Sandviç Güneyliler bütün yıl bekler

Leila

Global Mod
Global Mod
Ekmeğin kızartılması gerekip gerekmediği konusunda bir tartışma var. Mary gibi çoğu Güneyli hayır der: Bu yumuşak doku, geleneksel domatesli sandviç deneyiminin merkezinde yer alır. Ancak bir yemek stilisti ve yakında çıkacak olan The Book of Sandwiches’in yazarı Jason Skrobar, “Mükemmel Sandviçim” adını verdiği güneşte kurutulmuş domates mayonezli kızarmış ekşi maya istiyor. Seattle’da ikamet eden meslektaşım J. Kenji López-Alt, tavada her dilimin sadece bir tarafını kızartıyor ve dış kısımlarının hala yumuşak olması için içe doğru çeviriyor, bu da klasiğin önemli bir özelliği. (Ne Skrobar ne de López alto’nun Güneyli olmadığı belirtilmelidir.)

Alternatif olarak, ekmek kızartma makinesinde en kısa süre, her iki dünyanın da en iyisinin tadını çıkarabileceğiniz anlamına gelir: ekmek, sulu bir domatesin altındaki yapısını korurken, iç kısmında rahat yumuşaklığını korur. Herkesinki kendine. Damlayan sandviçinizi lavabonun üzerinde yemek zorunda olduğunuz sürece, basketbol sahasındasınız.

Benim için iyi bir domatesli sandviçin ayırt edici özelliği, domatesin üzerinde köpüren ve oluşan mayonezdir. Mary, Güneyliyseniz, “ya bir dükün evinde ya da bir Hellmann’ın evinde büyüdünüz” diyor. Kanımca, tüm Duke ve Hellman tartışması bundan daha sıkıcı veya alakasız olamazdı (her yıl insanları kızdırmaktan zevk almama rağmen). Bu özel durumda, hafif lezzetli Hellmann’s kullanıyorum çünkü domatesleri salamura etmeden önce mayonezin üzerine biraz furikake serpmeyi seviyorum. Aromatik pirinç baharatında bulunan algler, domatesin lezzetini arttırarak meyve, karbonhidrat ve baharat uyumunu yoğunlaştırır. Flavorful Duke’s ve hatta Kewpie, ne kadar lezzetli olurlarsa olsunlar, mükemmel domatesli sandviçimde her şeyin üstesinden gelirdi.

Tüm yıl boyunca böyle bir sandviç hayal ediyorum – yılın ilk iyi domatesli sandviçi.

Son zamanlarda, Mary bana çiftçi pazarında bazı mükemmel eski domatesler bulduğunu söyledi, o lezzetli, çirkin kırmızı, yeşil ve mor domatesler. Ayrıca çok sevdiği Merita ekmeğini stokladı, Duke’un ekmeğini kullandı (elbette) ve 400.000 hayranı için en sevdiği sandviçi yerken filme aldı. “Bu şimdiye kadar sahip olduğum en mutlu hayat,” dedi, bağımsız çalışabildiği ve dünyanın dört bir yanından – benim gibi – insanların her gece sevdiği ASMR videoları yapıp rahatlamanıza ve uykuya dalmanıza yardımcı olduğu için ne kadar şanslı olduğunu anlattı. . Bu gece, ben domatesli sandviçimi hayal ederken, Mary kendi sandviçini yapıyor ve bizi sessizce uyarıyor, “Denemeden dinlemeyin.”