İyi bir umami tadı olan bir patates salatası

Leila

Global Mod
Global Mod
Merhaba! Bu, tatilde olan Melissa Clark’ın yerine geçen Mia. Bir itirafla başlayacağım: Hayatımın çoğunda patates salatası düşmanı oldum. Çok fazla mayonez, çok fazla cansız kereviz parçası, çok fazla yemek. Patatesleri peynir serpip çıtır çıtır olana kadar kızartmak varken neden mayonezle ezesiniz ki?

Fikrimi değiştiren şey balıktı, özellikle somon füme, konserve uskumru ve -tercihen- somon yumurtasının zengin patates salatalarına mükemmel eşlik ettiğini fark etmek. Ben de tabii ki Kenji López-Alt’ın Mentaiko’lu Japon Patates Salatasını (üstte) hemen tarif kutuma kaydettim. Kremsi (taban kırmızı lahana ve bol miktarda Kewpie pişirilir) ve gevrek (doğranmış salatalık ve turp sayesinde) ve mentaiko ona hoş tuzlu bir tekme verir. Patates salatası ama umami turşusu ile.

Önerilen tarif

Mentaiko ile Japon Patates Salatası

Tarifi görüntüle →

Ama patates salatasının herkese göre olmadığını ilk elden bildiğim için, işte Hetty McKinnon’ın Baharatlı Fıstık Soslu Soğuk Makarna Salatası. Fındıklı soba erişteleriyle yapılan bu tarif sınırsızca özelleştirilebilir. Fıstık ezmesi yerine herhangi bir tohum veya fındık yağı kullanarak elinizdeki çıtır çıtır sebzeleri ekleyin.

Ağır salataların olduğu yerde genellikle barbekü vardır ve Steven Raichlen’in yaz yemek pişirmeniz için üç yeni sosu vardır: Alabama Beyaz Barbekü Sosu, Kuzey Carolina Sirke Sosu ve Güney Carolina Hardallı Barbekü Sosu. İyi haber şu ki, üçü de kiler zımbalarına dayanıyor – elma sirkesi, hardal ve mayonez – bu nedenle onları domuz pirzolası ve somon bifteği üzerine kaşıklamak için kolayca yapabilirsiniz. Kötü haber şu ki, hangi sosun en iyi olduğu konusunda bir kavga başlatabilirsiniz, ancak Millie Peartree’nin Hennessy Colada’sı var, piña colada’nın karamelize edilmiş hali. Bir parti yapın ve herkes koklamakla değil yudumlamakla meşgul.

Bitirmek için: Christian Reynoso’nun çilekli pudingli keki. Bu sihirli tarif, üstte çıtır çıtır bir kabuk, içte yumuşak ve altta kremalı bir sos olup, her tarafına sulu meyveler serpilir. Kaşıkları yayın ve doğrudan tavadan yiyin.

Bunu ve daha birçok (birçok) Haberler yemek tarifini yapmak için bir aboneliğe ihtiyacınız var. Abone iseniz, teşekkürler! Ve kaydolmak isterseniz, bunu buradan yapabilirsiniz (ve ayrıca çok teşekkürler!). Herhangi bir teknik sorunla karşılaşırsanız, cookcare@Haber adresindeki güler yüzlü personel size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler! Pırıl pırıl Julia Moskin Pazartesi günü sizlerle olacak. Sizi Ample Hills Creamery’nin geri dönüşü hakkındaki raporuna ve dondurma hakkında okumak dondurma istemek anlamına geldiği için, onun en kolay vanilyalı dondurma tarifine yönlendiriyorum.