Saimin erişte, domuz eti ve sebze pinakbet ve mochiko tavuğu

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Elyse Inamine, Polinezyalı yerleşimcilerden İngiliz ve Amerikalı çiftlik sahipleri ve işçilerine kadar yüzyıllar boyunca adalara yerleşen herkesin bulanık kültürünü yansıtan Hawaii’deki “yerel yemekler” hakkında bu hafta sayfalarımızda harika bir hikaye var. Çin, Japonya, Kore, Filipinler, Porto Riko, Portekiz ve İspanya. Bazıları Hawaii’de yerel yemeklerin geleceğin yemeği olduğunu söylüyor, lezzetli olan her şeyin bir karışımı: yerel halkın yediği ve bayıldığı yiyecekler.

Bu hafta sonu aklımda ve mutfağımda oraya seyahat edeceğim, belki Japon ramen, Filipin pancit ve Çin-Amerikan chow mein’in bir tür karışımı olan saimin için veya uzun süre kaynatılmış Filipinli Big Island pinakbet için domuz yahnisi, Balık sosu ve bir sürü sebze. Kesinlikle mochiko tavuğu için (üstte), çıtır çıtır ve tuzlu.

Önerilen tarif

Mochiko tavuğu

Tarifi görüntüle →

Bu mutlaka Hawai yemeği değil, Hawaiililerin yediği yiyecek. Başka bir deyişle, Amerikan yemeği, Barbekü Tavuklu Pizza, Yakamein veya Steak Teriyaki gibi, kim olduğumuz, kim olduğumuz, kim olduğumuz hakkında hikayeler anlatan yiyecekler. Ve yemek pişirme söz konusu olduğunda, kuşların önemsediği şeyin özgünlük olduğunu hatırlatır.

Bu hafta sonu Amerika ile dünyanın geri kalanı arasındaki kavşakta yemek pişirerek bunu bir şekilde kutlayın. Yeni bir Meksikalı aile sıcak yemeği veya San Francisco tarzı Vietnam-Amerikan sarımsaklı erişte hazırlayın. Priya Krishna’nın Amerikan aksanıyla bir şekilde hem Güney Hindistan hem de İspanyol olan çıtır çedarlı domatesli pilav tarifini düşünün. Kimchi ızgara peynir? Michelada tavuğu mu? Tatlı olarak tatlı bir turta pişirdiğinizden emin olun.

Haberler Cooking’de bu hafta sonu yemek yapmanızı bekleyen binlerce ve binlerce tarif var. Daha önce de belirttiğim gibi, onları okumak için bir aboneliğe ihtiyacınız var. Abonelikler işimizi destekler ve devam etmesine izin verir. Henüz yapmadıysanız bugün kaydolmanızı umuyorum. Çok teşekkürler.

Teknolojimizle ilgili herhangi bir sorununuz varsa, lütfen bizimle iletişime geçin: cookcare@Haber. Birisi sizinle temasa geçecektir. Bir şikayetiniz veya en ufak bir iltifatınız varsa, lütfen bana yazın: foodeditor@Haber. Her mektuba cevap veremem. Ama hepsini tek tek okudum.

Eh, bunun yaban mersini ya da arktik char ile hiçbir ilgisi yok ama London Review of Books’ta Rosemary Hill’in Oliver Soden’in yeni Noël Coward biyografisi Masquerade hakkındaki incelemesini beğendim.

Padma Lakshmi’nin Taste the Nation’ın yeni sezonunu Hulu’da mı izliyorsunuz? Malısın. Orada yaptığı ilginç ve önemli bir iş.

Sezonlardan bahsetmişken: “Muhteşem Bayan Maisel”in beşinci bölümü mesela birinciye ayak uyduramadı. Ancak Kate Abbruzzese’nin sondan bir önceki bölümde Prenses Margaret rolündeki performansı ona bir mola verirse, bu harika bir sonuç olur. o öldü.

Son olarak, Youth Lagoon’dan yeni bir başlık: Ülkeden Küçük Şeytan. Yerel yemeğinizi pişirirken bunu dinleyin, pazar günü görüşürüz.