Esnek ve şenlikli bir Yeni Yıl mochi çorbası

Leila

Global Mod
Global Mod
Merhaba! Mia burada Pazar günü geri dönen Sam’i temsil ediyor. Onun anlamlarından bazılarını alıntılamak gerekirse, umarım bu hafta küçük sakinlik ve rahatlama anları bulmuşsunuzdur – yıl sonuna doğru engel çok büyük olabilir.

Seninle bir sırrı paylaşabilir miyim? (Milyonlarca insana söyledi.) Şükran günü benim en sevdiğim yemek tatili değil. Bu onur yılbaşı gecesine aittir. Şükran Günü’nde çok fazla kural ve çok fazla stres var. Ancak yılın son ve ilk günlerinde dilediğinizi, ailenizin sevdiği, içinizi hafiflik ve iyimserlikle dolduran, mutluluk ve refahın sıcak hislerini veren şeyleri pişirip yiyebilirsiniz. Her şeyi verebilirsin – havyar! Köpüklü şarap! – ya da içeride kalıp saklanabilirsin. En sevdiğiniz caddeyi ziyaret edebilir ve her zamanki siparişinizi en güzel tabaklarınızdan yiyebilirsiniz, bunu ben de yaptım ve kesinlikle tavsiye ediyorum.

Yılbaşı Günü, Hoppin’ John, Oliebollen, bir yığın tamales veya bir salkım üzüm anlamına gelebilir. Uzun makarna veya küçük mercimek olabilir. Benim ve birçok Japon aile için Yeni Yıl Ozoni anlamına geliyor.

Khushbu Shah, Haberler için Japon Yeni Yılı yiyecekleri hakkında Okinawan soba, kurikinton (Japon tatlı patatesleri ve şekerlenmiş kestane) ve ozoni veya mochi çorbası tarifleriyle yazdı. Şef Chris Ono’nun tarifinden uyarlanan bu versiyon, son derece lezzetli bir et suyu oluşturmak için domuz göbeğini dashi, soya sosu, sake ve zencefil karışımında kaynatıyor.

Ama çok fazla esnekliğe sahipsiniz: Annem ozoni suyunu tavuk suyu ve dashi tozuyla yapıyor ve baz olarak miso çorbası içeren versiyonlarını denedi. Biberli mizuna yaprakları bulamazsanız, ıspanak ve kamaboko için küçük somon parçaları harika bir alternatiftir. (Annem, mochi bulamayınca donmuş tteok’u (Kore pirinç keki) bile kullandı.) Ozoninizi nasıl bir araya getirirseniz koyun, rahatlatıcı, besleyici ve biraz tuhaf olmalı; içindeki o yumuşak mochi topu tam oturur. çorba, beni her yıl gülümsetiyor.

Önerilen tarif

Ozoni (Yılbaşı mochi çorbası)

Tarifi görüntüle →

Yılbaşı gecesi mercimek seviyorsanız, Anna Francese Gass’ın Sosisli Mercimek Yahnisi doyurucu bir gece yarısı yemeğidir. Ozoni’de olduğu gibi burada da hareket alanı var: Okuyucular domuz eti yerine öğütülmüş tavuk sosisi kullandıklarını, daha fazla vücut için doğranmış patates eklediklerini ve tencerenin bir miktar şarapla cilalandığını bildiriyorlar. Ve bir okuyucumuzun yazdığı gibi, bu yemeğin 31 Aralık’la sınırlı olması gerekmiyor: “Lezzetli! Yeni yıla girdiğimizde ve yılın diğer günlerinde gerçekten güzel bir şeyler yemek istediğimizde ve bütçemize dikkat ettiğimizde kesinlikle tekrar yapacağız.

Muhteşem deniz ürünlerinden oluşan büyük, ışıltılı bir tabak her zaman kendimi iyi hissettiriyor, özellikle de mükemmel şekilde pişirildiğinde (okuyun: Paramı iyi balıkları fazla pişirerek harcamadım). Sık sık Ali Slagle’ın zeytinyağlı fırınlanmış somonuna yöneliyorum; Orta dereceli fırın sıcaklığı ve bol miktarda zeytinyağı, her seferinde ipeksi somon balığı elde etmenizi sağlar. Melissa Clark’ın muhteşem Gruyère puf böreği (dev bir altın parayı andıran; bir temaya bayılıyoruz) ve Via Carota’nın Insalata Verde’si ile bana gerçekten büyük mutluluk veren bir yemek var.

Buzdolabımdaki kalın gochujang küveti de iyi şansın işareti gibi geliyor; bana gochujang tereyağlı erişte, gochujang karamelli kurabiye ve kavrulmuş sebzeli bu tabakta gochujang tavuğu gibi hazineler veriyor. Yewande Komolafe’nin bu tarifi tüm doğru notaları karşılıyor: tatlı, baharatlı, yapışkan, tuzlu ve cömert (Yewande’nin belirttiği gibi, tarif kök sebzelerin kışlık bir karışımını gerektirirken, sahip olduğunuz sebzelerle harikadır).

Son olarak, bunun güne başlamanın en sağlıklı yolu olmadığını biliyorum ama aman Tanrım, kahvaltıda tatlı bir ikramı çok seviyorum. Bu akşam tatlı olarak bu hafif, yumuşak kahveli keki pişireceğim ve sonra 2024’e girerken sabah kahvemin yanında mutlu bir şekilde onu kemireceğim.

Okuduğunuz için teşekkürler! Size ve sevdiklerinize lezzetli, doyurucu ve çok mutlu bir yeni yıl diliyorum.