Ev sahibini rahatlatacak vejetaryen akşam yemeği partisi tarifleri

Leila

Global Mod
Global Mod
Çoğu zaman akşam yemeğine misafir davet etme konusunda çok rahat davranırım. İnsanlar mutfakta takılırken biraz yemek pişirmenin benim için bir sakıncası yok; Aslında bundan keyif alıyorum.

Ancak bazen menünün tamamının hazır olması daha rahatlatıcı olur, özellikle de bir kısmı bir gün önceden hazırlanabiliyorsa. Bu da o menülerden biri. Bunları bir araya getirmek biraz çalışma gerektirir ancak büyük bir ödülle birlikte gelir: Son dakika telaşı neredeyse hiç olmaz.

Fas’ta ve tüm Orta Doğu’da olduğu gibi, en lezzetli salatalar yapraklı yeşillikler yerine baharatlı, pişmiş sebzelerden yapılır. İlk yemek olarak kimyon, acı biber ve bol zeytinyağıyla zenginleştirilmiş kişnişli dumanlı patlıcan salatası hazırladım. Bu kazanan bir kombinasyon.

Patlıcanları (tercihen çok sert ve az çekirdekli patlıcanları) ızgarada iyice karartarak mükemmel dumanlı lezzet elde edilir. Yüksek ısıdan çöktüğünde, kömürleşmiş deriyi kazıyın, buharda pişirilmiş eti parçalayın ve baharatlayın. Salata birkaç gün buzdolabında saklanabilir. Oda sıcaklığında turp, zeytin ve çıtır ekmek veya kızarmış ekmek ile servis yapın.

Etkileyici bir ana yemek için, genellikle genç güvercinler, güvercinler veya tavuklarla yapılan, klasik Fas b’stilla’sını örnek alan lezzetli bir sebze pastası istedim. Elbette geleneksel değil ama bu vejetaryen versiyonu çok lezzetli, lapa lapa, tereyağlı ve baharatlı kokulu.

Buradaki dolgu, bal kabağı ve bol miktarda karamelize soğan, kuş üzümü, kızarmış badem ve sıcak baharatlardan oluşan Fas karışımı Ras el Hanout’un oldukça baharatlı bir kombinasyonudur. Doğranmış konserve limon lezzet ve keskinlik katar, ancak normal limon da kullanabilirsiniz. Geleneksel B’stilla’da bir çırpılmış yumurta tabakası bulunur ve bunun yerini kalın yoğurt ve beyaz peynir karışımı alır.

Orijinali gibi, her şey altın renkli, çıtır tereyağlı yufkaya sarılır, üzerine pudra şekeri ve tarçın serpilir ve sıcak olarak servis edilir. Bonus olarak, kek iki güne kadar monte edilebilir ve pişmeden soğutulabilir.

Sonbahar armut getirir. Onu özledik. Olağanüstü bir tatlı için onları haşlayın ve parlak sarı safran-zencefil şurubuna batırın.

Safran “dünyanın en pahalı baharatı” olarak anılsa da dolabınızda bulunması gereken bir baharattır. Küçük bir miktar uzun bir yol kat eder: Çeyrek çay kaşığı bankayı bozmaz ve safran iplikleriyle dolu küçük kaplar genellikle bir Hint veya Orta Doğu marketinde daha ucuza bulunabilir.

Armutlarınızı haşlayıp, servis etmeden önce birkaç gün şerbetin içinde bekletebilirsiniz; Sadece tadı iyileştirecekler. Bir parça Crème fraîche veya bir kepçe vanilyalı dondurma ile soğutulmuş olarak servis edilen bu tatlı, saf bir lükstür.

Sonbahar ışığı, sonbahar havası, sonbahar toplanması. Nefes al.