Kahverengi Güveç Domuz Omuzu, Başbakan Kaburga ve Yavaş Pişirilen Yapışkan Şekerleme Pudingi

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Mükemmel, tam bir Amerikan günüydü: sabahları gençlik basketbolu, maçı bitirmek için korna çalınması, ardından köpeklerle uzun bir yürüyüş, televizyonda futbol ve tarifi olmayan mükemmel bir deniz tarağı çorbası. Talimatlar: Servis yapmadan hemen önce her kaseye pırasa, patates, doğranmış deniz tarağı, krema ve bir avuç çiğ deniz tarağı eklenir.

Tembel hissediyorsanız bu hafta sonu deneyin. Bir kasenin içindeki New England.

Ben ise bir sonraki reçele geçiyorum ve ada usulü yemek pişirmek için güneye doğru yola çıkıyorum. Brigid Washington’un Kuzey Carolina, Durham’daki şef Ricky Moore’dan öğrendiği bir tariften uyarladığı mükemmel Karayip kahverengi güveci (yukarıda) için bu tarifle başlayacağım. Bu, yıllık Kwanzaa kutlamalarının en önemli parçası, pilav ve tavada kızartılmış plantainlerle servis ediliyor. (Tatil Salı günü başlıyor. Elbette bunun için birçok tarifimiz var.)

Brown Stew, adını genellikle “esmerleşme” olarak adlandırılan veya yanmış şekerin özünden türetilen renginden alır: bu, dumanlı, tatlı ve hafif acı bir sos oluşturmak için kaynar suyla karıştırılan yüksek düzeyde karamelize edilmiş kahverengi şekerdir. . Kızartmak temelde kolaydır, ancak yıllar boyunca bunu yaparak birçok tencereyi yaktım. Moore’un tarifinin en güzel yanı, kahverengileştirmeyi kullanmaması, bunun yerine esmer şeker, Worcestershire sosu, yenibahar ve kahverengileştirme ruhuna yakın tuzdan oluşan bir marinat kullanması ve bu karışımı, içinde pişirdiğiniz Hollandalı fırını riske atmadan kullanmasıdır. et Kızartmak onu mahveder.

Önerilen tarif

Kahverengi kızarmış domuz omuzu

Tarifi görüntüle →

Yani: marine edilmiş, doğranmış domuz omuzu, soğan, sarımsak, havuç, biber, bir bütün kapya biberi, defne yaprağı ve kekik, hepsi tavuk suyunda pişirilir, ketçap ve elma sirkesi ile hafifletilir, et yumuşayıncaya, hoş kokulu ve güzel kokulu oluncaya kadar. keskin – neredeyse – tatlı. Bu beni akşam yemeğinde büyük, güzel bir pirzola ile Noel sezonuna güzel bir şekilde getiriyor.

Daha sonra kahvaltıda pişmiş yulaf ezmesi, öğle yemeğinde lezzetli ızgara peynirli sandviçler için Texas tostu, atıştırmalık olarak zencefilli kurabiyeler, akşam yemeği için portobello bifteği au poivre ve tatlı olarak yavaş pişirici yapışkan şekerleme pudingi var. (Ocak ayında böyle yemek yemeyeceğiz!)

Haberler Cooking’de Noel ve Yeni Yılı kutlama tarifleri de dahil olmak üzere binlerce ve binlerce başka tarif sizi bekliyor. Bunları okumak için aboneliğe ihtiyacınız olduğu doğrudur. Abonelikler çalışmalarımızı destekliyor ve devam etmesini sağlıyor. Henüz yapmadıysanız, umarım bugünkü aboneliği kendiniz ve başkaları için bir hediye olarak düşünürsünüz; şu anda ilk yılınızda yüzde 50 indirim sunuyoruz, ancak bu tatil indirimi yakında sona erecek. Teşekkürler.

Teknolojimizle ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız lütfen bizimle iletişime geçin. Cookingcare@Haber adresinden ulaşabilirsiniz. Birisi sizinle iletişime geçecek. Veya bir şeyden şikayetçiyseniz veya sadece tatil tebriklerini iletmek istiyorsanız bana yazabilirsiniz: foodeditor@Haber. Her mektuba cevap veremiyorum. Ama elime geçen herkesi okuyorum.

Bunun yumurta likörü veya portakal ve adaçayı ile kavrulmuş hindi ile hiçbir ilgisi olmayabilir, ancak The New Yorker yakın zamanda Wayback Machine’i harekete geçirdi ve Don DeLillo’nun ilk kurgu eserini “Game Plan” dergisi için yayınladı. 1971’de. İyi okumalar.

Son zamanlarda kültür dinlerken veya insanların kültür hakkında konuştuğunu dinlerken yaşadığım en iyi şey, Taffy Brodesser-Akner’ın The Daily’de Michael Barbaro ile Taylor Swift’in gittiği yıl hakkında yaptığı konuşmaydı.

Ve en kötüsü: RF Kuang’ın Helen Laser tarafından anlatılan “Sarı Yüz” adlı sesli kitabı. Hikaye bende neredeyse bir panik atak, bir tür sıkıştırılmış korku, bastırılmış bir korku yaşattı.

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu “Saturday Night Live”da sahnelenen Billie Eilish’in “Have Yourself a Merry Little Christmas” şarkısıyla bizi tatil haftasonuna götürelim. Pazar görüşürüz.