Golden Egg Foo Young, klasik ve çok yönlü

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın 2020’de kapanmadan önce Manhattan’ın Yukarı Batı Yakası’ndaki La Caridad 78’de en sevdiğim yemeklerden biri, sarı pirinç, siyah fasulye ve bir tabak maduro ile servis edilen bebek domuz etiydi.

Bunu öğle yemeğinde arkadaşım Michael’la yedim, omletleri sirke ve acı sosla ıslattım ve bazen bu sıkı çalışmanın öğleden sonrasını mahvedecek olan bu öğle yemeği ikramının katıksız cüretinde kahkahalara boğulduk. Bir keresinde haber merkezine dönerken durdum ve bir bankta oturdum. Orada yaklaşık bir saat uyudum.

Ve şimdi evde akşam yemeği var! Kay Chun’un Egg Foo Young için harika bir tarifi var (yukarıda), lokantadan aldığım rosto domuz etiyle karıştırıp sazón-baharatlı pirinç, Küba siyah fasulyesi ve lezzetli kızarmış tatlı muzlarla birlikte servis ediyorum. Bu yemek, toplum içinde uyumak zorunda kalmadan eski öğle yemeği keyfime yaklaşıyor. Sadece mutfağı temizleyip yatacağım.

Haftanın geri kalanına gelince. …

Pazartesi

Hetty Lui McKinnon’ın Kabak Tofu Udon tarifi, fuyu veya fermente tofu gerektirir, ancak bir tane bulamazsanız, beyaz miso iyi bir alternatiftir. İpek, tuz ve bol miktarda biberin harika bir karışımı olan yemek, hafta içi kolay bir kazançtır.

Çarşamba

Haftanın ortasında, tek yapmak istediğiniz şey dinlenmek ve yeni bir kitap almakken, muhtemelen Ali Slagle’ın ızgara kimchi peynirinden daha kolay ve lezzetli bir akşam yemeği yoktur. Altın rengi, kıtır kıtır ve yapışkan, bir miktar ateşle.

Perşembe

Colu Henry’nin Hindistan Cevizi Sütü, Domates ve Zencefilli Kızarmış Tavuk tarifini hem kavurma sıvısı hem de hoş kokulu et için seviyorum. Colu, sonunda bir miktar limon suyu eklemeyi öneriyor ve ben de tavsiyeye katılıyorum: Yemeğin zenginliğini hoş bir asitlik dokunuşuyla dengeliyor.

Cuma

Ve sonra haftayı benim pizza hamurum ve gerçek bir pizza partisi ile bitirebilirsin. Sade bir pastayı unutun. Tarifsiz bir Mr. Fun-Guy yerine Team Elena’nın Montreal’deki Taleggio ve Mushroom Pizza’sına dayanan bir Bay Fun-Guy düşünüyorum (güncel bir tarif için Salata, Pizza, Şarap yemek kitabına bakın). Arpacık soğanı, tereyağı, biraz un, yoğun krema ve eritilmiş Taleggio, ayrıca biraz rendelenmiş hindistan cevizi ve ezilmiş kırmızı biber ile fonduta sosunun bir versiyonunu yaptım, ardından sotelenmiş yabani mantarlar ve bir dal kıyılmış maydanozla sosu doldurdum. Mükemmellik buydu.

En azından bir aboneliğiniz varsa, Haberler Cooking’te bu hafta pişirilecek daha binlerce tarif sizi bekliyor. Çalışmalarımızın devam etmesini sağlıyorlar. Henüz yapmadıysanız, umarım bugün kaydolmayı düşünürsünüz. Teşekkürler.

Şikayet veya iltifat etmek istersen bana yaz. foodeditor@Haber’dayım. Her mektuba cevap veremem. Ama elime geçenleri okuyorum.

Şimdi, bunun yemekle bir ilgisi olduğunu anlamak çok çaba gerektirebilir, ancak Dwight Garner’ın Haber’ta yayınlanan ve Rita Dove’un 2004’te yönettiği harika şiiri üzerine yorumunu paylaştığı “Yakın Okuma” ile zaman ayırın. “Amerikan Pürüzsüz”.

İşte Andy Cochrane “Thrillist”te alabalık avlıyor ve ona rehberlik edecek tek bir roman var.

Başka bir şair! The New Yorker, Safiya Sinclair’in sizin de okumanız gereken, yakında çıkacak olan anı kitabı How to Say Babylon’dan bir alıntı yayınladı. Adı Rastafari Çocukluğumu Yeniden Ziyaret Etmek.

Özetlemek gerekirse, Lindsay Zoladz’ın 2023 New York Mets’in korkunçluğunu kutlamak için The Times için hazırladığı 15 şarkılık Amplifier haber bülteni burada. Bunu dinleyin, Cuma günü döneceğim.