Tereyağlı roti, kadifemsi avokado makarnası ve çiğneme gerektiren yemek eğlencesi

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Priya Krishna, bu hafta Haberler’ta şöyle yazıyor: “Roti, dünyanın en yaygın ve şekil değiştiren yiyeceklerinden biridir”, “dünyanın dört bir yanına yayılan ve her yeni yenildiğinde değişen, kökeni belirsiz, yuvarlak, mayasız bir ekmektir” Ulaşılanlar.” ülke, bölge ve hatta hane halkı.”

Priya, “Hindistan’ın her yerinde bulunan basit buğday unu ve su versiyonlarını, Malezya’da roti canai olarak bilinen esnek, katmanlı çeşidi, Guyana’da shaggy roti’yi ve Kenya’da biraz daha çiğnenebilenleri (aynı zamanda chapati olarak da bilinir)” kaydetti. bir kaç.”

En sevdiğim versiyonu Buss Up Shut (yukarıda), Trinidad ve Tobago’dan gelen bir roti, adını yırtık veya kırık bir gömleğe benzerliğinden alıyor ve bence, örnek Hott’ta doğrudan mutfaktan yenmesi en iyisi. İspanya Limanı’ndaki Shoppe (Paul Carmichael’in Sidney’deki Momofuku Seiobo’da yaptığı gibi – kutsal karga!).

Ve Washington DC’deki Bammy’s’de şef Peter Prime tarafından geliştirilen Buss Up Close tarifini uyarlayan Yewande Komolafe’miz sayesinde artık hepimiz bunu evde yapabiliriz. Yumuşak hamur, Yewande’nin lamine ekmeğin bitmiş yumuşak ve çiğnenebilir katmanlarında kalan kızarmış fındık tadı olarak tanımladığı şey için tereyağı ve hindistancevizi yağı kombinasyonuyla fırçalanır.

Çarşamba

Ali Slagle’ın Parmesan Peynirli Kahverengi Tereyağlı Makarna tarifi, hafta içi kolay yemek pişirmenin bir örneğidir, yetişkinlere özgü bir makarna ve peynir tarzıdır. Bazıları kırmızı biber gevreği ve adaçayı yaprakları ekler, ancak buna pek gerek yoktur.

Perşembe

Beef Chow Fun, Ali’nin buraya getirdiği bir Kanton restoranı klasiğidir. Erişteleri sıcak bir tavada hafifçe kızartıyor, bu da onları çıtır sığır etinin ideal bir karşılığı haline getiriyor.

Bu hafta Haberler Cooking’de binlerce tarif daha sizi bekliyor. Düşündüğünüzden daha sık karşılaştığım bir soruyu yanıtlamak gerekirse: evet, okumak için abone olmanız gerekiyor. Abonelikler tüm bu çabayı mümkün kılar.

Teknolojiyle ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız size yardımcı olmak için buradayız. Cookingcare@Haber adresinden bize yazmanız yeterli. Birisi sizinle iletişime geçecek. Ya da havlamak ya da mırıldamak istersen bana yazabilirsin. Foodeditor@Haber adresindeyim. Her mektuba cevap veremiyorum. Ama elime geçen herkesi okuyorum.

Artık bunun pasta ya da birayla hiçbir ilgisi yok, ancak Radhika Jones, Streisand’ın anı kitabı My Name Is Barbra’nın 7 Kasım’da yayınlanmasından önce Vanity Fair’de kapak hikayesi için Barbra Streisand’a başvurdu. Tıklamak!

Büyüleyici: The London Review of Books’ta James Vincent, geçmişi 5000 yıl önce Mezopotamyalılara kadar uzanan, “protez beyin gücü” olarak adlandırdığı enstrümanlar hakkında.

Haberler Magazine’de Jason Farago’nun, çağımızın son 500 yılın sanat açısından en yenilikçi yüzyılı olduğunu savunduğunu okudunuz mu? Malısın. Kötü bir şey olması gerekmiyor, diyor.

Son olarak, Jason makalesinde albümden bahsettiği için Da Real World’den Missy Elliott’un “All N My Grill” parçasını sizlerle paylaşıyorum. Buss Up Shuts’un müziği. Gelecek hafta geri döneceğim.