New York City'nin Yeni Güçlü Öğle Yemeği Restoranları

Leila

Global Mod
Global Mod
2016 yılında, Bon Appétit dergisinde yazı işleri asistanı olarak çalışmaya başlamamdan kısa bir süre sonra, üst düzey editörlerden ikisi beni öğle yemeğine davet etti. Finans Bölgesi'ndeki Beekman Oteli'nin zemin katında Keith McNally'nin kısa ömürlü dört dolarlık restoranı Augustine'e yerleştiler.

Paylaştığımız Deniz Ürünleri Kulesi ve sipariş ettiğim Negroni öğle yemeği dışında pek bir şey hatırlamıyorum ama kendi kendime şöyle düşündüğümü hatırlıyorum: “Bu bir güç merkezi.” Öğle yemeği.” Ya da belki de zorlama bir öğle yemeği gösterisi. Her neyse, bu abartılı yemek odasındaki bu abartılı yemekle patronlarım beni etkilemek istedi: 20 yaşında bir adam, bir yıl sonra kovulacağım bir işten maaşının yarısından azını alıyor.

Bu, güçlü öğle yemeklerinden nefret ettiğim anlamına gelmiyor. Aslında en iyileri onlar, gün ortasında küçük bir tatil gibi. Güçlü öğle yemekleri olmasaydı, Tales of the Algonquin Round Table ya da Patti LuPone'un “Ladies Who Lunch” yorumu olmazdı. 2021 ve 2022'de, bu dünyanın güçlü öğle yemeğinin gelmesi uzun sürmeyecekmiş gibi görünüyordu; Hatta Times, “İş Yemeği İş Dışına Çıkabilir” başlıklı bir makale bile yayınladı. Ancak geçtiğimiz birkaç yıl, çoğumuzun Work Island'daki (yani Manhattan'daki) ofislerimize geri döndüğümüzü gösterdi ve aynısı oldu. Bize deniz ürünleri kuleleri ve kokteyller sunmak isteyen restoranlar için de geçerli.

Yeni nesil güçlü öğle yemeği restoranlarına girin.

Kafe Chelsea

Hotel Chelsea, uzun süredir Buhran dönemi İspanyol restoranı El Quijote ile eş anlamlıdır. Ne yazık ki restoranda öğle yemeği servisi yapılmamaktadır; ama sekiz aylık bir kardeş restoran Kafe Chelsea yapmak. El Quijote karanlık, atmosferik ve sangria doluyken, Café Chelsea romantik, aydınlık ve yumuşaktır ve croque madam ve hindiba salatası eşliğinde hem kişisel hem de profesyonel iş konularını tartışmak için harika bir yerdir.

218 Batı 23. (Yedinci Cadde)

Revelie Öğle Yemeği

Midtown, Work Island'ın merkezi olabilir, ancak bazı insanlar Houston'ın altında çalışacak kadar şanslı. Eğer onlardan biriyseniz, (1) çok kıskanıyorum ve (2) sizi burada uzun bir öğle yemeği yemeye teşvik ediyorum. Revelie Öğle Yemeği1970'lerin Fransız bistrosu Raoul's'un arkasındaki ekibin lokanta tarzı bir restoranı. Burası tam da restoran tutkunlarını çılgına çeviren türden bir yer – mavi tabak spesiyalleri olarak adlandırılan ve fiyatı 26 ila 36 dolar arasında değişen fiyatlar – ancak yüksek-alçak yemek deneyimlerini seven insanlar bundan gerçekten keyif alacak. Başka nerede moules frites'i paylaşabilir ve Malbec öğle yemeğinde chili con queso yapabilirsiniz?

179 Prens Caddesi (Sullivan Caddesi)

Mişa

Eğer orada hiç bulunmadıysanız MişaŞef Alex Stupak'ın en yeni restoranı, o zaman buranın özellikle güçlü öğle yemekleri için inşa edildiğini bilmiyor olabilirsiniz. Sonuçta Citigroup Center binasının zemin katındaki lüks bir yemek salonu olan Hugh'un ana restoranı. Şehir dışından gelen konukları eğlendiriyorsanız, bu Mischa'ların ıspanak-enginar sosu ve deniz tarağı çorbası gibi klasiklerin sofistike yorumlarından keyif alma şansı yüksektir. Ya da deliriyorlar ve olağanüstü sosisli sandviçi 29 dolara sipariş ediyorlar – bu, yıllarca anlatacakları bir hikaye.

153 Doğu 53. Cadde (Lexington Bulvarı)

Mari.Ne Handroll

Bu listedeki tüm restoranlardan deniz En az resmi olanıdır, ancak bu daha az eleştiri ve daha çok bir uyarıdır. Restoran, Michelin yıldızının arkasındaki ekipten Mari Hell's Kitchen'da uzun bir tezgahta el rulolarını servis ediyor. Adından da anlaşılacağı gibi, uzmanlık alanları tarak, somon, sarı kuyruklu deniz ürünleri ve inanılmaz derecede baharatlı ton balığı çeşitleridir, ancak aynı zamanda Wagyu el ruloları ve güzel bir vegan seçeneği de vardır. (Soya bulgogisi var mı?) Şefler, bitmiş her ruloyu küçük bir rafa yerleştiriyor ve lokmalar arasında sohbet etmek için bolca zaman bırakıyor.

135 Batı 41. Cadde (Broadway)

denizci

denizci Bu listede Manhattan'da bulunmayan tek restoran olma ayrıcalığına sahip, ancak Çarşamba öğleden sonra orada lezzetli bir yemeğin tadını çıkardıktan sonra onu eklemek için harekete geçtim. Standımdan şef April Bloomfield'ın öğle yemeğini hazırlamasını izledim – günlük spesiyaliteyi, karamelize soğan ve patates kızartmasıyla rahatlatıcı bir burger aldım – ve yemek odasının yavaş yavaş LinkedIn bağlantılarını kıskanan insanlara benzeyen insanlarla dolduğunu fark ettim. İpucu: Öğle ve akşam yemeği rezervasyonları yetersiz görünse de, koltukların yarısı ve barın tamamı her zaman spontan misafirlere ayrılmıştır.

228 DeKalb Bulvarı (Clermont Bulvarı)

Delmonico'lar

TAMAM, Delmonico'lar bu o kadar da yeni değil: Kaç kez kapatıldığını, yakıldığını veya satıldığını saymazsanız, 1827'den bu yana bir şekilde ortalıkta dolaşıyor. Ancak Eylül ayından bu yana, en son baskı, onu 19'uncu Zımbalardan biri haline getiren her yemeği sunuyor. – ve Finans Bölgesi'ndeki güzel bir Rönesans Revival binasında 20. yüzyıldan kalma kaliteli yemekler (porterhouse biftekler, dilimli salatalar, yengeç kekleri, pişmiş Alaska). Ayrıca Times'ın restoran eleştirmeni Pete Sites, kısa bir süre önce bu bültende tatlı menüsünün daha önce Gramercy Tavern'de çalışmış olan ünlü pasta şefi Miro Uskokovic tarafından devralındığına dikkat çekti.

56 Beaver Caddesi (William Caddesi)

Bültenin geçmiş sayılarını buradan okuyun.

Okuduklarınızı beğendiyseniz lütfen başkalarına da tavsiye etmeyi düşünün. Buradan kayıt olabilirsiniz.

Herhangi bir geri bildiriminiz var mı? Wheretoeat@Haber adresinden bize bir mesaj gönderin.

NYT Food'u TikTok'ta ve NYT Cooking'i Instagram, Facebook, YouTube ve Pinterest'te takip edin.