Mavi kokteyller New York’ta daha fazla hayran buluyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Queens, Ridgewood’da bir restoran olan Rolo’s’ta, bar müdürü Tony Milici kısa süre önce kokteyl menüsüne mavi bir içecek ekleme fikriyle flört etti. Aynı zamanda, özel konuklara kokteyl kanonunun en saygın içeceklerinden biri olan Ramos Gin Fizz’i ikram etti. Sonra bir fikir geldi: Neden ikisini birden birleştirmiyorsunuz?

Sonuç, rom, Velvet Falernum ve Blue Curaçao ile yapılan cin fizz üzerine mavi bir riff olan Sacrebleu oldu. Safir bir takım elbiseyle dünyaya böylesine onurlu bir içki göndermekten utanan bir yanı var mıydı? “İyi uyudum çünkü Ramos Gin Fizz’i maviye çevirdiğimi biliyordum” dedi.

Zanaat kokteyl barmenleri, son yıllarda menülerde yavaş yavaş görünmeye başladıkları için mavi içeceklerle ilgili tüm çekincelerin üstesinden gelmiş gibi görünüyor. Hatta Manhattan’daki Porchlight’taki Gun Metal Blue gibi, çoğu mavi içecek gibi narenciye bazlı likör Blue Curaçao ile yapılan birkaç yarı ünlü yeni içecek bile ürettiler.

Kısa bir süre önce Moxy Williamsburg’da açılacak olan yeni bir çatı barı olan LilliStar’ın menüsüne mavi bir mai tai dokunuşu ekleyen Bar Lab Hospitality’nin içecek direktörü Christine Wiseman, “Blue Curaçao şimdi iyi durumda,” dedi. Mavi renk tonu “kokteyllerin bütünlüğünden ödün vermiyor” dedi.

“Tiki: Modern Tropical Cocktails” yazan bir alkollü içki eğitimcisi olan Shannon Mustipher, eğilimi tropikal içeceklerin popülerleşmesine ve 1990’ların nostaljisine bağlıyor. “İnsanlar bir barda eğlenceli vakit geçirmek istiyor” dedi. “İşlerin biraz bayat olmasıyla ilgili bir sorunları yok.”

Rolo’s’ta müdavim olan bir medya yapımcısı olan Lindsey Gardner, Sacrebleu’ya sık sık sipariş verir. “Mavi bir içeceği seviyorum,” dedi ve ekledi, “Tiki içeceği gibi hissettiriyor mu bilmiyorum ama Tony’nin versiyonu biraz daha lüks hissettiriyor.”

Blue Curaçao, bir içeceği maviye çevirmenin en yaygın yolu olsa da, tek yol bu değil. Sunken Harbour Club’ın mavi zombisi, organik mavi-yeşil yosun tozu ve gıda boyası ile renklendirildi.

Temple Bar’ın mavi Negroni’sinin sahibi Sam Ross, kırmızı-pembe Campari’den rengi çıkarmak için birkaç teknik denedi, ancak en iyi sonuçları vermediler. Bu yüzden renksiz acıları Campari’nin tadına yaklaşana kadar karıştırdı ve birkaç damla mavi gıda boyası ekledi. Buna “Kampari” diyor.

Bay Ross ayrıca Temple Bar’daki bazı müşterilerin mavi Negroni’den ilham alarak menüden başka bir içecek sipariş etmeye başladıklarını söyledi: Manzaralı Roma – tipik olarak Campari, kuru vermut, limon suyu ve şeker – onunla birlikte taklit mavi Kampari.

“Biz buna Mavili Roma adını verdik” dedi.