz; her ikisi de en iyi İtalyan yemek odalarının menüsünde bir yeri hak ediyor. Ve burada, New York’taki bir restoran şefinin, Insa ve Good Fork’tan Sohui Kim’in, Melissa Clark aracılığıyla hazırladığı bu sebze pajeonunu beğendiniz.

Her ne kadar dairemdeki pek çok raf ve masa üstünde düzinelerce yemek kitabını gözlemlesem de, yemek kitabı çözümünün üstesinden gelmek kuşkusuz daha zordu.

Ama yazın hep Hetty Lui McKinnon’un çıtır gnocchi’sini domatesli ve kırmızı soğanlı yapardım. Kurabiye Haftası boyunca Samantha Seneviratne’nin Technicolor ikramlarına ve Sohla El-Waylly’nin gökkuşağı çılgın kurabiyelerine doyamadım. Yoğun hafta içi geceleri, tofu kraliçesi Yewande Komolafe’nin biber ve yıldız anasonlu sırlı tofusuna güvendim ve her türlü lezzetli kek ve güveç için Yossy’ye başvurdum. Beş yetenekli yemek tarifi geliştiricisinin bu yıl yemek kitapları yayınladığını göz önüne alırsak, sanırım yine de bu kararı listemden çıkaracağım.

Hala 2024 kararlarım üzerinde çalışıyorum ama sizinkini duymayı (ve belki bu süreçte biraz ilham almayı) çok isterim! Bana yazın: theveggie@Haber. Bu arada size mutlu ve lezzetli bir yeni yıl diliyoruz.