sana menü yaptım

Leila

Global Mod
Global Mod
Birkaç hafta önce bakkalda yumurta reyonunun önünde şiddetle sallanırken yanımdaki bir kadın fiyatlara bakarken nefesini tuttu. Hepimiz hızla artan maliyetlerle mücadele etmeye çalışıyoruz ve yemek planlaması sizi ani satın alma ve yiyecek israfından kurtarabilir.

Ancak yemek planlaması her zaman sezgisel değildir.

Bu yüzden, nasıl yapabileceğinizi göstermek için üç kolay tarif seçtim: hızlı bir beyaz fasulye ve kereviz ragu, lezzetli bir kereviz ve pırasa çorbası ve kremalı soğanlı makarna. Her biri en az dört ve en fazla sekiz (merhaba, kalanlar!) hizmet eder ve ikisi vegan yapılabilir (isteğe bağlı süt ürünlerini atlayın). İşte nispeten bütçe dostu alışveriş listesi:

1 baş sarımsak
2 büyük pırasa
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
2 limon
1 çok büyük demet kereviz (bir poundun biraz üzerinde)
1 kırmızı patates
2 orta boy kabak
1 küçük kutu taze krema
Parmesan (küçük bir blok veya kap yeterli olacaktır)
2 (15 ons) kutu cannellini fasulyesi
1 küçük kavanoz marketten alınmış pesto (isteğe bağlı)
2 (32 ons) karton sebze suyu
1 pound uzun makarna, linguine veya spagetti gibi
Ekmek (sadece isterseniz servis etmek için)
Kilerinizde zaten tuz, karabiber ve zeytinyağı olduğunu tahmin ediyorum ve elinizde kurutulmuş defne yaprağı ve kuru kekik de olma ihtimali yüksektir. Değilse, onları listeye ekleyin!

Bir yemek planı oluşturmaya ve azaltılmış bir alışveriş listesi oluşturmaya çalışırken kullandığım iki temel strateji var:

1. İçerik çakışmalarına dikkat edin. Bir tariften arta kalan malzemeleri farklı bir lezzet profiline sahip başka bir tabakta kullanmak önemlidir. Kereviz pırasa çorbası size tam olarak 1 bardak bırakacak sebze suyu, bu tam olarak yahni için ihtiyacınız olan miktar. Çorba ve fasulyeden arta kalan maydanoz da makarna için harika bir garnitür olur.

Bu yaklaşımı en çok aşağıdakiler gibi “paketlenmiş” ürünlerle örtüştüğünde yararlı buluyorum: kereviz veya yeşil soğanveya her gün yemek yapmadığım süt ürünleri krem şanti peyniri. İdeal olarak, daha az kısa raflı ürün satın alır ve kilerinizi tatları ve dokuları tamamlamak için kullanırsınız.

2. Akıllı ikameler yapın. Bazen hayat bir tarifi aynen yazıldığı gibi hazırlamanın önüne geçer. Kullanmak kurutulmuş defne yaprağı ve kekik Taze kereviz yerine pırasa çorbası daha ekonomik olabilir.

Bazı takaslar o kadar açık olmayabilir. Bir yemek için bir şişe Pinot Grigio satın almaktan kaçınmak için, sadece 2 yemek kaşığı kullanın limon suyu ve kereviz pırasa çorbasındaki ¼ fincan sek beyaz şarabın asitliğini değiştirmek için 2 yemek kaşığı su (geliştirici Alexa Weibel’den bir ipucu). Makarna tarifinin adında “frenk soğanı” olsa da, bunu bununla yapabilirsiniz. taze soğan Yahniden kalanlar. Taze frenk soğanı bulmakta güçlük çeken Haberler Cooking yorumcuları buna yemin ediyor! Ali Slagle, frenk soğanından biraz daha az miktarda kıyılmış yeşil soğan kullanılmasını önerir ve 2. adımda beyaz kısımları yumuşatmak için makarna suyunun yanına ekleyebilirsiniz.

Kremalı chive limonlu erişte

Tarife git.

Sadece bir şey!

Bol yapraklı bir demet kereviz aldınız mı? Şanslısın! Onları sadece raguyu süslemek için kullanmakla kalmayıp, gerçekten nefes kesici bir alkolsüz içeceğin de önemli bir bileşenidirler.

Rebekah Peppler’s Complex’in temelini oluşturmak için, evde yapmayı en sevdiğim içecek olan Bitki Bazlı Kereviz Ekşi Kokteyli, 1 bardak kereviz yaprağını ve kalan maydanoz yapraklarını karabiber ve yenibaharla aşılanmış basit bir şuruba koyun. Artık her kereviz aldığımda bu karışımı hazırlıyorum. Ve tam kokteyl ilahi olsa da, daha havadar bir içecek için genellikle şurubu seltzer ve biraz limon suyuyla karıştırırım.

Alkış! Gelecek haftaya kadar.

Bize e-posta gönderin theveggie@Haber. Bültenler arşivleniyor burada. adresindeki meslektaşlarımla iletişim kurun cookcare@Haber hesabınızla ilgili herhangi bir sorunuz varsa.