BYOB, şarap içicilerinin bilmeniz gerektiğini düşündüğü noktaları gösteriyor

Leila

Global Mod
Global Mod
En son oradaydım Pekin ördeği evi Mott Caddesi’nde çok güzel şaraplar içtim. Bunun restoranın kendi menüsüyle hiçbir ilgisi yok, daha ziyade konukların mantarlama ücreti olmadan şarap getirmelerine izin veren uzun süredir devam eden politikasıyla ilgisi var.

Arkadaşlarımdan biri bir şişe Dom Pérignon’la geldi. Bunu bir hediye olarak almıştı ve kendisi de çok fazla içici olmadığından paylaşmak istemişti. Artık yanımda ne getirdiğimi bilmiyorum. Ancak yanımızdaki masada sayamayacağım kadar çok açık şişenin olduğunu ve komşularımız gidince her birinin elimize geçtiğini hatırlıyorum.

İçlerinden biri, “Bununla ne yapacağını biliyor gibi görünüyorsun” dedi. (Bu iyi bir tahmindi.) “Kaliforniya’daki bazı şarap imalathanelerinde çalışıyoruz ve onları yarın uçağa götüremeyiz.”

İyi bir BYOB mağazası bulmak istiyorsanız şarap endüstrisindeki insanlara sormanız yeterli. Birçok şişe, restoranlarda uzun ve sarhoş edici yemekler sırasında cömert bağlantı ücretleri karşılığında alınıp satılıyor. Çoğu satış temsilcisi ve onlarla birlikte gelenler, şarap dolu bir çanta getiren kimseyi geri çevirmeyecek güvenilir yerlerin zihinsel bir listesine sahiptir.

Neredeyse konuştuğum herkesin bahsettiği şu anki favori Wu’nun Wonton KralıDoğu Broadway’deki Kanton restoranı, bir şarap satıcısının bana söylediğine göre, “Tembel Susan’ların şişe sayısı her zaman masadaki insanlardan daha fazladır.” Baharatlı köy, birkaç blok batıda, şehrin 20 doların altındaki harika ziyafetlerinden birine ev sahipliği yapan küçük bir yer: Baharatlı Büyük Tepsili Tavuk. (Baharatlı Köy’de şarap getiren her masa için minimum 18$ sipariş tutarı vardır.)

Bu yedek DP’yi nerede açmalı?

Resmi olmayan anketimde daha fazla mantarsız restoran listeleniyor. Bir dahaki sefere fazladan bir şişe Dom Pérignon içtiğinizde bunlardan herhangi biri başlamak için iyi bir yer olabilir.

Sıcak Alan Brooklyn, Sunset Park, Brooklyn

Bu Sichuan restoranı bütün balıkta uzmanlaşmıştır. Öncelikle türünüzü seçersiniz (bufalo, barramundi ve menüde “koca ağızlı levrek” olarak adlandırılan tür). Daha sonra bir sebze ve bir lezzet seçin; diğerlerinin yanı sıra baharatlı tofu pudingi ve domuz kanı var; en popüler olanları sıcak ve baharatlı gibi görünüyor. Sonra arkanıza yaslanın ve masanın üzerinde cızırdayan her şeyi izleyin.

L’antagonistBedford-Stuyvesant, Brooklyn

Bu alışılmadık Fransız bistrosunda rahat bir endüstriyel akşama dönüşen mantar bağlantı ücretleri yalnızca pazartesi günleri kaldırılıyor. Ne kadar sıradışı? Diğer restoranlarda vesikalık fotoğrafım mutfakta asılı, ama L’Antagoniste’in de Beauvoir, Gainsbourg ve diğer kurallara uymayanlarla birlikte yemek odasında fotoğrafı var.

Lucali, Carroll Bahçeleri, Brooklyn

Lucali’nin gökteki kesin yeri tartışmalıdır Odun fırınlı pizzacılar. Ancak gerçek bir yerel rakibi olmayan calzone’a şüphe yok. Eski ve yeni Brooklyn’in karışımı da muhtemelen tekrarlanamaz. Şarap getirirseniz, sahibi ve pizza üreticisi Mark Iacono’ya göre her Two-Top’un bir şişeyle sınırlı olduğunu, her Four-Top’un iki şişe getirebileceğini ve Six-Top’ların beş şişeyle sınırlı olduğunu unutmayın. Ancak müşterilerin pizza ve calzone sipariş etmeye devam etmesi durumunda “daha fazla şişe açmalarına izin verileceğini” de söyledi.

Tanoşi SuşiYukarı Doğu tarafı

Uygun fiyatlı Edomae suşi barları yeterince nadirdir, ancak Tanoshi Sushi’nin düşük fiyatları (omakase öğle yemeğinde 60 ila 65 dolar, geceleri 120 ila 125 dolar) kendi içkilerinizle geldiğinizde daha da dikkat çekici görünüyor. Çiğ balık meraklıları arasında Tanoshi, büyüleyici derecede perişan odaları ve şeflerin pirinci balığın altına zar zor sıkıştırma yöntemine gönderme yapan “gevşek suşisi” ile tanınır. Yemek çubuklarıyla dokunulduğunda parçalanma eğilimi gösterir. Bu yüzden parmaklarınızı kullanın.

Wondee SiamCehennemin mutfağı

Pad Thai kesinlikle Wondee Siam’ın menüsünde yer alıyor, ancak daha ileriye bakın ve kızarmış sabah sefası, çıtır yayın balığı salatası ve soğan ve fıstıkla kıyılmış ve pazı yapraklarıyla servis edilen mieng ka na gibi daha nadir Tay lezzetlerini keşfedeceksiniz. çıtır, baharatlı şal. Lucali gibi Wondee Siam da bir şişede iki kapak, iki şişede dört kapak vb. bulunduruyor.

Fazla şişelerinizi açmak için diğer yerler

Aklıma gelen birkaç isim daha beni şaşırttı. Yıllardır kendimi bu yerlerin hayranı olarak görüyordum ama BYOB’a izin verdikleri hakkında hiçbir fikrim yoktu: Kaşkar Cafe, Tortilleria Mexicana Los Hermanos (masadaki herkes yemek sipariş ettiği sürece buna izin verilir) ve Casa Adela. Geçenlerde East Village hakkındaki bir haber bülteninde Casa Adela hakkında yazmıştım ve küçük bir bağlantı ücreti talep ediyorlar. Yine de tekrar belirtmekte fayda var çünkü kaynağımın belirttiği gibi “Chicharrón de Pollo ve Champagne birbirleri için yaratılmıştı.”

Sonunda başka bir şarap ticareti muhbiri bana haber verdi NaroRockefeller Center’daki mağaza, yakında Pazar akşamları hiçbir bağlantı ücreti olmadan açılacak. Restoran, yeni çalışma saatleri ve kuralların bu hafta sonu geçerli olacağını doğruladı.

Bültenin geçmiş sayılarını buradan okuyun.

Okuduklarınızı beğendiyseniz lütfen başkalarına da tavsiye etmeyi düşünün. Buradan kayıt olabilirsiniz.

Herhangi bir geri bildiriminiz var mı? Wheretoeat@Haber adresinden bize bir mesaj gönderin.

NYT Food’u TikTok’ta ve NYT Cooking’i Instagram, Facebook, YouTube ve Pinterest’te takip edin.