Bu hafta ne pişirsem

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Geçen sabah ailemi Joe and Pat’s Pizzeria’dan Crooke’s Point’e yürüyüş için Great Kills Beach’e götürürken kiraz çiçekleri Staten Island’ın arka sokaklarını pembeye çeviriyordu.

Tatil, biraz macera, öte dünyanın tadı gibi hissettiren günlerden biriydi. Yüksek gelgit çizgisinin üzerindeki sert kumda yürüdük ve bazen New Orleans’taki Garden District’te yürürken havanın begonvil koktuğunu hissettim. Her şey mümkündü.

Yani belki bir vegan yemeği? Millie Peartree’nin, Alexa Weibel’in süper kremalı vegan makarnası ve peyniriyle güzel bir şekilde eşleşecek, önceden ısıtılmış bir sac tavada baharatlanmış ve pişirilmiş, karartılmış karnabahar için harika bir yeni tarifi var (yukarıda). Bence bunu bu gece yapabilirsin.

Haftanın geri kalanına gelince. …

Pazartesi

Ali Slagle’ın kuşkonmaz ve nori pirinci ile somon için yeni bir tarifi var ve aynı zamanda kuşkonmaz ve zencefil kaplı somonu aynı tavada pişirebildiğiniz için hafta içi bir kazanan oluyor. Pirinci kurutulmuş, terbiyeli deniz yosunu ile pişirmek, ona balıkla harika giden ince bir okyanus aroması verir. Sanırım gelecekte bol bol nori pirinci pişireceğiz.

Salı

Melissa Clark’ın Limon Sarımsaklı Biberli Makarna tarifini seviyorum, ancak çıtır çıtır biberlerin bir kısmını doku için sonunda eklemek üzere saklıyorum. Bir abone bir parça mascarpone ekler. Ricotta’yı kendim kullanırdım.

Çarşamba

Chag Pesah Sameach! Fısıh bugün başlıyor, ancak Fısıh geleneklerinize bağlı olarak kuskusla iyi giden bir tagine olan Joan Nathan’ın Enginarlı ve Limonlu Tavuğunun tadını çıkarmak için dikkat etmeniz gerekmiyor.

Cuma

Ve sonra haftayı Eric Kim’in yeni Yapışkan Zencefilli Bal Fırında Tavuk tarifi ile bitirebilirsiniz. Bagetleri öğütülmüş zencefil, soya ve baldan yapılmış basit bir turşunun içinde gomalaklayın, ardından lezzetli bir güveç için kök sebzelerin üzerinde pişirin. En iyi konfor yiyeceği türüdür.

Bu hafta pişirilecek daha binlerce tarif Haberler Cooking’te sizi bekliyor. Çok spesifik olmamakla birlikte, onları okumak için bir aboneliğe ihtiyacınız var. Abonelikler işimizi destekler ve devam etmesine izin verir. Henüz yapmadıysanız, umarım bugün kaydolursunuz. Çok teşekkürler.

Teknolojimizle ilgili herhangi bir sorununuz varsa bize yazın. Cookcare@Haber adresindeyiz. Birisi sizinle temasa geçecektir. Ya da bir şeye bağırmak istersen bana mesaj at ya da sadece merhaba de. foodeditor@Haber’dayım. Gönderilen her mektuba cevap veremem. Ama hepsini okudum.

Şey, ıstakoz veya şekerlemelerden çok uzak, ama geçen hafta Tugzilla’dan bahsetmiş olmam, bir okuyucunun bana Farley Mowat’ın 1930’larda Kanada’da işletilen okyanusa giden bir kurtarma römorkörüyle ilgili kurgusal olmayan harika açıklamasını hatırlatması için bana yazmasına neden oldu. Maritimes ve 40’lar, “Gri Denizler Altında”. Bu kitap kütüphaneye gitmeye değer.

Uzun okumalar beni İngiltere’deki Country Life dergisinde John Lewis-Stempel tarafından yazılan “A Day in the Life of an Oak Tree, From Mistle Thrush in the Morning to Mice at Midnight” adlı güzel bir makaleye götürdü. Tatlı.

New York’taki Long Island’daki Orient Point’in doğusundaki Plum Island, ulusal bir anıt olarak belirlenmeli mi? East Hampton Star araya girdi.

Ne de olsa bugün şarkıcı-söz yazarı Emmylou Harris’in 76. doğum günü. Burada, 1995’te Nashville’deki Ryman Oditoryumu’nda “Beneath Still Waters” şarkısını söylüyor. Yemek yaparken bunu çal. Cuma günü döneceğim.