Kiler dostu İran mercimekli hurma pilavı

Leila

Global Mod
Global Mod
Nasim Alikhani, Brooklyn'deki Prospect Heights'taki şık İran restoranının kapılarını ilk kez açtığında Sofreh'in müdavimi oldum. Ördek fesenjan ve otlu ve demirhindili balıklardan oluşan hoş kokulu tabaklara karşı konulmaz bir şekilde çekildim. Ancak siparişim ne olursa olsun Adas Polo Ba Khorma – Medjool hurması ve mercimek pilavı eklemek zorunda kaldım. Tarçın kokulu yumuşak basmati pirinci, mercimek ve hurma yığınının üzerine safran ve gül suyu serpilir ve çıtır kızarmış soğan dilimleri ile süslenir; bu, ziyaretlerim arasında beni en çok rahatsız eden yemekti.

Geçen yıl Sofreh yemek kitabı çıktığında Ada'nın Polo'su elbette ilk denediğim tarifti. Bu, Bayan Alikhani'nin hafta boyunca ailesi için evde yemek yaptığı sade bir versiyondur ve ayrıntılı restoran versiyonundan çok daha basittir. Kilere uygun malzemelerle yapılmış, o kadar lezzetli ve kolay ki, bu hafta Haberler köşem için uyarladım. Baharatlarla pişirilip karamelize soğanla kaplanan pirinç ve mercimeğin, tereyağında ısıtılan hurmanın ve baharatların birleşimi mükemmel. Bir yemek için bir parça yoğurt veya bir veya iki adet kızarmış yumurta yeterlidir.

Önerilen tarif

Adas Polo ba Khorma (hurmalı İran mercimek pirinci)

Tarifi görüntüle →

Pirinç ayrıca, çok daha küçük de olsa, geleneksel Tayland domuz yağında da rol oynar. Colu Henry'nin Biberli Otlu Domuz Domuz Yağı ile pişmemiş tahıllar kavrulur ve daha sonra dövülerek toz haline getirilir ve ardından kıyma domuz eti, arpacık soğanı ve balık sosuyla birlikte tavaya eklenir. Çok fazla ihtiyacınız yok; Birkaç yemek kaşığı kızarmış pirinç tozu bile baharatlı, narenciye yemeğine fındık derinliği ve gövde katıyor. Domuz eti kullanmak istemiyorsanız, hindi kıyması veya tavuk yerine harika alternatifler kullanabilirsiniz.

İşte size yeni bir çalışma haftası tavuk tarifi: Ali Slagle'ın Kızarmış Yapışkan Tavuğu ve Brüksel Lahanası. İki baharatlı-tatlı yemeği (teriyaki tavuk göğsü ve balzamik Brüksel lahanası) tek bir lezzetli hızlı kızartma tabağında birleştiriyor. Hafta içi kolay bir yemek için pirinç veya tatlı patatesle servis yapın.

Lezzet galaksisinin enfes uç noktalarında cesur, ateşli bir tarif için, Sarah DiGregorio'nun Araf'taki Karides'i, Araf'taki bir Güney İtalya Yumurtasının sarımsak-kırmızı biber-pul pul ekşiliğini sunuyor, ancak başrolde sulu, tatlı karides var. Kırmızı sosun en iyi şekilde emilmesi için polenta veya kuskusla severim.

Makarna severler sizi unutmadım! Kenji López-Alt'ın spagetti aglio e olio'su ve kızarmış arpacık soğanına ne dersiniz? Klasik sarımsaklı makarnaya ekstra çaba harcamadan karamelize bir çıtırlık katan, mağazadan satın alınan kızarmış arpacık soğanı kullanıyor. Elbette, bu bir Kenji tarifi olduğundan, eğer istekliyseniz sıfırdan kızarmış arpacık soğanı yapmak için talimatlar da veriyor. İster mağazadan satın alın, ister ev yapımı olsun, bunları bir kez edindikten sonra bunları her şeye uygulamak isteyeceksiniz. Düşününce Adas Polo'ya çok yakışacaklardı.

Peki hiç tatlı olarak çikolatalı kupa kek pişirdin mi? Bu nemli ve etli şekerleme sadece birkaç malzemeyi, en güzel fincanınızı ve mikrodalgada beş dakikadan az bir süreyi gerektirir. Gökkuşağı serpintilerinden oluşan bir garnitür hiç gerekli değildir, ancak şenlikli bir dokunuş katar.

Her zaman olduğu gibi, bu tarifleri ve Haberler Cooking'de bulunan binlerce diğer tarifleri almak için abone olmanız gerekecek. Teknik tavsiyeye ihtiyacınız varsa yardım için diningcare@Haber adresine e-posta gönderin. Merhaba demek istersen hellomelissa@Haber adresindeyim.

Şimdilik bu kadar. Çarşamba görüşürüz.