Holt’un tarifiyle ilgili en dikkat çekici şey, hazırlama kolaylığı ile büyük kazançlar arasındaki dengedir. “Bunda özel bir şey var,” diyor heceleri kurabiyesinin katmanları kadar belirgin olacak şekilde ayarlayarak, “ama bu zor değil.” Talimatlarının güven verici ve açık olması, cömert sözleriyle neredeyse kandırıcı olması yardımcı oluyor. Kesinlik. Örneğin, soğuk tereyağını bir pasta kesiciyle un haline getirebilir veya bir mutfak robotu kullanabilirsiniz, ancak soğuk tereyağını peynir gibi uzun çuha çiçeği bukleler halinde rendelemenin görsel olarak dokunsal ve tatmin edici bir yanı vardır. Bunu ona gösterdiğimde, “Her şey birbirine bağlı” dedi. Ayranın yumuşacık dokusunu veren asitliğidir, ama bana göre hamuru karıştırırken size lezzetli tadı veren de budur. Benimki gibi Holt’un elleri ısınacak, bu yüzden hamuru fazla çalıştırmamak önemlidir. Büyük bir dağınıklığı önlemek için, soğuk tereyağı, un, şeker ve ayranı metal bir kaşık kullanarak ilk başta parçalanıyormuş gibi görünen bir hamur haline getirin. Endişelenme, diyor. “Sadece yap.”
Holt’a kurabiye hamurunu “hamburger tarzı” mı yoksa “sosisli sandviç tarzı” (yani kısa kenar boyunca mı yoksa uzun kenar boyunca) mı katlamam gerektiğini sorduğumda bir kağıt çıkardım, yaptığı bir hareket tekrarlamayı gerektiriyor. Tandem’in kendine özgü katmanlı görünümü için beş ila altı kez. “Hamburger yolu!” dedi. Bir keresinde, hamburgerle katlanmış kurabiyelerim o kadar yükseldi ki gökkuşağı şeklindeki küçük kurabiyeler gibi dışarı fırladılar ve yatay olarak devrildiler. Belki de bu kurabiyelerin en büyük neşesi, tuhaflıklarında, katmanlarının çıplak gözle görülebilmesinde yatıyor çünkü katlanma biçimleri her zaman bir köşeyi görünür bırakıyor. Bunlar savunmasız bisküvilerdir: herhangi bir iskelesi olmayan tereyağlı gökdelenler. Holt’un dediği gibi, merak etmeyin. Sadece güzel görünmüyorsun; Ayrıca ne olursa olsun ilahi tadı var. Ve onları nasılsa daha sonra dolduracaksın.
Daha sonra, biber jölesi fikrinin, Holt’un kızarmış tavuk ve bisküvi konusunda uzmanlaşmış bir Brooklyn restoranı olan Pies ‘n’ Thighs’de birlikte çalıştığı yetenekli bir kadından geldiğini öğrendim. Bu biber jöle meleği, mürettebatın mola sırasında kaşık dolusu yiyeceği bir tencereyi karıştırırdı. Yakında menüdeydi. Bu kişinin arkadaşım ve meslektaşım Yewande Komolafe olduğunu öğrendiğimde kalbimin bir gökkuşağı gibi genişlediğini hissettim. Hayattaki o rastgele anları seviyorum, siz ve sevdiğiniz birisi kenarlarda, zaman ve mekanda kilometrelerce uzakta, daha sonra farkına varmadan buluşursunuz. Belki de bu biber jöleli kurabiyeye en çok ilgi duymamın bir nedeni vardır. Krem peynirle kalın bir tabaka halinde bağlı – Holt’un dediği gibi, hepsi birbirine bağlı.
Holt’a kurabiye hamurunu “hamburger tarzı” mı yoksa “sosisli sandviç tarzı” (yani kısa kenar boyunca mı yoksa uzun kenar boyunca) mı katlamam gerektiğini sorduğumda bir kağıt çıkardım, yaptığı bir hareket tekrarlamayı gerektiriyor. Tandem’in kendine özgü katmanlı görünümü için beş ila altı kez. “Hamburger yolu!” dedi. Bir keresinde, hamburgerle katlanmış kurabiyelerim o kadar yükseldi ki gökkuşağı şeklindeki küçük kurabiyeler gibi dışarı fırladılar ve yatay olarak devrildiler. Belki de bu kurabiyelerin en büyük neşesi, tuhaflıklarında, katmanlarının çıplak gözle görülebilmesinde yatıyor çünkü katlanma biçimleri her zaman bir köşeyi görünür bırakıyor. Bunlar savunmasız bisküvilerdir: herhangi bir iskelesi olmayan tereyağlı gökdelenler. Holt’un dediği gibi, merak etmeyin. Sadece güzel görünmüyorsun; Ayrıca ne olursa olsun ilahi tadı var. Ve onları nasılsa daha sonra dolduracaksın.
Bu kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz, Miyazaki animasyonundaki gibi tatlı buhar çıkarken katman katman soyarak yiyebilirsiniz. Ya da buğulanmış yumurta ve yapışkan Amerikan peyniri ile birlikte kahvaltı sandviçleri olarak servis edilmelerinin tadını çıkarın. Veya güvenilir bir klasik olan iyi tereyağı ve çilek reçeli ile boyayın. Ben? Üçüncü bir doldurma seçeneğiyle başka bir boyuta taşındım: soğuk krem peynir ve baharatlı-acı kırmızı biber jölesi. Bu lezzetli eşleştirme, Holt’s Lightly Sweetened Cookie ile iyi bir şekilde eşleşir ve krem peynir, enfes hamur işlerinde zaten çok öne çıkan tereyağının ötesine başka bir boyut ekler.En büyük zevk, tuhaflıklarında, katmanlarının çıplak gözle görülebilmesinde yatıyor olabilir.
Daha sonra, biber jölesi fikrinin, Holt’un kızarmış tavuk ve bisküvi konusunda uzmanlaşmış bir Brooklyn restoranı olan Pies ‘n’ Thighs’de birlikte çalıştığı yetenekli bir kadından geldiğini öğrendim. Bu biber jöle meleği, mürettebatın mola sırasında kaşık dolusu yiyeceği bir tencereyi karıştırırdı. Yakında menüdeydi. Bu kişinin arkadaşım ve meslektaşım Yewande Komolafe olduğunu öğrendiğimde kalbimin bir gökkuşağı gibi genişlediğini hissettim. Hayattaki o rastgele anları seviyorum, siz ve sevdiğiniz birisi kenarlarda, zaman ve mekanda kilometrelerce uzakta, daha sonra farkına varmadan buluşursunuz. Belki de bu biber jöleli kurabiyeye en çok ilgi duymamın bir nedeni vardır. Krem peynirle kalın bir tabaka halinde bağlı – Holt’un dediği gibi, hepsi birbirine bağlı.