Bu hafta ne pişirsem

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Bir süre önce Kay Chun, hafta içi yemek pişirmek için tasarlanmış harika bir manikotti tarifi (yukarıda) buldu. Ama bir Pazar öğle yemeği için, mağazadan aldığım marinarayı atlayıp, doldurulmuş makarnayı ıslatmak için Marcella Hazan’ın Bolognese sosunu yapıyorum. Yapacak daha çok iş var, ama benim zevk aldığım iş – gülümsemeler ve arkadaşlar ve aile ile sohbetlerle değiş tokuş edilen işler.

En azından bugün başladığım plan bu. Bazen piyasada manicotti kaseleri bulunmaz. Durum buysa, biraz pazar sosu hazırlarım ve kuleler ve otlu sarımsaklı ekmek ile servis ederim. Tatlı olarak peynirli kek? Öyle ya da böyle, evet, öyle olduğunu düşünüyorum.

Haftanın geri kalanına gelince. …

Pazartesi

Mark Bittman’ın Nane ve Parmesan Makarna tarifi tüm zamanların bir klasiği: yemeği hafif ve ferahlatıcı yapmak için bol miktarda nane kullanan zengin bir tereyağı ve peynir kombinasyonu. Ve buzdolabında biraz ıstakoz eti (insanların bazen yaptığı gibi!) ve başıboş bir jalapeno varsa? Bir restoran şefi gibi yapın ve bunları sosun içine doğrayın. Pişman olmayacaksın.

Salı

Puntas al albañil, kalın ateşte kavrulmuş salsada sığır eti ve domuz pastırması ile yapılan baharatlı bir Meksika yemeğidir. Pati Jinich, eritilmiş Monterey Jack (en azından benim versiyonumda), ufalanmış queso fresk, bol miktarda avokado ve dilimlenmiş yeşil soğan ile bu mason tarzı nachos için bir tarifin temeli olarak kullanıyor.

Çarşamba

Bunu Brooklyn’deki Bamonte’s’in yemek salonunda ister miydim bilmiyorum ama Kay Chun’un Kuşkonmazlı Tofu Marsala tarifi, İtalyan-Amerikan klasiğinin vejetaryen bir yorumu ve kuşkonmaz çok hoş bir erken- bahar yemeği.

Perşembe

Ali Slagle’ın Sosisli Sarımsaklı Domates Soslu Tek Kap Tortellini tarifi, dondurucuda sakladığım donmuş tortellini için mükemmel (tteokmyeon torbaları ve Jamaika sığır köftesi kutuları yanında).

Cuma

New York’taki Yahudi yemeklerinin uzmanı Arthur Schwartz, kırmızı biberli tavuk tarifimle dalga geçti çünkü tavuk derisinin gevrekliğini önemsiyorum ve tarifte koşer yapanlar için ekşi krema var. Ama hey, yedi yıl içinde? Altı bin yorum. Beş yıldız!

En azından bir aboneliğiniz varsa, Haberler Cooking’te bu hafta binlerce ve binlerce yemek tarifi sizi bekliyor. Abonelikler gereklidir. İşimizi mümkün kılıyorsun. Henüz bir tane tamamlamadıysanız, umarım bugün abone olursunuz. Çok teşekkür ederim.

Daha fazla ev. Teknolojimizle ilgili herhangi bir sorununuz varsa bize cookcare@Haber adresinden yazın. Bir iltifatınız veya şikayetiniz varsa bana foodeditor@Haber adresinden yazın. (Şimdi bir tane: Cuma günü The Times’da onun harika Picasso makalesine atıfta bulunduğumda Deborah Solomon’ın adını bir şekilde yanlış yazmayı başardım. Üzgünüm.)

Şimdi scapes veya kuzu pirzola ile hiçbir ilgisi yok, ama bugün 19. yüzyıl ressamı Ford Madox Brown’ın doğum günü, İngiltere’deki Manchester Sanat Galerisi’nde “Work”. Çok Hogarth.

Bu ay Garden & Gun’da Charles Gaines’i mutlaka okuyun: “Kurgudan Daha Garip Bir Alabama Adam Kaçırma.” Birmingham’da geçen gerçek suç.

Ayrıca, Laurie Colwin’in The New Yorker’da daha önce yayınlanmamış bir kısa öyküsü olan “Evensong”. Bir aşk ilişkisi!

Son olarak, bu akşam o manikottileri pişirirken neden PJ Harvey’nin “Maniac” şarkısını dinlemiyorsunuz? Bu, prestijli bir televizyon dizisinin kredi müziği ve sen dizi sorumlususun. iyi haftalar Cuma günü döneceğim.