Bu hafta ne pişirsem

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Son zamanlarda İtalyan-Amerikan kilerinden bir sürü tatlı ve acı turşu kiraz biberiyle yemek yapıyorum. Şef Mario Carbone’dan aldığım ve bir kase makarnayla tadını çıkardığım bu harika Kiraz Biber Soslu Domuz Pirzolası tarifi (yukarıda) var. Ayrıca Utica Greens’teki biberleri ve harika bir kızarmış patlıcanlı sandviçin tepesi olarak seviyorum. Haberler pişirme ekibinin New York’taki Rao’s’ta kullanılandan uyarladığı bu Chicken Scarpariello tarifinde de harikalar.

Ama bugün onları tarifsiz bir Sosis Parm Sandviç tarifinde fırında pişirmek ve bir ekranın önünde yutmak için kullanıyorum. (Belki Amazon Prime’da “The Peripheral” ı izlersiniz?) Reçetesiz bir tarif mi? Nasıl yapılacağına dair titiz bir rehberden çok yemek pişirmeye bir davet, becerilerinizi geliştirme ve kendinize ait bir yemek yapma şansı.

Yani: İtalyan sosisleri, domates püresi, tatlı ve acı kiraz biberleri, mozzarella peyniri, sarımsak, tereyağı, kahraman ruloları, fesleğen. Sosisleri küçük bir fırın tepsisinde biraz yağ ile kızdırılmış fırında renk alıp çıtır çıtır olacak şekilde kızartın. Çeri biberleri soyup çekirdeklerini çıkarın ve sosisin üzerini kaplayacak kadar domates sosuyla karıştırın, ardından bu sosu etin olduğu tavaya dökün. Bir süre kabarıp koyulaşmasına izin verin, ardından üzerine peyniri dökün ve erimesini ve karışmasını sağlayın. Bu arada biraz sarımsaklı tereyağı yapın, kahramanların üzerine yayın, fırında kızartın ve parmağa doldurun. Kıyılmış fesleğen yaprakları ile süsleyin ve kırmızı biber gevreği ile servis yapın.

Bu güzel bir Pazar öğle yemeği. Haftanın geri kalanına gelince. …

Pazartesi

Vallery Lomas’ın, örneklerini takip etmeseniz ve hızlı irmik ile yapmasanız bile, hafta içi bir gün için mükemmel olan harika bir irmik ve sebze tarifi var. Taş döşeme kullanırsanız, Kai Ryssdal’ın “Marketplace” te duyması için gereken sürede yemeği masanın üzerine alabilirsiniz.

Salı

Kimyon, kırmızı biber, soğan tozu, sarımsak ve karabiber çeşnisiyle sıcak tavada kızartılmış ve krema, pico de gallo, hızlı lahana turşusu ve kişniş ile sıcak mısır ekmeğine sarılmış karidesli taco yapan Yewande Komolafe ile taco gecesi takılı .

Çarşamba

Bence Christian Reynoso’nun son tarifini denemelisin: San Francisco’daki Zuni Cafe’de servis edilen benzer bir bahar çorbasının soğuk hava versiyonu olan pancettalı kış kabağı ve pirinç çorbası.

Cuma

Ve sonra haftasonuna en sevdiğim Ali Slagle tariflerimden biriyle başlayabilirsiniz: Tavuklu ve Fıstıklı Baharatlı Susamlı Noodle. Nota bene: Notlar bölümünde tarifin bazı ilginç tüyoları var. (Aslında, Ali’nin istediği yer tavuğu yerine domuz kıyması kullanıyorum.)

Haberler Cooking’de bu hafta pişirilecek binlerce ve binlerce tarif var. Evet, onları okumak için bir aboneliğe ihtiyacınız var. Abonelikler fırınlarımızdaki yakıttır. Bu yüzden, henüz abone olmadıysanız bugün abone olmanızı umuyorum. (Zaten sahipseniz teşekkürler.)

Diğer idari konular için, teknolojimizle ilgili herhangi bir sorununuz varsa, bize cookcare@Haber adresinden ulaşabilirsiniz. Merhaba demek veya şikayette bulunmak istersen foodeditor@Haber’dayım. Her mektuba cevap veremem. Ama hepsini okudum.

Pekala, bu maş fasulyesi veya kaymaktan oldukça uzak bir hikaye, ancak Xan Rice’ın The Guardian’daki Gary Hunt, “uçurumdan atlamanın Lionel Messi’si” profilini okumalısınız.

Deniz fenerini düşünün. Rosemary Hill kesinlikle The London Review of Books için yazdı ve makalesi okumaya değer.

Eski Bar Harbor Golf Sahası yönetime girerken Maine’den bazı iyi haberler geliyor ve Mount Desert Island geçidinin yakınında bir millik gelişmemiş kıyı şeridini koruyor.

Feist nihayet geri döndü. İşte yakında çıkacak olan “Multtitudes”tan “Hiding Out In the Open”. Yemek yaparken bunu dinleyin. Ve hafta sonunda döneceğim.