Çıtır tavuk derisi nasıl yapılır?

Leila

Global Mod
Global Mod
Düzgün kavrulmuş tavuğun eti kadar sulu ve sulu olmasına rağmen, kuşun kenarlarında kıvrılan tabaklanmış deri parçalarına gerçekten bayılıyorum.

Tuzlu, çıtır çıtır ve domuz yağıyla kaplı tavuk derisi, sarımsak ve tuzla terbiye edildikten sonra kızartmadan önce birkaç saat buzdolabında üstü açık bırakıldığında en iyi halini alır. Bu, cilde tüm aromaları emme ve kurutma şansı verir. Ve kuşu fırına koyduğunuzda kabuğu ne kadar kuruysa, fırından çıktığında o kadar altın rengi ve çıtır çıtır olur.

Bu tarif için, bütün bir kuşa göre manevrası biraz daha kolay olan ve aynı zamanda daha hızlı pişen kemikli tavuk butları kullandım. Organize olursam bunu hafta içi yapabilir ve tavuğu kızartmadan yaklaşık bir saat önce baharatlayabilirim. Ama kuşun buzdolabında 24 saate kadar dinlenebilmesi için sabahın erken saatlerinde veya hatta bir gece öncesinden plan yaparsam daha iyi olur.

Her zamanki sarımsak, tuz ve baharat karışımıma, bu varyasyon için fermuar için rendelenmiş taze zencefil ve derinlik için biraz kızarmış susam yağı ekledim. Daha sonra üzerine fıstık ezmesi ve susam yağından yaptığım kremalı sos ile servis ettim.

Tavuk kızarırken yapacak başka işleriniz varsa, sosu atlayabilir ve ekstra ışıltı için yan tarafta birkaç dilim limonla kuşa servis yapabilirsiniz. Ancak birkaç dakikanız varsa, zencefil sosunu çırpmaya değer – kadifemsi, lezzetli ve daha fazla zencefil ve sarımsakla aşılanmış.

Sosu baharatlarken unutmayın: baharatlı ve iddialı, salata sosu kadar keskin olmalıdır. Parlak müstehcenliği, tavuğun zengin koyu eti ve hatta daha zengin çıtır derisi ile tezat oluşturuyor. Sirke ve tuzdan çekinme: kuş alabilir.

Muhtemelen biraz artık sosunuz olacak ve buzdolabında yaklaşık bir hafta iyi durumda kalacak. Kızarmış patates veya diğer sebzelerin üzerine yayın veya mayonez ile seyreltin ve tavuk salatası yapmak için artık ete ekleyin. Sos, belki patates cipsi ile servis edilen iyi bir sos bile yapar – bu size en iyi tavuk derisinin kırılgan ısırığını hatırlatabilir.