Üç Tahin Sosu Tarifi – Haberler

Leila

Global Mod
Global Mod
Arkadaşlarımla ilgili takdir ettiğim birçok şeyden biri de, her an ne yediğimiz konusunda birbirimize hiçbir anlam ya da nezaket göstermeden mesaj atıyor olmamızdır.

Pazar akşamı bir arkadaşım bana “En lezzetli yeşil tahini yaptım” diye mesaj attı.

Tahin, yeşil soğan, ıspanak, limon suyu, bal, tuz, sarımsak ve biraz suyu karıştırıp meyve ve sebze dağıtım kutusunda aldığı garip bir balkabağı melezi yapmıştı. Sosu hakkında “Tatlı patatesle çok iyi gider” dedi. “Hiçbir fikrim yok ama lezzetli bir fikrim var.”

Ve o haklı. Carla Lalli Music’ten Samin Nosrat’tan uyarlanan, soya soslu tahin tereyağlı tatlı patates için yapılan bu popüler tarifin de gösterdiği gibi, tahin bazlı sos yumru köklerle harika gidiyor. Sevgili abartı değil: 4.000’den fazla inceleme aldı, ortalama beş yıldız aldı ve yorumlarda yüzlerce övgü aldı. (“Vay be. Yeni bir sebze keşfetmek gibi. Ne harika bir yemek!”)

Ancak tahinin fındıksı tadı ve kremsi dokusu belki de en iyi vegan soslarda sergileniyor. Öğütülmüş susam tohumlarından yapılan macun, tipik olarak Ali Slagle’ın geleneksel hamsi yerine soya sosu kullanan vegan Yeşil Tanrıça sosundaki mayonezle elde edilen kıvam sağlıyor.

Tahin aynı zamanda Hetty Lui McKinnon’un Dan Dan Noodles’ındaki sosun omurgasını da oluşturuyor. Soya sosu, siyah sirke, kırmızı biber yağı, biraz şeker ve biraz aroma ile zenginleştirilen tahin, buğday eriştesi ve patlıcan parçalarını kaplayarak Siçuan yemeğine vegan bir hava katıyor.

Bu yemeklerden herhangi biri için humus yaptıktan sonra buzdolabında bekletebileceğiniz son çeyrek bardak tahin işe yarayacaktır. Daha kolay bir öğle veya akşam yemeği için üç sosun tamamını elinizin altında bulundurmayı düşünün.

Tarifler her zaman faydalı olsa da (sonuçta onlarla uğraşıyorum), arkadaşımın yaptığı gibi tahin kavanozunuzun artıklarıyla denemeler yapmayı düşünün. En sevdiğiniz taze otların oranlarını ve asitliğini deneyerek zengin bir yeşil sosa dönüştürün, sıcak ballı kremayla çırpın ve kek veya dondurmanın üzerine gezdirin veya sarımsak ve limon suyuyla karıştırarak kızarmış sebzeleri tatlandırın. Aklınıza gelen şey konusunda o kadar heyecanlı olabilirsiniz ki bir arkadaşınıza mesaj göndermekten başka seçeneğiniz kalmaz.