Çocuklar Tarafından Önerilen Tarifler – Haber

Leila

Global Mod
Global Mod
Çocuğum yok ama bazen öyle yerim: peynirli fasulye, bolca tereyağlı makarna, akşam yemeği için waffle.

Ama aslında bir tarifi “çocuk dostu” yapan şey nedir? Bu soruyu çocuklu meslektaşlarıma sorduğumda, birkaç ortak tanım dikkatimi çekti: içten, tanıdık, rahatlatıcı ve eh, anında değişebilir.

Yaş büyük bir faktördür. Küçük çocukların farklı doku ve renklerdeki yiyeceklerle ve hatta ara sıra baharatlı yemeklerle daha az sorun yaşadıkları görülüyor. Ancak daha büyük çocukların ebeveynlerine kötü bir haber geldi: Meslektaşım Margaux Laskey, yemek tercihleri ”bir güç oyununa ve onlar için bağımsızlıklarını kullanmanın bir yoluna dönüştüğünde, sıçtınız” diye şaka yaptı.

Bunu göz önünde bulundurarak, son birkaç hafta içinde ebeveynlerden aldığım bir avuç talebe, her yeni yürümeye başlayan çocuğun farklı olduğu uyarısıyla yanıt vermek istiyorum. Aşağıdaki önerilerden herhangi biri sinir krizi geçirirse, bu haber bültenini bir sorumluluk reddi beyanı olarak kabul edin. Ama çocuğunuz akşam yemeği hakkında övgüler yağdırırsa, övgüyü seve seve kabul ederim.

Et yok, süt yok, sorun yok

“Çocukların kendi akşam yemeği maceralarını seçebilmeleri için ayrı parçalar halinde servis edilebilecek inek/koyun sütü ürünleri (tereyağı hariç) içermeyen bir vejetaryen yemek talep etmek istiyorum.” – Nori
Burada bir makarna veya bibimbap montaj hattı çözüm olabilir. Çocukların en sevdiği çıtır çıtır sebzeler ve hafif susamlı salata sosuyla karıştırılan soğuk bir makarna salatası, canlarının istediği gibi yemek yapmalarına ve bu ay boykot ettikleri malzemeleri atlamalarına olanak tanır.

Bu sac metal bibimbap için de aynısı. Bu okuyucunun yorumunun kendi adına konuşmasına izin vereceğim: “Sihir, her şeyin bir arada kaynaması; daha sonra her aile üyesinin kendi kaselerini bir araya getirmesine izin verilir. Çocuklar olduğunda güzel. Onları her yaptığımda benimkinin daha cesurlaştığını ve iyi bilinen favorilerinin yanında farklı bir sebze türüyle kendilerini şımarttığını fark ettim. Sebzelere vurgu yapan sağlam, doyurucu bir yemek.

Fasulyeleri sakla

“Nohut Tarifleri Çocuklarım Nohut Yediklerini Anlamayacaklar.” – Stephanie
Sorunun bütün nohutta olduğunu varsayıyorum, bu yüzden en iyi tarifimiz büyük olasılıkla etli, lezzetli bir doku için onları cremini mantarlarıyla karıştıran bu vejetaryen köfte tarifi. Her şey biraz ekmek kırıntıları ve parmesan ile fırçalanır (bu bir endişe ise parmesan vejeteryan peynir mayası kullandığınızdan emin olun), böylece herhangi bir nohut düşmanı, içindekiler hakkında endişelenmek için çıtır dış kısım tarafından dikkati dağılacaktır.

Pizza Salatası profesyonel bir harekettir

“Çocukların sevebileceği salatalar için herhangi bir fikriniz var mı merak ediyorum.” – Ruchika
Tamam, şaka yapıyorum ama belki de bir çocuğa salata satmanın en iyi yolu altına pizza koymaktır. California Pizza Kitchen’daki (çocukken yemek yemeyi sevdiğim bir yer!) bir turtadan ilham alan bu tarif, çıtır parmesan kabuğunun üzerine fasulye turşusu ve roka salatası koyuyor. İsterseniz bazı şeyleri değiştirmekten çekinmeyin: Salatadaki peperoncini küçükler için biraz fazla kremsi olabilir, bu yüzden onun yerine limon suyu veya kapari kullanın.

Sadece bir şey!

Tamam, yol için bir istek daha yapalım. Bir arkadaşımı, 18 aylık oğlu Hugh’un kendisi de meraklı bir yemek yiyen meslektaşım Eleanor Park’ı aradım.

“Tomurcuklanan bir yemek kaşifi için tariflerle yeni bir anneyi desteklemek mi? Katı yiyeceklere yeni başlayan ve krep, puding veya püre çorba gibi çiğnemesi kolay yiyeceklere hazır olan 9 aylık bir kızım Paloma var. İşin püf noktası: Yumurta ve süt ürünlerine alerjisi var. O halde talep şu: Yumurta veya süt ürünleri yiyemeyen bir çocuk için lezzetli ilk öğünler için herhangi bir fikriniz var mı? Ailenin geri kalanı da onları yemek isterse daha da iyi!” – Emma
Yumurtasız erişte bulabilirseniz (alerjenlerden kaçınması gereken birçok ebeveyn, kurutulmuş nohut eriştesini tercih eder), Tejal Rao’nun lahana soslu erişteleri, iki demet lahanaya gizlice girmenin harika bir yoludur. (Hugh buna takıntılı!) Peynir istiyor, bu yüzden ya bir vegan parmesan tercih edin ya da Ali Slagle’ın kaju fıstığı gerektiren vegan lahana pesto makarnasını deneyin.

Hetty McKinnon’ın Balkabagi Congee’sini seviyorum – sadece biber yağını atlayın. Bu genellikle üçümüze de yeter ve gelecekteki benliğime kalır. Zaman kısa.

Pirinç ve fasulye gibi yumuşak ve hafif bir şey deneyin. Kay Chun’un fasulye ve peynirli burritolarında, pilavın yerine peynir koyabilir ve evde domates, soğan, kişniş ve misket limonu, jalapeño ile hafif bir pico de gallo yapabilirsiniz. — Eleanor Parkı

Okuduğunuz için teşekkürler ve haftaya görüşürüz!

Bize e-posta gönderin theveggie@Haber. Bültenler arşivleniyor Burada. adresindeki meslektaşlarımla iletişim kurun yemek pişirme@Haber hesabınızla ilgili herhangi bir sorunuz varsa.