Uzmanlar, Walker Akıl Hastalığını ‘Üstesinden Geldiğini’ Söyledi, Ama O Kadar Basit Değil

CaKiR

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON – Prosedüre halkın karşı çıkmasına rağmen kadınları tehdit ettiği ve kürtaj için para ödediği iddiaları da dahil olmak üzere, kişisel hayatıyla ilgili bir dizi suçlamayla karşı karşıya kalan Herschel Walker, savunmasında akıl hastalığı geçmişini tekrar tekrar gündeme getirdi.

Gürcistan’da Cumhuriyetçi Senato adayı Bay Walker, kürtaj tartışmalarının zirvesinde yayınlanan bir televizyonda, “Herkesin bildiği gibi, akıl sağlığıyla gerçek bir savaş verdim, hatta bunun hakkında bir kitap yazdım” dedi. “Ve Tanrı’nın lütfuyla, üstesinden geldim.”

İsimde ve kampanya izinde, eski bir futbol yıldızı olan Bay Walker ayrıntı vermiyor. Ancak 2008 tarihli anıları “Breaking Free”de, kendisine eskiden çoklu kişilik bozukluğu olarak bilinen dissosiyatif kimlik bozukluğu teşhisi konduğunu açıkladı. Çocukken zorbalığa uğramanın travmasıyla başa çıkmasına yardımcı olan farklı kimlikleri olan 12 “değişimini” tanımladı. Öfke ve “kontrol dışı davranış” hakkında yazdı; Dolu bir silahla Rus ruleti oynadı.

Şimdi, Bay Walker, Senato’nun kontrolünü belirleyebilecek bir kampanyayı sürdürmeye çalışırken, bu olaylardan sık sık tıbbi değil dini terimlerle söz ediyor. Ya suçlamaları reddediyor ya da ne olduğunu hatırlamadığını söylüyor. Yine de, “lütuf tarafından kurtarılan” bir Hıristiyan olduğunu söyleyerek kendisini bir kurtuluş hikayesi olarak görüyor.

Ancak uzmanlar, Bay Walker’ın bozukluğu “aştığına” dair iddiasının en iyi ihtimalle basit olduğunu söylüyor: Diğer akıl hastalıkları gibi, dissosiyatif kimlik bozukluğu da klasik anlamda tedavi edilemez. Psikiyatristler, hastalar bu bozukluğu yönetmeyi öğrenirken ve hatta uzun süre semptomsuz yaşarken, semptomların sıklıkla stres tarafından tetiklenerek tekrarlanabileceğini söylüyor.

Dissosiyatif kimlik bozukluğunu araştıran ve tedavi eden Stanford Üniversitesi psikiyatri profesörü Dr. David Spiegel, “Daha iyi olabilirsiniz” dedi. “Ama sadece buharlaşmıyor.”

Dr. Spiegel ve bu makale için görüşülen diğer uzmanlar Bay Walker’ı tedavi etmediler ve vakasının ayrıntıları hakkında konuşamadılar.

Bay Walker’ın yeniden anlatımı, diğer karmaşık ayrıntıları açıklamıyor. Uzmanlar, bozukluğun şiddet içeren davranışlara neden olmadığını söylüyor. Bölümlerden bazıları – eski bir kız arkadaşının onu tehdit ettiği yönündeki suçlaması da dahil olmak üzere – Bay Walker’ın rahatsızlığını kontrol altına aldığını iddia etmesinden sonra gerçekleşti.

Walker kampanyası, bu hafta sağlık geçmişiyle ilgili sorulara yanıt vermedi ve tıbbi kayıtlarını açıklamadı.

Geçen Cuma gecesi Demokrat rakibi Senatör Raphael Warnock ile yaptığı bir tartışmada, Bay Walker artık tedaviye ihtiyacı olmadığını söyledi: “Yardıma ihtiyacım olursa yardım almaya devam ediyorum ama yardıma ihtiyacım yok. İyi yapıyorum.”

2022 Ara Seçimlerinin Durumu

Her iki parti de 8 Kasım seçimleri öncesinde son adımlarını atıyor.

• GOP Avantaj Kazanıyor :Times/Siena’da yapılan bir ankete göre, Cumhuriyetçiler, ekonomi ve enflasyonun baskın endişeler olarak artması nedeniyle Kongre’nin kontrolü için yarışmanın son haftalarına avantajlı girdiler.
  • Kodlama Karaca:Başkan Biden, Demokratların ara seçimlerde Kongre üzerindeki kontrollerini genişletmeleri halinde gelecek yıl Capitol Hill’e göndereceği ilk yasa tasarısının kürtaj haklarını yasa haline getirecek bir yasa olacağına söz verdi.
  • Florida Senatosu Yarışı: Yarışmanın tek tartışmasında, Senatör Marco Rubio ile Demokrat rakibi Temsilci Val Demings arasındaki tartışmalar zaman zaman alevlendi. İşte dört paket servis.
  • Agresif Taktikler:Sağcı liderler, seçim aktivistlerini, temelsiz seçim sahtekarlığı teorilerini doğrulamak için kanıt aramak için ara seçimlerde oylamayı izlemeye çağırıyorlar.
Geçen yıl Axios ile yaptığı bir röportajda Bay Walker, durumunu kırık bir bacağa benzeterek, “Alçıyı taktım. İyileşti.”

Bir Walker kampanya etkinliğinde bir destekçi. Bay Walker, kendisinin bir Hıristiyan olduğunu söyleyerek “lütuf tarafından kurtarıldı” diyerek kendisini bir kurtuluş hikayesi olarak görüyor. Kredi… New York Times için Nicole Craine

Demokratlar, Bay Walker’ın akıl hastalığına ilişkin açıklamasının önceki davranışlarını tam olarak açıklamadığını söylediler. Bay Warnock’un kampanya yöneticisi Quentin Fulks yaptığı açıklamada, yalnızca Bay Walker’ın “Gürcülere şiddet dolu geçmişi hakkında dürüst bir açıklama yapmadığını” söyledi.

Sağlık sorunları bu yıl diğer adaylar için ön planda ve merkezde; Pennsylvania’da Demokratların Senato adayı John Fetterman, felç geçirdikten sonra askerlik yapmaya uygun olup olmadığı konusunda Cumhuriyetçilerden gelen sorularla karşı karşıya. Cumhuriyetçi stratejistler bile Bay Walker’ın benzer soruları yanıtlaması gerektiğini söylüyor.

Azınlık lideri Senatör Mitch McConnell’in eski danışmanı Scott Jennings, “Bunun adil olduğunu düşünüyorum ve Herschel bunun hayatının büyük bir parçası olduğunu düşünüyor” dedi. “Herschel’in kampanyası olsaydım, Amerikalıların her gün zihinsel sağlık sorunlarıyla yaşadığını söylerdim – bu konuda açıkça konuşan ilk kampanya biz olduk.”

Kısaltması DID olarak bilinen dissosiyatif kimlik bozukluğu, genellikle cinsel veya fiziksel istismar veya savaş dahil olmak üzere çocukluk çağı travması tarafından tetiklenen nispeten nadir bir psikiyatrik durumdur. Columbia Üniversitesi’nde psikiyatri profesörü olan Dr. Paul S. Appelbaum, çalışmaların popülasyonun yaklaşık yüzde 1’ini etkilediğini gösteriyor, ancak “bu insanların birçoğunun oldukça hafif vakaları olabilir ve bundan sorun yaşamazlar ve asla kliniklere gelmezler. dikkat.”

Bir hasta birleşik bir benlik duygusu geliştirmede başarısız olduğunda ve bunun yerine farklı durumlarda ortaya çıkan rakip “kendilik durumlarına” “ayrıştığında” ortaya çıkan davranış değişiklikleri ile karakterize edilir. Birçok hasta amnezi yaşar.

Dr. Spiegel, farklı ortamlarda “farklı bir insan” gibi davranmayı tercih eden sağlıklı insanlarla bir karşılaştırma yaptı. Ancak dissosiyatif kimlik bozukluğu olan insanlar, “çoğu zaman seçim yapma deneyimi yaşamazlar” dedi.

Tedavi tipik olarak yoğun terapiyi içerir; Dr. Spiegel sıklıkla hipnoz kullandığını söyledi. Bu bozukluğu tedavi edecek bir ilaç bulunmamakla birlikte, bazı hastalar depresyon gibi bunun yanında ortaya çıkan durumlar için ilaç alırlar. Hastaların tedavi sırasında davranışlarının sorumluluğunu almaları gerekir; Bay Walker öyle yaptığını söylüyor.

Dr. Richard J. Loewenstein, “DKB için başarılı tedavinin temel yönlerinden biri, bozukluğu olan insanları, hatırlamadıklarını söyleseler veya başka bir benlik durumunun yaptığını söyleseler bile davranışlarından sorumlu tutmaktır” dedi. , Maryland Üniversitesi’nde bir psikiyatri profesörü ve adın durumun daha nüanslı bir anlayışını yansıtacak şekilde değiştirildiği 1994 yılına kadar çoklu kişilik bozukluğu olarak bilinen bozuklukta önde gelen bir uzman.

İki hayalet yazarla birlikte yazdığı kitabında Bay Walker, çocukluğunu kekeme olduğu için aptal olduğunu düşünen sınıf arkadaşları tarafından “günlük sözlü ve bazen fiziksel taciz saldırısı” olarak anlatıyor. Doktorları daha sonra ona, başa çıkmasına yardımcı olacak başka kişilikler yarattığını söyledi.

“Değişikliklerinin” zaman zaman olumlu bir güç olduğunu ve “başıma gelen korkunç şeylerin çoğunu unutmasına” yardımcı olduğunu söylüyor. Onları anladıktan sonra yazdı, onlara unvanlar verdi.

General veya Koç, diğer kimlikleri denetledi. Kahraman, sert bir adamın “cephesini giydi”. Sentry, “kimsenin bana gerçekten yaklaşmasına asla izin vermeyen” duygusal bir koruma görevi gördü. Savaşçı, futbolun “fiziksel temasını sevdi” ve acı hissetmedi; Kitapta Bay Walker, yirmi yaş dişlerinin anestezi olmadan çekilmesini anlatıyor. Kayıtsız Daredevil “diğer insanların ne düşüneceği ya da neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda sapkın değildi.”

2014 ESPN belgeselinde. Lisede Deniz Piyadeleri’ne katılabileceğini düşündüğünü çünkü bunun kendisine “insanları vurma” ruhsatını vereceğini söyledi. Bunun yerine, sporda kariyer yaptı. Futbol onun “başa çıkma mekanizması” oldu.

Ancak 1997’de Dallas Cowboys’tan emekli olduktan sonra, Bay Walker, hayatının kontrolden çıktığını yazdı. Evlilik dışı bir ilişkisi vardı. Rus ruleti oynadı, “kafama silah dayayarak hayatımı riske attı”. (Kitap, eski karısı Cindy DeAngelis Grossman’ın kafasına silah dayadığını ve “beynimi uçurmakla” tehdit ettiğini söylediği bir bölümü anlatmıyor. yaptığını hatırlamıyorum.)

2001’de Bay Walker, teslimatı geç yapan bir araba satıcısına öfkelendiğinde her şeyin doruk noktasına ulaştığını yazıyor. “Çenemin titrediğini ve dişlerimin gıcırdadığını” hissedebiliyordu, bir ses onu tabancasını çıkarıp adamı öldürmeye teşvik ederken. Başka bir ses karşı çıktı: “Hayır Herschel, bu yanlış. Bunun yüzünden bir adamı soğukkanlılıkla vuramazsın.”

Bu noktada, Bay Walker, kendisine DKB teşhisi koyan ve doktorların teşhisi doğruladığı Torrance, Kaliforniya’daki Del Amo psikiyatri hastanesinde ayakta tedavi görmesini ayarlayan bir terapist olan Jerry Mungadze’den yardım istedi. Walker yazdı.

Walker zaman zaman kampanyasını başkalarını akıl hastalığı hakkında daha samimi konuşmaya teşvik etmek için kullandı. Kredi… New York Times için Nicole Craine

Bay Walker’ın kitabının girişini yazan Dr. Mungadze, o zamandan beri yöntemleriyle tartışmalara yol açtı. Web sitesine göre “danışmanlık eğitimi” alanında doktorası olan ve tıp doktoru olmayan Dr. Mungadze, Hristiyan danışmanlığında uzmanlaşmıştır ve beyin haritalama adını verdiği ve hastaları renklendirmelerini isteyerek teşhis ettiği bir teknik kullanır. bir beyin haritası. Uzmanlar bunun bilimde bir temeli olmadığını söylüyor.

Bay Walker, görüşme talebini reddeden Dr. Mungadze’yi hâlâ görüp görmediğini söylemedi.

Dissosiyatif kimlik bozukluğu uzun zamandır yoğun tartışmaların konusu olmuştur; bazı psikiyatristler aşırı teşhis konulduğunu söylüyor ve diğerleri bunun var olup olmadığını sorguluyor.

Amerikalılar buna büyük olasılıkla popüler kültürden aşinadır: 1957 yapımı “Havva’nın Üç Yüzü” filminin ve 16 kişilik bir kadın hakkında 1973’te gişe rekorları kıran “Sybil” kitabının merkezinde yer alır. Artık TikTok’ta büyüyen bir DID topluluğu var.

2011 tarihli “Sybil Exposed” kitabında yazar Debbie Nathan, kişiliklerin, profesyonel toplantılarda bu konuda konuşabilmesi için durumu olan bir hastaya sahip olma fikrine yatırım yapan terapist tarafından baskı altında tutulduğunu bildirdi. Gerçek “Sybil”in “esas olarak yalan söylediğini” yazdığı bir mektuptan alıntı yapıyor – ancak daha sonra vazgeçti.

Duke Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı fahri başkanı Dr. Allen J. Frances, “Benim görüşüme göre, bu gerçek bir durumdan ziyade bir metafor” dedi. “İç çatışması olan insanlarda sıkıntıyı ifade etmenin bir yolu.”

1994 yılında, genellikle “psikiyatrinin İncili” olarak adlandırılan Ruhsal Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabını revize eden bir görev gücüne liderlik ederken, Dr. Frances kılavuzdan “çoklu kişilik bozukluğunu” ortadan kaldırmaya çalıştı. Bunun yerine, görev gücü adını değiştirdi. Dr. Frances, hastalığın popüler kültürde ortaya çıkmasıyla tanıların sıklıkla arttığını söyledi.

Aynı zamanda Amerikan Psikiyatri Birliği’nin eski başkanı olan Dr. Appelbaum, DKB’nin “gerçek bir fenomen, gerçek bir bozukluk” olduğu konusunda sahada bir fikir birliği olduğunu söyledi.

Akıl hastalığının kabul edilmesi, siyasette kariyer yapmak için bir engeldi. 1972’de Thomas Eagleton, George McGovern’ın depresyon nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ve elektroşok tedavisi ile tedavi edildiğini açıkladıktan sonra Demokrat başkanlık biletini bırakmak zorunda kaldı. Ancak bu damgalamalar hafifliyor ve bazı akıl sağlığı uzmanları, farkındalığı artırmak için Bay Walker’a kredi veriyor.

Bay Walker, kampanya yürütürken kendisini “ruh sağlığı şampiyonu” olarak gösteriyor ve eleştirmenlere bir damga vurduklarını söyleyerek karşılık veriyor. Cuma gecesi yapılan münazarada, “Senatör Warnock gibi akıl sağlığını şeytanlaştıran insanlara” sövdü. (Bay Warnock, akıl sağlığı hizmetlerini genişletmek için bir dizi fatura çıkardı.)

Ardından Bay Walker, bir kamu hizmeti duyurusu yapar gibi kameraya döndü ve “Dışarıdaki herkese söylemek istiyorum, yardım alabilirsiniz” dedi.