“Bu şimdiye kadar yaptığım en iyi akşam yemeği”

Leila

Global Mod
Global Mod
Burada, New York City'de, yaklaşan güneş ışığının müjdecisi olan sahte baharda birkaç muhteşem gün geçirdik. Kışa yalnızca birkaç hafta kaldı!

O halde fırsatımız varken kendimizi rahat ettirelim ve kışın son soğuk gecelerini atlatmak için birkaç tane daha doyurucu, içimizi ısıtan yemek pişirelim. Fırını açın, tepsiyi dışarı çekin ve fırının ışıltılı avantajlarından yararlanın.

Haberler Yemek Pişirme arşivimizde yüzlerce tabak harikası var, ancak patatesli, rokalı ve sarımsaklı yoğurtlu tavuğum genellikle normal mutfağımda yerini buluyor. Tavuğu patateslerin üzerinde kızartmak, patateslerin harissa ve kimyonla tatlandırılmış tavuk yağını emmesini sağlar. Dilimlenmiş pırasalar, altın kahverengi ve tatlı olmaları için pişirme işleminin yarısına kadar eklenir. Servis yapmadan hemen önce, keskin, bahar benzeri bir garnitür için her şey bir yığın taze roka ve çiseleyen tuzlu sarımsaklı yoğurtla süslenir.

Önerilen tarif

Patates, roka ve sarımsaklı yoğurtlu sac tavada tavuk

Tarifi görüntüle →

İşte bir sac tava için başka bir harika kullanım: Millie Peartree'nin Barbekü Ananas Sırlı Jerk Tavuk Köfteleri. Ananas suyunun sırları tatlandırmasını ve Worcestershire sosuna, soğan tozuna ve pul bibere meyveli bir dokunuş katmasını seviyorum.

Hana Asbrink'in mantarlı wafu noodle'ları da soğuk akşamları doyuruyor ama etten vazgeçiyor. “Japon stili” anlamına gelen Wafu, bu karmaşık ve umami açısından zengin spagettinin içerdiği Japon lezzetlerini ifade eder. Shiitake mantarları iyice kızarana kadar sotelenir, ardından tereyağı, soya sosu ve sarımsakla karıştırılarak parlak, lezzetli bir makarna sosu elde edilir. Sonunda bir tutam nori, mükemmel bir okyanus vuruşu sağlar.

Hetty Lui McKinnon'un şnitzel, tonkatsu ve Milanese gibi çıtır, panelenmiş şnitzelleri (yani herkese) sevenler için hazırlanmış yeni bir tarifi var. Ancak Hetty, dana eti, domuz eti veya tavuk yerine, kendine özgü tuzlu, keskin çiğneme aromasına sahip hellim peyniri dilimleri istiyor. Ayrıca una mısır nişastası ve yumurtalara yağ ekleyerek ekmek kırıntısı katmanını optimize ediyor ve hayal edilebilecek en çıtır kabuğu elde ediyor. Garnitür olarak hızlı bir lahana salatası, peynirli tada ekşi bir kontrast sağlar.

Peynirden bahsetmişken, bir keresinde, doğru pişirildiğinde neredeyse eriyen ipeksi pürüzsüz eti nedeniyle somona deniz peyniri denildiğini duymuştum. Ali Slagle'ın Zeytinyağlı Fırında Somonu tam da kaşıkla yenebilecek kıvamdadır ve yağı sarımsak, limon, kırmızı biber, şifalı bitkilerle baharatlayarak istediğiniz gibi tatlandırabilirsiniz; adını siz koyun. Az ve yavaş pişirmeniz harika sonuçlar verecektir.

Çay saati ikramı olarak da kullanılabilen bir tatlı için, Joan Nathan tarafından uyarlanan, Portsmouth, NH'deki Strawberry Banke Müzesi'nden bir tarif olan bu narin haşhaş tohumlu keke baktım. Haşhaş tohumları süte batırılır, bu da onların yoğun fındık aromasını ortaya çıkarır. Tarif büyük miktarda vanilya gerektirir, bu nedenle her lokmaya misk aroması lezzetli bir şekilde aşılanır (ve üzerine bol miktarda vanilya özü eklenir). Pasta da iyi donuyor, böylece kasvetli bir öğleden sonrayı aydınlatmak için birkaç dilim saklayabilirsiniz.

Elbette NYT Cooking'deki tüm tarifleri almak için kaydolmak isteyeceksiniz. (Daha önce yaptıysanız size teşekkür ederiz.) Teknik yardıma ihtiyacınız varsa, bu dahiyane beyinlere Cookingcare@Haber adresinden e-posta gönderebilirsiniz. Merhaba demek istersen hellomelissa@Haber adresindeyim.

Son olarak, sizi Sue Li'nin limon, biber ve sotelenmiş pırasa ile tatlandırılmış konserve karides ve beyaz fasulyeden oluşan basit, kadifemsi tek kaptaki beş yıldızlı limonlu karides ve fasulye yahnisi ile baş başa bırakıyorum. Bu tarifi tarif kutunuza kaydettiğinize pişman olmayacaksınız. Bir okuyucu olan Andrea'nın notlarda yazdığı gibi: “Bunu tam olarak tarife göre yaptım ve hayatımda pişirdiğim en iyi şey olabilir – 71 yaşındayım.”