Ev yapımı salata sosu tarifleri – NYT Cook

Leila

Global Mod
Global Mod
Bu tarifleri, Yeşilliklerinden Yeşilliklerinden sonra yaz “Soğuk Yağların Heat” yazarı Samin Nosrat'tan var.

Buzdolabınızda ev yapımı pansumanları tutun ve her türlü büyük salata ulaşılabilir.Haberler için Rachel Vanni. Food Stylist: Spencer Richards.

Yayınlanmış 27 Haziran 2025Güncellenmiş 27 Haziran 2025

Bu video ve bu makale bir parçası Yemek 101Mutfak temelleri dizimiz. Her bölüm, başarı için kurulan uzmanlar gibi konuklardan ipuçları ve tarifleri içeren başka bir teknolojiyi kapsar.

İtibaren Haberler Yemek

Dükkanda satın alınan birkaç salata sosu için her zaman sıcak hislerim var (size bakıyorum, gizli Valley Ranch-mecurret), tanımsız yaş ve kökenli ikramlarla taze salata kaplama düşüncesi, kalbim acıyor.

Taze sebzeleri, tahılları ve diğer malzemeleri şarkı söyleyen bir şeye birleştirmek için zaman ayırdıktan sonra, uyum eklemek ve bunaltıcı değil. Bu şekilde salata giysilerini mutfağın Darlene aşkı olarak düşünmeyi seviyorum. Belki de tüm zamanların en parlak yedek şarkıcısı olan Bayan Love gibi, iyi bir pansuman gölgede kalmadan iyileşir. Ve onu güvence altına almanın kendinizden daha iyi bir yolu yoktur.

Genç bir restoran şefi olarak, her salatanın kendi terzi sosu olması gerektiği öğretildi. Hazırlık, mayonez veya ekim, fermantasyon, stical, kavurma veya farklı meyvelerin kabukları için bitkisel bir yağın karıştırılması olabilir. Daha sonra tabakalaşma, pansuman mükemmel bir şekilde dengelenene kadar asitler ve yağlar halinde geldi.

Bu tür bir çaba üst düzey bir restoranda mantıklı geldi, ancak evde, tek bir giyinme için çok aşamalı bir tarif, bir şekilde gülünç hissetti. Sonuç olarak, sadece birkaç yıl önce ikinci yemek kitabımda çalışmaya başladığımda evde salata yapmayı bıraktım. Pansumanın tariflerini oluştururken, genellikle birkaç bardak var ve ,,, onları boşa harcamak için her gece gece onlara ulaştım. Sonunda, bir bardak ev yapımı salata sosu (veya üç!) Buzdolabına gitme olasılığım daha yüksek olduğu sonucuna vardım. Buradaki tarifler sadece kolay değil, aynı zamanda sahip olduğunuz tüm yeşillikleri bir sonraki seviyeye taşıyın.

Yeşil salatanın yanında altın bir soslu bir camın yan görüntüsü.

West Village'daki bir restoran olan Carota, bu Sherry Sholtot Vinaigrette'ye ilham verdi.Haberler için Rachel Vanni. Food Stylist: Spencer Richards.

Rita Sodi ve West Village Trattoria'dan Jody Williams'ın Carota aracılığıyla Jody Williams'ın bu hassas salata sosu öyle bir sağlam ki, şimdi ona sadece “ev giyinme” diyorum. Her narin yeşillik, tahıl ve fasulye salatası veya niçoise salatası salatasında kullanın.

Brokoli ile kaplı bir tabağın yanındaki bir kasede kremsi bir sos tepesi görüntüsü.

Bu miso limon sosu kavrulmuş sebzeler için idealdir.Haberler için Rachel Vanni

Los Angeles'taki Kismet Rotisserie'deki bir pansumandan esinlenen kremsi limon miso giyinmesi bir şekilde hafif ve zengin. Bu klasik limon haşhaş tohumu tadı için isteğe bağlı haşhaş tohumlarını ekleyin veya yeşil salata, tahıl salatası, kavrulmuş sebzeler veya domates, salatalık ve avokado parçalarından yapılmış bestelenmiş yaz salatası için çok daha çok yönlü bir sos için dışarıda bırakın.

Ezilmiş bir lahana ile bir tabağın yanında kremsi zencefil soslu bir kasenin tepe görüntüsü.

Kremsi susam sosu ile Romaine ve Kohl'dan gevrek bir salata koyun.Haberler için Rachel Vanni. Food Stylist: Spencer Richards.

Ve sonra, kafamdan yüzen lahana salatası ve tavuk salatası vizyonlarıyla geliştirdiğim bir susam halkası giyinme var. Zencefil ateşi, Şili'nin ısısı ve asitliği, ilerlemeden doğrudan kenara gider. Çıtır çıtır romaine ve lahana, sadece yeşil fasulye veya pirinç veya makarna kabukları gibi bir marul giymek için bu kremsi sosu kullanın. Ayrıca tavuk, balık ve tofu için harika bir baharattır.

Bunların hiçbiri yapılması zor olsa da, el tutulan bir daldırma karışımı, derneklerin ışık işini yapar ve keskin bir bıçak, arpacık soğanları salata sosu için ölçülemez derecede kolaylaştırır. Onları geniş bir ağzı olan gözlüklerde yapmayı ve daha sonra buzdolabında bir haftaya kadar buzdolabında kapmayı seviyorum.

Tabii ki, salata sosu buzdolabında olacak. Pansuman ayrılabilir. Ve bir pansumanın keskinliği kesinlikle düzleşecektir. Ancak her zaman birkaç değişiklikle hayata döndürebilirsiniz.

Pansumanızı geriyorsanız, sıvı durumunuza geri dönmek için camı sıcak bir yere koyun. Ayrı bir salata sosu için, camın yoğun bir şekilde kaplandığından emin olun ve yağ ve sirkeyi tekrar birleştirmek için iyice sallayın. (Kremsi olduğunda, önce camı sallamayı deneyin. Bu teşvik etmezse, pansumanın oda sıcaklığına gelmesine izin verin, küçük bir yumurta çipi ekleyin, karışıma daldırma karıştırıcı ile hızlı bir vızıltı verin.) Ve parlaklığını kaybeden bir pansuman için biraz daha fazla tuz, asitlik, taze narenciye veya köpek.

Pansumanıza dikkat edin ve kapladığı her şeyi kaldırmanız her zaman orada olacaktır.

Takip etmek Haberler Instagram'da CooksSunmak FacebookSunmak YouTubeSunmak Tiktok Ve Pinterest. Tarif önerileri, yemek pişirme ipuçları ve alışveriş tavsiyeleriyle Haberler Pişirme'den düzenli güncellemeler alın.