Pesah için Matzo topları, Paskalya için köfte

Leila

Global Mod
Global Mod
Pesah bu gece gün batımında başlıyor ve bir Seder için yemek yapıyorsanız, muhtemelen gefilte balığı, matzo top çorbası (yukarıda) ve unsuz çikolatalı kek gibi şeyler için diz boyusunuzdur.

Tatil sekiz gün sürer; bu hafta başka ne yiyorsunuz? Cevabım matzo ve birçoğu. Kolay atıştırmak için kutuyu tezgahın üzerine bırakıyorum, çarşaflara kaliteli tereyağı ve tuz ya da süzme peynir ve artık haroset sürüyorum.

Ancak seder sonrası labirentte yapılacak en iyi şey, bir matzo lapasını kızartmaktır – ya klasik bir tarif ya da beyaz peynir, dereotu ve sıcak ballı yeni versiyonum. Fısıh Bayramı’ndan sonra tuzlu, tatlı, biraz baharatlı ve lezzetli bir yol.

Belki de Paskalya’ya hazırlanıyorsunuz ve Doosie Morris’in The Times için yazdığı makalesinde yazdığı gibi, “kendilerini sezonun merakla beklenen, tüketilmesi gereken bir ürünü olan Avustralya’nın balkabağı baharatlı latte’si haline getiren” sıcak çapraz çörekler hayal ediyorsunuz.

Zencefil, karanfil, tarçın, küçük hindistan cevizi ve turunçgillerin özel sıcak çapraz çörek tatları, çikolata stout’tan köpek probiyotiklerine kadar her şeyde ortaya çıkıyor. Down Under’daki bu köpeklerin durumu iyi.

Tatlı şeylerden bahsetmişken, Paskalya sofranız için bir fikir: tavşanların yemeyi sevdiği sebzeleri servis edin (eğlenceli küçük çocuklar ve tavşan seven bazı yetişkinler için mükemmel). Tavşan dostu yemekler arasında Ali Slagle’ın etli kavrulmuş turpları, David Tanis’in tereyağlı kuşkonmazı ve tabii ki basit bir salata sosuyla çıtır jülyen doğranmış havuçlar yer alır. Bunların hepsi, Genevieve Ko’nun Bal Jambonu veya Kay Chun’un Bezelye Pistou’lu Kuzu Köfte tarifiyle iyi eşleşir (bu aynı zamanda harika bir hafta içi akşam yemeği olur).

Bu tavşan ziyafeti için şenlikli, ultra kabarık bir tatlıya ihtiyacınız var: çilekli kremalı pasta. Claire Saffitz’in tarifi, Fransız Fraisier kekinin aerodinamik bir versiyonudur; Onları (ve diğer iki pandispanyayı) burada yapım aşamasında izleyebilirsiniz.

Haftanın geri kalanına gelince, akşam yemeklerini hızlı ve az stresli tutun. Baharatlarda Marine Edilmiş Kılıç Balığı, limon ve kapari ile hafiftir ve 30 dakikadan kısa sürede sofrada; Kolay bir çok görevli yemek için hava fritöz tavuk göğsü ile kavrulmuş brokoli, sirke ve hardalla eşleştirin.

Tarifleri alabilmek için kayıt olmalısınız. Bizi TikTok, YouTube ve Instagram’da da bulabilirsiniz. Burada Eric Kim, yapışkan malzemelerin ölçü kaşıklarınıza yapışmasını önlemek için zekice bir numara gösteriyor. Teknik sorunlarla karşılaşırsanız yardım için cookcare@Haber’a e-posta gönderin. Ve merhaba demek istersen ben hellomelissa@Haber’dayım.

Tatildeyken hepinizi özledim ve yokluğumda gösterdikleri parlaklık için Julia Moskin ve Tejal Rao’ya çok teşekkürler. Parma, İtalya’da bir hafta geçirdim, kendimi Parmigiano, Balsamic, Culatello ve Prosciutto’ya kaptırdım ve taze makarna yapma tekniğimi geliştirdim. Özellikle Modena’da denediğim, beşamel, jambon ve peynirle doldurulmuş fırınlanmış makarna rozetlerini, çoğaltmak için sabırsızlandığım bir yemekten bir krakeri dört gözle bekliyorum. (Benim köşemde bitebilir; bizi izlemeye devam edin.) Tarif ilhamı için seyahat etmek gibisi yok, başım fikirlerle dönüyor – mutfağıma geri dönme zamanı!

Sam Cuma günü burada ve Pazartesi görüşürüz.