Bu hafta sonu ne pişirilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Kaldığım sezon dışı – öğle saatlerinde sıcak ama yine de sudan gelen akşam esintisinden biraz ısırık alıyorum. Bu yan yana gelmeyi seviyorum ve bu hafta sonu yanında yemek pişirmek istiyorum: Filipinli dana kısa kaburga adobo (yukarıda), bir kase pirinç ve keskin bir narenciye salatası ile.

Bu salata için tarife ihtiyacınız yok. Soyulmuş greyfurt parçalarını, doğranmış salatalıkları, biraz dilimlenmiş jalapenoları ve bir avuç kişniş ve naneyi birleştirin. Her şeyi biraz limon suyu, bir parça bal ve bir tutam tuzla karıştırın. öğreneceksin!

Sabahları huevos rancheros veya bir tavada kızarmış yumurta ve patates, birkaç yaban mersinli kek, belki yumurtaların yanında bir yığın krep olabilir. Öğle yemeği için bir pan bagnat yapın, sonra onu dünya çapında bir yürüyüşe çıkarın ve geçen yıl gitmediğiniz bir yerde piknik yapın. (Bu ay favorim, Queens’teki Rockaway Yarımadası’ndaki Fort Tilden Plajı.)

Akşam yemeği için mantarlı tencere mi yoksa sade teriyaki soslu kızarmış karides mi? Belki bir kap zerdeçallı tavuk ve pilav.

Ardından, Pazar günü, çalışmadığınız zamanlarda uyuyabilir, öğle yemeği için yeni bir pizzacı deneyebilir, haftanın yemekleri için alışveriş yapabilir ve başka bir tarifsiz tarif için mutfağınıza dönebilirsiniz: deniz tarağı yemeğinin bir versiyonu Şef Sydne Gooden geçtiğimiz gün Brooklyn’de çalıştığı restoran Gage & Tollner’ın Instagram hesabı için bir paylaşım yaptı.

Gooden’ınki kadar gösterişli olmak zorunda değil. Kendisine mikro yeşilliklerle kaplı ezilmiş kök sebzeler üzerinde hizmet ediyor. Kızarmış ekmek ile servis edebilir ve ardından salata yiyebilirsiniz. Yemek pişirmek basittir: biraz yağlı deniz tarağı, bol miktarda tereyağı, küçük bir kavanoz somon yumurtası alın ve işe koyulun. Önce bir Béarnaise yapın ve ardından ocakta ılık bırakın. Deniz taraklarınızı iyi bir altın kabuk oluşana kadar kavurun ve biraz sarımsak ve kekik ile tereyağında yıkayın. Sonra yumurtayı Béarnaise ile karıştırın ve tarakların üzerine dökün. Vay.

Haberler Cooking’te (Ramazan’a uygun birçok tarif dahil) daha binlerce tarif sizi bekliyor. Evet, onları okumak için bir aboneliğe ihtiyacınız var. Abonelikler işimizi destekler ve devam etmesine izin verir. Henüz yapmadıysanız, umarım bugün kaydolursunuz. Çok teşekkür ederim.

Teknoloji ile ilgili sorunlarınız varsa lütfen yazınız. Cookcare@Haber adresindeyiz. Birisi sizinle temasa geçecektir. Ve kurtulman gereken bir şey varsa ya da sadece merhaba demek istiyorsan lütfen bana yaz. foodeditor@Haber’dayım. Her mektuba cevap veremem. Ama elime geçenleri okuyorum.

Şimdi enginarla veya tuzluyla neredeyse hiçbir ilgisi yok ama Netflix’te “Sığır Eti”ni gördüğüme çok sevindim. Karanlık, komik, rahatsız edici ve akıllı.

Jim Thompson’ın 1964 romanı Pop. 1280.” (Bertrand Tavernier, aksiyonu Teksas’tan Batı Afrika’ya kaydıran 1981 yapımı “Coup de Torchon” filminin hikayesini kullandı.)

Sanatçının ölümünden 50 yıl sonra Pablo Picasso’ya karşı hisleriyle boğuşan Deborah Solomon’un The Times’daki bu harika eleştirisini okumalısınız.

Son olarak, grubun yakında çıkacak albümü First Two Pages of Frankenstein’dan The National, Eucalyptus’tan yeni müzik. Yemek yaparken bunu dinleyin. Pazar görüşürüz.