Erikli Turta Tarifi – Haber

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Yine Emily ve bence bugün Marian Burros’un Plum Tart’ını (yukarıda) yapmak için harika bir gün.

Belki bunu zaten duymuşsunuzdur? Muhtemelen tüm zamanların en ünlü Haberler yemek tarifidir ve en popüler tariflerden biridir. (Yoğurulmayan ekmek için özür dilerim.) Erikli tart çok sevimli ve sadece bir avuç malzemeyle yapılması gerçekten çok kolay. İyi seyahat eder, iyi dayanır ve günün her saatinde iyidir. Termometrelere, mutfak terazilerine veya diğer çöplere ihtiyacınız yok. Blender’a bile ihtiyacınız yok. İhtiyacınız olan tek şey bir saat, biraz meyve ve klasiklerden bir tat.

Önerilen tarif

Orijinal erikli kek

Tarifi görüntüle →

Arka plan, bu erikli turtanın ilk kez 1983’te Times’da ortaya çıkmasıdır. Ertesi yıl pek çok okuyucu tarifin yeniden basılmasını talep etti. Bu böyle devam etti, ta ki sonunda Times insanlara tarifi kağıttan kesip saklamalarını söyleyene kadar; bir daha basılmayacaktı. (Huysuz ama saygı duyuyorum.)

Artık elbette erikli keki istediğiniz zaman bulabilir ve pişirebilirsiniz. Dilediğiniz meyveyi kullanın: Erikli tart o kadar basittir ki, erikle yapmanıza bile gerek kalmaz. Burada tarifi değiştirmenin çeşitli yollarını bir araya getirdik.

Ama sadece erikli kekle yaşayamazsın. İşte haftanın geri kalanı için bazı fikirler:

Pazartesi

Hazırlanması en kolay Cacio e Pepe muhtemelen vegan olanıdır: rendelenmiş peynirle birlikte gelen topaklanma riskini ortadan kaldırırsınız. Alexa Weibel’in tarifine hem veganlar hem de omnivorlar övgüler yağdırıyor.

Salı

Kay Chun’un tatları birleştirme konusunda bir dehası var; Burada, bu tavuk tarifinde miso, yeşil soğan, sarımsak ve zencefilden oluşan koroya Dijon hardalını ekliyor. Hatta ertesi gün öğle yemeğinde kalanları nasıl tavuk salatasına dönüştüreceğinize dair talimatlar bile veriyor. Twofer’ı seviyoruz!

Çarşamba

Sayamayacağım kadar çok kez Eric Kim’in Gyeran Bap versiyonunu yaptım. Bu, yapabileceğiniz tek şeyin altın renginde kızarmış yumurtayı pirinç yığınının üzerine sürmek olduğu akşam için lezzetli bir hazırlıktır.

Perşembe

Bu tarifin başında Ali Slagle, her şeye uyum sağlayan lezzetlere sahip ipeksi bir balık mı aradığımı soruyor ve cevabı şu: Evet öyleyim. Bu nazik pişirme yöntemi, çiftlik somonundan aldığınız cömert yağ birikintilerine sahip olmayan yağsız yabani somon için özellikle uygundur.

Cuma

Lidey Heuck’tan gelen bu somon ve mısırlı kekler yaz sonu cennetidir ve hafta sonunu bitirmenin harika bir yoludur. Artık somonları (belki de yukarıdaki pişmiş somondan) kullanmak için harikadırlar, ancak konserve somon da işe yarar.

Bu kadar! En azından şimdilik, ancak Haberler Cooking’e giderseniz göz atabileceğiniz binlerce ve binlerce tarif bulacaksınız. Bunları kullanmak için bir aboneliğe ihtiyacınız var. Bu yüzden henüz kaydolmadıysanız bugün kaydolacağınızı umuyorum. Hesabınızla ilgili herhangi bir sorunuz varsa Cookingcare@Haber adresine e-posta gönderin. Bana ulaşmak isterseniz, ben Dearemily@Haber’um ve sizden haber almayı çok isterim. Melissa Clark pazartesi günü tekrar sizlerle olacak.