Bu yeşil yapraklı otlar nasıl kullanılır?

Leila

Global Mod
Global Mod
Geçen hafta sonu Naz Deravian’ın Pot’un Altında Farsça yemek kitabından yığınlarca zümrüt yeşili ot isteyen ve buzdolabımda fazladan bırakan tarifler yaptım. Onları, aksi takdirde burada çeyrek fincan ve orada bir garnitür gerektiren tariflere muhteşem avuç dolusu doğranmış ot ekleyerek kullandım. Aşağıda maydanoz, kişniş, nane ve dereotu gibi yapraklı otları eklemek için özellikle iyi olan beş akşam yemeği bulunmaktadır.

Ayrıca, Eric Kim’in “Güney dışında denediğim en iyi kurabiyeler” dediği ayran şekerli kurabiyeler için bu tarifi kaçırmayın. Çırpılmış yumurta (elbette bitkilerle karıştırılmış) ile birlikte bunun bir porsiyonu, akşam yemeği için mükemmel bir kahvaltı olur. Ve son olarak bugün, Aşçılık’a sınırsız erişim de dahil olmak üzere The Times’ın sunduğu her şey için size özel bir fiyat veren Tam Erişim teklifimizin son günü. Abone olmayı düşünüyorsanız, şimdi tam zamanı. Bugün abone olun.

Ne pişiriyorsun? Burada hangi tarifleri görmek istersiniz? Dearemily@Haber adresinden bana haber ver.

1. Tek Tava Çıtır Tavuk ve Nohut

Yossy Arefi’nin hızlı yeni tarifi neredeyse hiç doğrama gerektirmez – bu size, isterseniz yoğurdun yanında karıştırmak için bazı otları doğrama gücü vermelidir. Nane, kişniş, dereotu veya maydanoz hepsi harika olur.

2. Sarımsaklı tereyağı ve domatesli erişte ile somon

Bu Ali Slagle tarifi akıllı bir çoklu görevdir: Bir tavada somon ve domatesleri ızgara yaparken, bir tavada sarımsak ve tereyağlı makarna pişirirsiniz. Erişteleri tatlı, sulu domateslerle karıştırın ve akşam yemeğiniz hazır. Servis için kıyılmış fesleğene bol maydanoz ve nane ekleyin.

Bu tarife göz atın.

3. Hindistan Cevizi Karamelli Kızarmış Tofu

Kay Chun’un bu hızlı vegan yemeğinde tofu, hindistancevizi sütü, miso, zencefil ve sarımsakla yapılan bir sosta karamel sosuna indirgenerek kaynatılır. Kay, üzerine taze soğan serpilerek ve kireçle sıkılarak servis edilir; Fesleğen ve kişniş harika eklemeler yapar.

4. Fırında Tavuk ve Beyaz Köfte

Yasmin Fahr’ın Akdeniz usulü köfteleri fırında kuşkonmaz, yeşil fasulye veya brokoli ile yan yana hazırlanabilir. Ama onları pirinç, yoğurt ve her türden ot kar fırtınası ile birlikte biraz roka ile yerdim.

Bu tarife göz atın.